Τα εγκαίνια του νέου εργοστασίου του IWC Schaffhaussen

Η επίσημη έναρξη της λειτουργίας του νέου εργοστασίου για την κατασκευή εξαρτημάτων μηχανισμών, ολοκληρωμένων μηχανισμών και κασών αποτελεί ορόσημο στην 150ετή ιστορία του Ελβετικού Οίκου Υψηλής Ωρολογοποιίας.

Ένας μεγάλος αριθμός εκπροσώπων του εμπορικού και βιομηχανικού τομέα καθώς και της πολιτικής σκηνής, μεταξύ των οποίων οι Christian Amsler και Peter Neukomm, παρευρέθηκαν στην τελετή. Προσκεκλημένοι ήταν και αρκετοί από τους πρεσβευτές της εταιρείας, όπως ο Fabian Cancellara και ο Patrick Seabase.

«Το 1868 ο ιδρυτής μας Florentine Ariosto Jones είχε ήδη ξεκινήσει να συνδυάζει την παραδοσιακή τέχνη της ωρολογοποιίας με τις προηγμένες κατασκευαστικές μεθόδους. Από τότε που καθιέρωσε τη μηχανολογική του προσέγγιση, την εξελίσσουμε με συστηματικό τρόπο. Ακόμα και σήμερα εξακολουθούμε να συνδυάζουμε τη δεξιότητα των τεχνιτών μας με την προηγμένη τεχνολογία στο νέο μας εργοστάσιο. Το κτίριο όμως έχει πολύ περισσότερα να προσφέρει πέρα από τις ιδανικές συσκευαστικές συνθήκες και το τέλειο εργασιακό περιβάλλον για τους υπαλλήλους μας. Ενσαρκώνει το πνεύμα της IWC και δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο να παρακολουθήσουν από κοντά τον τρόπο που κατασκευάζονται οι μηχανισμοί και οι κάσες μας», ανέφερε ο Christoph Grainger-Herr, CEO της IWC Schaffhausen.

iwcnewmanif 2

Στο καινούργιο εργοστάσιο που καταλαμβάνει έκταση 13.500 τετραγωνικών μέτρων, η IWC κατασκευάζει εξαρτήματα μηχανισμών, ολοκληρωμένους μηχανισμούς και κάσες στον ίδιο χώρο – γεγονός που αποτελεί ορόσημο για την 150ετή ιστορία της. Για τον Andreas Voll, COO της IWC Schaffhausen, πρόκειται για ένα όνειρο από το παρελθόν που επιτέλους υλοποιήθηκε: «Το νέο κτήριο μας έδωσε την ευκαιρία να διαμορφώσουμε με ακρίβεια τις παραγωγικές μας διαδικασίες με τρόπο που να διασφαλίζουν τη βέλτιστη εκτέλεση τους και με στόχο την παραγωγή της τέλειας ποιότητας.

Έτσι, για παράδειγμα, η πλήρης διαδικασία δημιουργίας ποιοτικών προϊόντων, από τα ακατέργαστα υλικά μέχρι τα ξεχωριστά εξαρτήματα των μηχανισμών και στη συνέχεια τους ολοκληρωμένους μηχανισμούς, υλοποιείται με μια λογική σειρά σε έναν μόνο χώρο. Πρόκειται για ένα όνειρο που είχα από τότε που ξεκίνησα στην IWC το 2007», σχολίασε ο Andreas Voll, COO of IWC Schaffhausen

iwcnewmanif 3

Ένας μεγάλος αριθμός εκπροσώπων του εμπορικού και βιομηχανικού τομέα καθώς και της πολιτικής σκηνής παρευρέθηκαν στην τελετή. Συνολικά 130 προσκεκλημένοι, μεταξύ των οποίων πολιτικοί όπως ο Christian Amsler (Πρόεδρος της Περιφέρειας του Schaffhausen) και ο Peter Neukomm (Δήμαρχος του Schaffhausen), καθώς και εκπρόσωποι του εμπορικού και βιομηχανικού τομέα παρακολούθησαν τα εγκαίνια. Στην τελετή παρευρέθηκαν και αρκετοί πρεσβευτές της IWC, όπως ο Fabian Cancellara και ο Patrick Seabase.

iwcnewmanif 4

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ

Τα τελευταία χρόνια η IWC αναπτύσσεται με υψηλούς ρυθμούς, με αποτέλεσμα οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις της να περιορίζουν τις παραγωγικές της δυνατότητες. Μετά και τις δύο επεκτάσεις που πραγματοποιήθηκαν, το υπάρχον εργοστάσιο είχε φτάσει πλέον στα όριά του. Δεδομένου ότι η εταιρεία είχε λάβει τη στρατηγική απόφαση να επεκτείνει την τεχνογνωσία της στην κατασκευή μηχανισμών, το νέο κτήριο αποτελούσε μονόδρομο. Το εργοστάσιο κατασκευάστηκε σε μία περίοδο 21 μηνών. Περίπου 80 κατασκευαστικές εταιρείες συμμετείχαν στο έργο, πολλές από αυτές από την περιοχή του Schaffhausen.

Τα πιο Δημοφιλη > Design

Firefly in the sky: Ο Matteo Thun δημιουργεί για…

Το φωτιστικό εξωτερικού χώρου Firefly in the sky αποτελεί μια πρωτότυπη δημιουργία του Matteo Thun...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Στο 2o στάδιο υλοποίησης μπαίνει το πρόγ…

Έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία τον πρώτο χρόνο του προγράμματος «Καμία...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Το νέο TUDOR Pelagos FXD Chrono “Cycling…

Με αφορμή την έναρξη του Giro d’Italia 2024, η TUDOR...

Style