H IWC για τον τίτλο της Formula 1 από την Mercedes-Amg Petronas

Η IWC Schaffhausen συγχαίρει την επί σειρά ετών συνεργάτη της, την ομάδα Formula 1 Mercedes-AMG Petronas Motorsport, και τους πρεσβευτές της Lewis Hamilton και Valtteri Bottas για την ιστορική κατάκτηση του τίτλου στην φετινή σεζόν της Formula OneTM.

Στον αγώνα FORMULA 1 DHL TURKISH GRAND PRIX 2020 ο Hamilton εξασφάλισε το έβδομο FIA Formula One™ Drivers’ World Championship*, και έγινε ο δεύτερος οδηγός στην ιστορία του αθλήματος που κατακτά επτά τίτλους. Μόλις δύο εβδομάδες νωρίτερα, στον αγώνα FORMULA 1 EMIRATES GRAN PREMIO DELL’EMILIA ROMAGNA 2020, η ομάδα της Mercedes κλείδωσε το έβδομο FIA Formula One™ Constructors’ World Championship* και έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία των αγώνων της Formula OneTM που κατακτά επτά συνεχόμενους διπλούς τίτλους. Πρόκειται για μια εξαιρετική επιτυχία από μια ομάδα που επανασυστάθηκε μόλις πριν από μια δεκαετία ως η πρώτη αθλητική ομάδα της Mercedes από το 1955. «Ήταν εκπληκτικό να παρακολουθεί κανείς τον θρίαμβο της Mercedes και των Lewis και Valtteri που έγραψαν ιστορία στη φετινή σεζόν της Formula One™», δήλωσε ο CEO της IWC Schaffhausen, Christoph Grainger-Herr. «Η ομάδα ανταποκρίθηκε στις προκλήσεις του 2020 και ανέβασε τον πήχη ακόμα πιο ψηλά.

iwc02

Η IWC μοιράζεται την ίδια αποφασιστικότητα και το ίδιο πάθος, και είμαστε όλοι υπερήφανοι που γιορτάζουμε την επική αυτή επιτυχία του επί σειρά ετών συνεργάτη μας.» Κατακτώντας τους δύο τίτλους των κατασκευαστών και των οδηγών και με ακόμη τρεις αγώνες να υπολείπονται, η ταχύτητα του θριάμβου της ομάδας βρίσκεται σε απόλυτη συνέπεια και με τον ωρολογοποιό συνεργάτη τους. Από κάθε άποψη, το 2020 ήταν μια επιβλητική χρονιά για την ομάδα του Brackley. Ο Hamilton μαζί με τον Bottas έχουν ήδη κερδίσει 13 pole positions, 8 ταχύτερους γύρους, 12 νίκες και πέντε one-twos στους πρώτους 14 αγώνες. Κερδίζοντας τον έβδομο του τίτλο, ο Hamilton έκανε νέο ρεκόρ νικών (94) έως τώρα, κατέκτησε την 73η νίκη για την Mercedes, που αποτελεί νέο ρεκόρ νικών για κατασκευαστή, και ολοκλήρωσε 5,000 γύρους από την αρχή της καριέρας του. Ο Βρετανός οδηγός επίσης κατέχει το ρεκόρ όλων των εποχών για την κατάκτηση των περισσότερων βάθρων, βαθμών, αγώνων και pole positions.

Ο Bottas ακολουθεί κατά πόδας, ολοκληρώνοντας μια ακόμα εντυπωσιακή σεζόν. Μέχρι τώρα μέσα στο 2020, έχει ανέβει στο βάθρο 10 φορές -δύο σαν νικητής, πέντε φορές στη δεύτερη θέση και τρείς φορές στην τρίτη. Πλέον της ιστορικής της νίκης, η Mercedes κέρδισε το pole position σε όλους πλην ενός αγώνες, και γιόρτασε την 501η κατάκτηση του βάθρου, ως προμηθευτής μηχανών για την F1.

 


H IWC αποτελεί τον ‘Official Engineering Partner’ της ομάδας Mercedes-AMG Petronas Motorsport από το 2013. Σαν ‘Official Engineering Partner’, η εταιρεία διατηρεί εμφανή παρουσία στα γάντια, τις στολές και το αυτοκίνητο. Στο επίκεντρο της συνεργασίας βρίσκονται τα τεχνικά ζητήματα καθώς και τα κοινά χαρακτηριστικά που μοιράζονται η μηχανική, η μηχανολογία και η ωρολογοποιία. Το 2019, η IWC παρουσίασε το “Lewis Hamilton” Big Pilot’s Watch Perpetual Calendar Edition (ref. IW503002). Η ειδική αυτή έκδοση, περιορισμένης κυκλοφορίας 100 τεμαχίων, συνδυάζει μαύρη κεραμική κάσα και μπορντό-κόκκινο καντράν, ενώ η κορόνα και ο δακτύλιος στο πίσω μέρος της κάσας είναι φτιαγμένα από 5Ν χρυσό 18- καρατίων. Ο Βρετανός οδηγός αγώνων δημιούργησε το ξεχωριστό αυτό ρολόι σε συνεργασία με τους σχεδιαστές της IWC.

Τα πιο Δημοφιλη > Style

 Breitling Aerospace B70 Orbiter

140 Χρόνια Πρωτιές: Τo Breitling Aerospace B70 Orbiter

Καθώς η Breitling γιορτάζει μια χρονιά ορόσημο, τιμά τις απίστευτες πρωτιές που καθόρισαν την μάρκα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

i ygeia se proto plano

Η υγεία σε πρώτο πλάνο

Η έγκαιρη διάγνωση το κλειδί για την αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Chios-climate-chance

Chios Climate Chance - Με επιτυχία το συ…

Ιδιαίτερη αναφορά στη σύνδεση της θάλασσας με την κλιματική κρίση...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Design

Firefly in the sky: Ο Matteo Thun δημιου…

Το φωτιστικό εξωτερικού χώρου Firefly in the sky αποτελεί μια...

Design