IWC Pilot's Watches 2016: Αυθεντικά και Κομψά

iwpilots1

Η σειρά ρολογιών Pilot του 2016 από τον Οίκο Υψηλής Ωρολογοποιίας, IWC Schaffhausen, προσφέρει μια ευρεία, ισορροπημένη γκάμα από ρολόγια Pilot που εκτείνονται από το ρολόι Big Pilot’s Heritage Watch έως το κομψό Mark XVIII και το εκλεπτυσμένο Pilot’s Watch Automatic 36.

Στο καινούριο Timezoner Chronograph απαιτείται μια απλή και μόνο κίνηση για να αλλάξει κάποιος τη ζώνη ώρας, κάτι που συντελεί στο να αποτελεί το ιδανικό ρολόι-παγκόσμιας ώρας για τους συχνούς ταξιδιώτες. Οι αποκλειστικές και συναισθηματικές συλλογές “Antoine de Saint Exupéry” και “Le Petit Prince” αποτελούν ακόμα μια πηγή απόλαυσης για πολλούς συλλέκτες αυτό το χρόνο.

«Το 2016 επεκτείνουμε το εύρος της σειράς μας για να συμπεριλάβουμε σε αυτή και μικρότερα ρολόγια Pilot που ανήκουν στη κατηγορία entry-level, χωρίς όμως να απουσιάζει η παραδοσιακή κληρονομιά», εξηγεί ο Georges Kern, CEO της IWC Schaffhausen. «Με το κομψό ρολόι Pilot’s Watch Mark XVIII και το εκλεπτυσμένο Pilot’s Watch Automatic 36, απευθυνόμαστε σε γυναίκες και άνδρες με πιο λεπτούς καρπούς που προτιμούν την κομψότητα και τη διακριτικότητα. Την ίδια στιγμή παράγουμε ένα μεγάλο και αυθεντικό ρολόι, το Big Pilot’s Heritage Watch, το ρολόι observer που θυμίζει το Big Pilot’s Watch του 1940. Επίσης, αυτή τη χρονιά η IWC θα λανσάρει ακόμα ένα παγκοσμίως-πρώτο ρολόι το οποίο θα ταιριάζει στο θέμα των πτήσεων: το Pilot’s Watch Timezoner Chronograph, που θα είναι το πρώτο ρολόι στο οποίο μπορεί να ορίσει κανείς μια καινούρια ζώνη ώρας συμπεριλαμβανόμενης και της ημερομηνίας, απλά με το γύρισμα της στεφάνης. Τέλος, όπως κάθε χρόνο, έχουμε και τις αποκλειστικές σειρές ‘Antoine de Saint Exupéry’ και ‘Le Petit Prince’, των οποίων η ελκυστικότητα οφείλεται στο πρωτότυπο τους design όπως το ιδιαίτερο annual calendar.

Μεταξύ των ρολογιών της συγκεκριμένης οικογένειας, που μαγνητίζουν τα βλέμματα είναι αδιαμφισβήτητα το Big Pilot’s Heritage Watch 55 και το Big Pilot’s Heritage Watch 48. Και τα δύο είναι εμφανώς εμπνευσμένα από το ιστορικό ρολόι observer και όχι μόνο, λόγω της τεράστιας διαμέτρου της κάσας, που είναι 55 και 48 χιλιοστά. Ο Christian Knoop, διευθυντής του δημιουργικού τμήματος στην IWC Schaffhausen δήλωσε: «Για εμάς ήταν ζωτικής σημασίας, από την αρχή, τα Heritage ρολόγια να ακολουθήσουν τα πρωτότυπα – από το σχεδιασμό του καντράν και το χρώμα των αριθμών μέχρι το σχήμα της προπέλας, που τα χαρακτηρίζουν οι δείκτες και τα λουράκια από δέρμα μόσχου. Είναι σα να γυρνάς πίσω το χρόνο στην πρωτοποριακή εποχή της αεροπορίας, με τη μόνη διαφορά ότι τώρα έχουμε την κορυφαία τεχνολογία των ρολογιών IWC». Και αυτό, εκτός από τους μηχανισμούς που έχουν κατασκευαστεί από την IWC, συμπεριλαμβάνει χαρακτηριστικά όπως μια συρόμενη λαβή, για να προστατεύει τους hand-wound μηχανισμούς από το να κουρδιστούν υπερβολικά (overwinding), κάσες από τιτάνιο και την εσωτερική κάσα από μαλακό σίδηρο που λειτουργεί ως προστασία από μαγνητικά πεδία. Ο Christian Knoop ανέφερε: «Η ολοκληρωμένη προστασία από τα μαγνητικά πεδία στο Big Pilot’s Heritage Watch 48 μαζί με τη διαφανή πίσω όψη συνδυάζει την παράδοση και την κατασκευαστική υπεροχή».

Για τους μηχανικούς της IWC, η δημιουργία του Pilot’s Watch Timezoner Chronograph σήμαινε τη σύγκλιση τριών τεχνολογιών: εκείνης του εσωτερικού δακτυλίου με τις πόλεις από το Pilot Worldtimer, εκείνης της περιστρεφόμενης στεφάνης, που δεν μπορεί να μετακινηθεί ακούσια και εκείνης από την τελευταία γενιά Aquatimer, τον περιστρεφόμενο μηχανισμό της στεφάνης, που μεταφέρει την κίνηση στο εσωτερικό του ρολογιού. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα ρολόι που μπορεί να δείξει στον κάτοχό του μια νέα ζώνη ώρας και την ώρα της ημέρας μαζί με εικοσιτετράωρη ένδειξη και ημερομηνία, όλα με μια απλή κίνηση του καρπού. Το Pilot’s Watch Timezoner Chronograph είναι συνδυασμένο με λουράκι από δέρμα μόσχου.

iwpilots2

«Σχεδόν όλα τα ρολόγια μας πλέον τα συνδυάζουμε με την καλύτερη ποιότητα λουριών από δέρμα μόσχου, από τον Οίκο Santoni», εξηγεί ο διευθυντής του δημιουργικού Christian Knoop. «Με αυτό τον τρόπο περιορίζουμε το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στην παράδοση και τη σύγχρονη κομψότητα – τα λουράκια για τα ρολόγια Pilot κατασκευάζονταν ανέκαθεν από σκληρό δέρμα μόσχου ή από δέρμα αγελάδας. Ήταν και το υλικό που χρησιμοποιούνταν για τα λουράκια των Big Pilot ρολογιών. Αλλά δεν θα ήμασταν η IWC εάν και τα λουράκια των ρολογιών μας δεν αποτελούσαν μια εμπειρία με το δικό τους μοναδικό τρόπο. Στο εξωτερικό τους έχουν τη κλασσική πατίνα του Οίκου Santoni, που κάνει το ολοκαίνουριο δέρμα να φαίνεται σα να έχει χρησιμοποιηθεί προσεκτικά για κάποια χρόνια. Ακόμα ένα χαρακτηριστικό των λουριών από τον Santoni είναι και οι λεπτές πορτοκαλί ραβδώσεις στο δέρμα. Επίσης, προσφέρουμε το Pilot’s Watch Chronograph Spitfire και το νέο Pilot’s Watch Automatic 36, με μπρασελέ σε γυαλισμένο ανοξείδωτο ατσάλι, που κάνει την οικογένεια ρολογιών Pilot ακόμα πιο ελκυστική αλλά και κομψή».

Για του λάτρεις των ρολογιών που προτιμούν ρολόγια μικρότερα, πιο διακριτικά και κομψά, η IWC μεγάλωσε την ποικιλία της οικογένειας Pilot στην κατηγορία “entry level”.
Το Pilot’s Watch Automatic 36, με κάσα 36 χιλιοστών, είναι το μικρότερο ρολόι της καινούργιας συλλογής. Το εκλεπτυσμένο, διαχρονικό ρολόι με τους τρεις δείκτες απευθύνεται στους λάτρεις των ρολογιών με μικρότερο καρπό. Το design του καντράν των πέντε μοντέλων, που βγαίνει σε τρεις εναλλακτικές, είναι λιτό και απέριττο.

Οι συλλογές “Antoine de Saint Exupéry” και “Le Petit Prince” παίζουν έναν ξεχωριστό ρόλο στην οικογένεια ρολογιών Pilot. Η IWC Schaffhausen τιμάει, από το 2006, το Γάλλο συγγραφέα και πιλότο με τη σειρά “Antoine de Saint Exupéry” και το φημισμένο του έργο «Ο μικρός πρίγκιπας» από το 2013 με τη σειρά “Le Petit Prince”. Σε ολόκληρη τη ζωή του ο Antoine de Saint-Exupéry τυραννιόταν μεταξύ πτήσεων και συγγραφής, μεταξύ τεχνολογίας και ποίησης. Σήμερα, οι μηχανικοί της IWC και οι σχεδιαστές του Big Pilot’s Watch Annual Calendar Edition “Le Petit Prince” κατάφεραν να ενώσουν τους δύο αυτούς κόσμους. Μορφοποίησαν το ρότορα στο πίσω μέρος του ρολογιού με τέτοιο τρόπο, ώστε να απεικονίζεται η διάσημη φωτογραφία του μικρού πρίγκιπα να στέκεται πάνω στο μικρό αστεροειδή του και να ατενίζει το σύμπαν με τα ορθάνοιχτα μάτια του. Το 2016, τρία Pilot ρολόγια θα κυκλοφορήσουν επίσης με το σκούρο midnight μπλε καντράν της έκδοσης “Le Petit Prince”: το Big Pilot’s Watch, το Pilot’s Watch Chronograph και το Pilot’s Watch Mark XVIII. Με το “Big Pilot’s Watch Perpetual Calendar Έκδοση “Antoine de Saint Exupéry” και το “Pilot’s Watch Double Chronograph Έκδοση “Antoine de Saint Exupéry” οι σχεδιαστές της IWC δημιούργησαν μια εκπληκτική συνδεσμολογία άμεσα αναγνωρίσιμων ρολογιών. Και τα δύο μοντέλα έχουν ένα καφέ καντράν - στην απόχρωση του καπνού - και λουράκι από δέρμα μόσχου, με διακοσμητικές ραφές, που θυμίζουν τη στολή πτήσης του Saint-Exupéry.

Το 2016, η IWC Schaffhausen παρουσιάζει επίσης το νέο Pilot’s Watch Mark XVIII ως ένα μοντέλο της κατηγορίας “entry-level” με λουράκι από δέρμα μόσχου ή με μπρασελέ σε ανοξείδωτο ατσάλι. Αντίθετα από τον προκάτοχό του, το Mark XVII, δε συμπεριλαμβάνει την απεικόνιση των τριών ημερομηνιών. Αυτό παρέχει οπτικά περισσότερο χώρο στο καντράν και το ρολόι φαίνεται πιο καθαρό, παρά το γεγονός ότι στην πραγματικότητα ή διάμετρος της κάσας του είναι 40 χιλιοστά, ένα χιλιοστό δηλαδή μικρότερο σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.

Ο Christian Knoop, διευθυντής του δημιουργικού στην IWC Schaffhausen εξηγεί: «όταν σχεδιάζαμε τα καντράν για τα κλασικά Pilot ρολόγια, είχαμε ένα πράγμα στο μυαλό μας: πώς θα μπορούσαμε να έρθουμε πιο κοντά στα πρωτότυπα μοντέλα και τη φόρμα των Big Pilot’s και Mark 11 της IWC. Και αυτό επειδή θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα μοντέλο που θα πλησίαζε την αυθεντικότητα και την ιστορικότητα του look των Pilot ρολογιών.
Και αυτό μπορεί να το αντιληφθεί κάποιος στο διαυγές καντράν. Διαχρονική απλότητα και μείωση των στοιχείων στα βασικά. Όλο το εύρος των ρολογιών Pilot είναι εμπνευσμένο από τα πρωτότυπα. Για αυτό αποφασίσαμε να επαναφέρουμε και το νούμερο ‘9’, το οποίο είχε αφαιρεθεί από το καντράν το 2002 στον επανασχεδιασμό του ρολογιού “Big Pilot’s Watch”. Ο τριγωνικός δείκτης ανέκτησε την γνωστή θέση του στις «12», κάτω ακριβώς από τον δακτύλιο».

Η σχεδιαστική ομάδα πήρε την ίδια απόφαση και για την ένδειξη της τριπλής ημερομηνίας, που είχε παρουσιαστεί ως μέρος του επανασχεδιασμού των Pilot ρολογιών το 2012. Με τον ίδιο τρόπο τα καντράν του “Big Pilot’s Watch και του “Pilot’s Watch Chronograph επανεξετάστηκαν, έτσι ώστε να επανέλθει το χαρακτηριστικό που έκανε τα ρολόγια της οικογένειας Pilot τόσο ξεχωριστά: η διαύγεια και η εξαιρετική αναγνωσιμότητα τους ανεξαρτήτως από την ορατότητα. Και τα δύο ρολόγια έχουν λουράκια από δέρμα μόσχου και το Pilot’s Watch Chronograph, είναι επίσης διαθέσιμο με μπρασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι.

iwpilots3

Η διάμετρος της κάσας του Big Pilot’s Watch TOP GUN έχει μειωθεί στα 46 χιλιοστά. Όσον αφορά το καντράν, οι σχεδιαστές της IWC αποφάσισαν να μη συμπεριλάβουν το μικρό κόκκινο περίγραμμα του αεροσκάφους, προτιμώντας να δώσουν πιο λιτή εμφάνιση στο ρολόι. Ο τριγωνικός δείκτης πάνω από το λογότυπο αποτελεί ένα επιπλέον σχεδιαστικό στοιχείο που τραβά την προσοχή. Το λογότυπο του Top Gun έχει σκαλιστεί στην πίσω πλευρά της κάσας και είναι αρκετά πιο διακριτικό από το παλιό, χρωματιστό σχέδιο. Στα ρολόγια TOP GUN, τα μαύρα, μαλακά λουράκια έχουν αντικατασταθεί από πιο σπορ, φτιαγμένα από ανάγλυφο δέρμα μοσχαριού. Όσον αφορά το Big Pilot’s Watch Perpetual Calendar TOP GUN το ανάγλυφο λουράκι από δέρμα μοσχαριού αποτελεί τη μοναδική διαφοροποίηση από το περσινό μοντέλο. Στο Pilot’s Watch Chronograph TOP GUN η τριπλή ένδειξη ημερομηνίας δεν υπάρχει πια και η κεραμική κάσα έχει μειωθεί στα 44 από τα 46 χιλιοστά. Χάρη στο μηχανισμό 89361 που έχει κατασκευαστεί από την IWC, το ρολόι εμφανίζει τα λεπτά και τις ώρες στο υπό-καντράν στη θέση «12», κάτι το οποίο είναι αρκετά πιο βολικό από την παλαιότερη αθροιστική χρονομέτρηση.

Η διάμετρος της κεραμικής κάσας στο Pilot’s Watch Chronograph TOP GUN Miramar έχει πλέον μειωθεί στα 44 χιλιοστά, ενώ μια απλή ένδειξη της ημερομηνίας έχει προστεθεί στο ρολόι. Ο μετρητής της ώρας και των λεπτών τώρα διαβάζεται όπως και η ώρα της ημέρας κάτι που τον κάνει πολύ βολικό. Μια νέα προσθήκη στην οικογένεια των Pilot’s ρολογιών είναι το Pilot’s Watch Mark XVIII TOP GUN Miramar. Το ρολόι αυτό των 41 χιλιοστών είναι βασισμένο στον σχεδιασμό των παραδοσιακών observer ρολογιών, όπου η βασική προτεραιότητα ήταν η μέγιστη αναγνωσιμότητα των λεπτών και των δευτερολέπτων. Ένα ακόμη νέο χαρακτηριστικό είναι το σπορ λουράκι φτιαγμένο από πράσινο, ανάγλυφο δέρμα μόσχου. Οι γνώστες σίγουρα θα θυμούνται ότι για πολλές δεκαετίες, το Mark 11 κυκλοφορούσε με πράσινα νάιλον λουράκια, γνωστά και ως “Nato straps”.

Το νέο Big Pilot’s Watch Spitfire είναι φτιαγμένο από κόκκινο χρυσό 18 καρατίων. Οι δείκτες, καθώς και η κορόνα με το χαρακτηριστικό κωνικό σχήμα και το πίσω μέρος του ρολογιού είναι επίσης φτιαγμένα από το ζεστό, λαμπερό πολύτιμο μέταλλο. Το εκπληκτικό αυτό ρολόι αποτελεί ιδανικό σύντροφο για οποιαδήποτε επίσημη εκδήλωση, όπου είναι σίγουρο ότι θα τραβήξει βλέμματα θαυμασμού και όχι μόνο για την 46 χιλιοστών κάσα του. Η μικρή επεξεργασία στο καντράν με το τρίγωνο να έχει τοποθετηθεί κάτω από τον δακτύλιο και τα τονισμένα νούμερα, είναι εμφανή και σε αυτό το μοντέλο επίσης. Το Pilot’s Watch Perpetual Calendar DigitalDate- Month Spitfire, από ανοξείδωτο ατσάλι, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό μέλος της οικογένειας Spitfire του 2016. Παραμένει σχεδόν ίδιο και ενσωματώνει ασυνήθιστους μηχανισμούς, όπως οι μεγάλες ψηφιακές ενδείξεις ημέρας και μήνα και το perpetual calendar. Το Pilot’s Watch Chronograph Spitfire, ένα σπορ και κομψό ρολόι, περιλαμβάνει μια νέα, απλή ένδειξη ημερομηνίας, η οποία έχει ενσωματωθεί στο καντράν. Ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό είναι το κομψό μπρασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι.
Ο Georges Kern συνοψίζει παρακάτω τα βασικά σημεία της συλλογής του 2016. «Με τα μοντέλα της συλλογής Pilot απευθυνόμαστε και στους λάτρεις των ρολογιών, οι οποίοι μέχρι σήμερα είχαν απορρίψει την ιδέα ενός ρολογιού από την IWC. Με το Pilot’s Watch Automatic 36 και το Pilot’s Watch Mark XVIII, διευρύναμε τη γκάμα των ρολογιών της entry-level κατηγορίας. Από την άλλη πλευρά, δημιουργήσαμε μεγάλα, αυθεντικά observer ρολόγια, τα οποία μοιάζουν με τα ιστορικά πρωτότυπα αλλά ανταποκρίνονται περισσότερο στις μοντέρνες επιταγές της άνεσης. Ανάμεσα στα δύο αυτά άκρα, προσφέρουμε στους πελάτες μας καινοτόμα ρολόγια όπως το Timezoner, κομψά κλασικά όπως το Pilot’s Watch Spitfire και ευφάνταστες λεπτομέρειες, όπως ο ρότορας στο annual calendar. Με γυαλιστερή στεφάνη, λουράκια Santoni από δέρμα αλιγάτορα και μοσχαριού και με ανοξείδωτα μπρασελέ, η νέα συλλογή Pilot’s Watch έγινε ακόμα πιο κομψή και ελκυστική».

ΡΟΛΟΓΙΑ PILOT’S ΑΠΟ ΤΟ 1936
Τα πρώτα ρολόγια Pilot’s της IWC των δεκαετιών του 30 και του 40, δημιούργησαν τεχνολογικά σημεία αναφοράς, ενώ η ιδιαίτερη σχεδίασή τους που καθόρισε τη συνολική τους εμφάνιση, παραμένει χαρακτηριστική μέχρι και σήμερα. Κατά τις πρώτες μέρες της αεροπλοΐας, οι περισσότεροι πιλότοι χρησιμοποιούσαν ρολόγια τσέπης για την πλοήγηση επειδή τα ρολόγια χειρός ήταν ακόμα σπάνια.
Αντίθετα, το πρώτο Special Pilot’s Watch, που κατασκεύασε η IWC το 1936, περιελάμβανε ανθεκτικό γυαλί, περιστρεφόμενη στεφάνη, με δείκτη σε σχήμα βέλους για άμεση ανάγνωση της ώρας και αντί-μαγνητικό ρυθμιστή μαζί με φωσφορίζοντες δείκτες και νούμερα.

Από το 1940, η IWC ξεκίνησε την παραγωγή του Big Pilot’s Watch (52-calibre T.S.C.), με βάση τις στρατιωτικές προδιαγραφές. Περιλάμβανε μηχανισμό κατασκευασμένο από την ίδια και ένα μεγάλο δείκτη δευτερολέπτων. Με κάσα διαμέτρου 55 χιλιοστών και βάρος 183 γραμμαρίων, ήταν μέχρι το 2016 το πιο ογκώδες ρολόι που είχε φτιάξει ποτέ η IWC. Όσον αφορά στην ακρίβεια, πληρούσε τα στάνταρ της χρονομέτρησης καθώς και τις τεχνικές προδιαγραφές των στρατιωτικών και των ρολογιών observer εκείνης της εποχής.

iwpilots4

Αυτό το ισορροπημένο look ήταν η έμπνευση του σχεδίου της IWC για το Mark 11, με τον hand-wound μηχανισμό 89, που παράγεται από το 1948 και μετά. Το πιο γνωστό από τα ρολόγια της οικογένειας Pilot, κατασκευάστηκε πρώτα για την Royal Air Force και χρησιμοποιούνταν για πάνω από 30 χρόνια. Ο μηχανισμός του είναι περίφρακτος σε μια εσωτερική κάσα μαλακού σιδήρου για να προστατεύεται από τα μαγνητικά πεδία.

Το 1988 την παράδοση των ρολογιών της οικογένειας Pilot ανέλαβε και διαιώνισε το Pilot’s Chronograph. Μετά από αυτό ακολούθησε το 1992 το Pilot’s Watch Double Chronograph, με έναν split-seconds μηχανισμό και αυτόματο κούρδισμα. Το 1994, το Mark XII Pilot’s Watch ξεπέρασε το Mark 11. Όπως ήταν αναμενόμενο, ήταν ένα κορυφαίο ρολόι το οποίο είχε έναν αυτόματο μηχανισμό αλλά και ένδειξη της ημερομηνίας. Τον ίδιο χρόνο με την αποκάλυψη του Pilot’s Chronograph Ceramic, η IWC δημιούργησε δύο νέες τάσεις που αργότερα υιοθετήθηκαν από τη βιομηχανία της ωρολογοποιίας. Στην αρχή υπήρχε το συναρπαστικό design, το ρολόι της οικογένειας Pilot ήταν εντελώς μαύρο. Στη συνέχεια ήταν η πρώτη φορά που ένα μοντέλο της IWC κατασκευάστηκε από κεραμικό, κάτι που είναι πάρα πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί από ένα μηχάνημα. Το 1998 το Pilot’s Watch UTC , στο οποίο μπορούσες να αλλάξεις και την ώρα και την ημερομηνία από ένα κουμπί, αποτέλεσε την αντίδραση της IWC στην αναπτυσσόμενη κινητικότητα, σε έναν αυξανόμενα παγκοσμιοποιημένο κόσμο.

Το 2002 η IWC αποκατέστησε την παράδοση του Big Pilot’s Watch, όταν αποκάλυψε το ογκώδες ρολόι με μηχανισμό 7 ημερών και αυτόματο σύστημα κουρδίσματος Pellaton, ο σχεδιασμός του οποίου ήταν εμπνευσμένος από το ακόμα μεγαλύτερο πρόγονο του, που λανσαρίστηκε το 1940.

Το 2003 η IWC ξεκίνησε να παράγει μια σειρά Pilot ρολογιών, η οποία πήρε το όνομα της από το Βρετανικό αεροσκάφος, “The Spitfire”. Το πετυχημένο και αναγεννησιακό αεροσκάφος – το οποίο είναι και αυτό που έχει παραχθεί περισσότερο από κάθε άλλο Βρετανικό αεροπλάνο - που έπαιξε τον πιο σημαντικό ρόλο στους Βρετανικούς αγώνες εξασφάλισε ένα status λατρείας που διήρκησε στο χρόνο, στη χώρα προέλευσής του. Στις μέρες του, το Spitfire ήταν ένα τεχνολογικό αριστούργημα μιας διαχρονικής κομψότητας και ήταν το μοντέλο πάνω στο οποίο βασίστηκε η επώνυμη οικογένεια ρολογιών της IWC.

Από το 2006, η IWC τιμά τη δουλειά της ζωής τους Γάλλου ποιητή και πιλότου Antoine de Saint-Exupéry με ειδικές εκδόσεις των Pilot ρολογιών. Ο Saint-Exupéry ήταν ένας πραγματικός θρύλος στην εποχή του. Οι άνθρωποι ενθουσιάζονται τόσο με τα βιβλία του, που έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 50 γλώσσες, όσο και με την περιπετειώδη ζωή του και το έμφυτο πάθος του να πετά. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου, αγωνίστηκε ενάντια στις Γερμανικές δυνάμεις που είχαν καταλάβει την Γαλλία. Στις 31 Ιουλίου του 1994, ο Saint-Ex, όπως τον αποκαλούσαν οι θαυμαστές του, πέταξε το αεροσκάφος Lightning P-38 και ηγήθηκε μιας αποστολής για την κατεχόμενη Γαλλία. Το 2003, συντρίμμια από το αεροσκάφος του διασώθηκαν από τη Μεσόγειο κοντά στη Μασσαλία.

Το 2007, το Pilot’s Watch Double Chronograph Edition TOP GUN ενώθηκε και αυτό με τα υπόλοιπα μέλη της επιλαρχίας των Pilot ρολογιών. Το όνομα του το πήρε από μια ειδική προπόνηση που πραγματοποιούσε στη σχολή πολεμικού ναυτικού των Ηνωμένων εθνών, United States Navy Fighter Weapons School, ο εκπαιδευτής μαχητικών τακτικών, γνωστός για τον μυθικό του accolade Top Gun. Όποιος πετύχαινε να ολοκληρώσει την πορεία έμπαινε σε μια μικρή ομάδα επίλεκτων που αποτελούσαν τους πιο καλά προπονημένους, θαρραλέους πιλότους, με τις πιο γρήγορες αντιδράσεις, στον κόσμο.

iwpilots5

Οι απαιτήσεις από τους νέους πιλότους δεν είναι λιγότερο σημαντικές, από αυτές των υλικών, που τους κάνουν να πετούν πάνω από τα σύννεφα σε υπερηχητικές ταχύτητες- υλικά που δεν πρέπει να δείξουν σημάδι αδυναμίας. Αυτός είναι ακόμα ένας λόγος που οι σχεδιαστές επιλέγουν δύο συγκεκριμένα υλικά τα οποία χρησιμοποίησε πρώτα παγκοσμίως η IWC στην ωρολογοποιία: κεραμικό, υψηλής τεχνολογίας, για την κάσα και τιτάνιο για το πίσω μέρος της κάσας.

H IWC ανακήρυξε το 2012 ως ακόμα μια χρονιά των Pilot ρολογιών. Με ακόμα πέντε νέα μοντέλα, η σειρά TOP GUN καθιερώθηκε μέσα στην οικογένεια των Pilot ρολογιών. Εμπνευσμένη από το πνεύμα της σχολής αεροπορίας TOP GUN στο Miramar και την California, δύο μοντέλα στη συλλογή Miramar ήταν τα πρώτα που είχαν αυθεντικό στρατιωτικό σχεδιασμό. Με το νέο σύγχρονο look, τα νέα χαρακτηριστικά και τους μηχανισμούς κατασκευασμένους στην IWC, η επιλαρχία Spitfire ετοιμάστηκε για μια κατακόρυφη απογείωση. Η σειρά IWC Pilot’s Watch Classics παρουσιάστηκε με 5 νέα μοντέλα σε αυθεντικό design πιλοτηρίου.

H νέα συλλογή των ρολογιών Pilot το 2016, θα λάβει θερμή υποδοχή από τους λάτρεις των ρολογιών της σειράς Pilot και από τους θαυμαστές των κομψών σύγχρονων ρολογιών και σπάνιων συνδυασμών.

 

 

Τα πιο Δημοφιλη > Design

Firefly in the sky: Ο Matteo Thun δημιουργεί για…

Το φωτιστικό εξωτερικού χώρου Firefly in the sky αποτελεί μια πρωτότυπη δημιουργία του Matteo Thun...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Στο 2o στάδιο υλοποίησης μπαίνει το πρόγ…

Έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία τον πρώτο χρόνο του προγράμματος «Καμία...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Το νέο TUDOR Pelagos FXD Chrono “Cycling…

Με αφορμή την έναρξη του Giro d’Italia 2024, η TUDOR...

Style