Διαγνωστικά τεστ για την ανίχνευση του νέου Κορονoϊού, SARS COV-2

Ο SARS COV-2 (Covid-19) εμφανίστηκε το 2020 ως μία παγκόσμια επιδημική νόσος, που παρόμοιά της σε εξάπλωση είχε πολλές 10ετίες να εμφανιστεί.

Υβριδική Επεμβατική Ενδοσκόπηση του Mediterraneo Hospital

Στις 22 και 23 Οκτωβρίου 2020 πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία στο Mediterraneo Hospital δύο από τις μεγαλύτερες σε έκταση ενδοσκοπικές υποβλεννογόνιες διατομές (ESD) στομάχου που έχουν περιγραφεί στην Ελλάδα (>8 εκ) από την ομάδα Υβριδικής Επεμβατικής Ενδοσκόπησης η οποία εφάρμοσε την συγκεκριμένη τεχνική πρώτη φορά στο Mediterraneo Hospital το 2016.

Ηλεκτρονικά η εξυπηρέτηση των πολιτών από τη Λιμενική Αστυνομία (e-ΔΛΑ)

Νέα εποχή ξεκινά στις σχέσεις των πολιτών με το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, με την έναρξη λειτουργίας, μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, ειδικής εφαρμογής για την ηλεκτρονική καταχώριση και διεκπεραίωση αιτήσεων αρμοδιότητας της Λιμενικής Αστυνομίας.

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών διέθεσε μία νοσηλευτική πτέρυγα του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης στο Υπουργείο Υγείας

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, αποφάσισε, για ακόμα μία φορά να βρεθεί δίπλα στην Ελληνική κοινωνία.

Read more ...

Τιμητική διάκριση στο Ίδρυμα Ευγενίδου για την προσφορά του στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ιονίων Νήσων

Το Ίδρυμα Ευγενίδου τιμήθηκε για τη συνολική του προσφορά στη ναυτική εκπαίδευση. 

Read more ...

Νέο πλαίσιο συνεργασίας για την τουριστική εκπαίδευση ανάμεσα στο Υπουργείο Τουρισμού και το ΞΕΕ

Ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας και συναντίληψης για τα θέματα της τουριστικής εκπαίδευσης, ανάμεσα στο Υπουργείο Τουρισμού και στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΞΕΕ), διαμορφώθηκε κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη που είχαν ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας και ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Αλέξανδρος Βασιλικός.

Read more ...

Νέα Μαρίνα στον Άγιο Ιωάννη Σιθωνίας

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν οι Υπουργοί Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης και Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρία Λίνα Μενδώνη, αποφασίστηκε η χωροθέτηση και εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του καταφυγίου Τουριστικών σκαφών (Μαρίνα) στον Άγιο Ιωάννη Σιθωνίας.

Read more ...

ΕΛΙΝΟΙΛ: Ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο χωρίς καμία χρονική δέσμευση

Η ΕΛΙΝΟΙΛ από την ίδρυση της, το 1954, καλύπτει με αποτελεσματικότητα, συνέπεια και υπευθυνότητα τις ενεργειακές ανάγκες χιλιάδων Ελλήνων.

Επίσκεψη του ΥΝΑΝΠ κ. Γιάννη Πλακιωτάκη στον Οργανισμό Λιμένα Λαυρίου

Τον Οργανισμό Λιμένα Λαυρίου και το Λιμεναρχείο επισκέφτηκε το πρωί της Δευτέρας ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, τη Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κα Χριστιάνα Καλογήρου και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Θεόδωρο Κλιάρη.

Read more ...

Υπογράφεται η ΚΥΑ για τη Μαρίνα Βουλιαγμένης (Astir Marina)

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση την οποίαν υπογράφουν οι Υπουργοί Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης και Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη, αποφασίζεται η χωροθέτηση και εγκρίνονται οι περιβαλλοντικοί όροι για τη μεγάλης κλίμακας παρέμβαση στη Μαρίνα Βουλιαγμένης.

Read more ...

Στο CVC Fund VII όλες μαρίνες της D-Marin. Ο κ. Γιάννης Κουτσοδόντης ανέλαβε Country Manager

Η CVC Capital Partners ανακοινώνει πως το CVC Fund VII εξαγόρασε από τον τουρκικό Όμιλο Doğuş το σύνολο των δραστηριοτήτων της D-Marin, καθώς πέρασαν στην κατοχή της και οιτρεις μαρίνες που λειτουργούνστην Τουρκία, οι οποίες δεν είχαν ενταχθεί στην εξαγορά του Ιανουαρίου.

Φορολογικό πλαίσιο Σκαφών Αναψυχής, από τον Μιχάλη Διακομιχάλη*, Καθηγητή Παν. Ιωαννίνων

Η μέχρι σήμερα ερευνητική δραστηριότητα για την αγορά του Yachting είναι ιδιαίτερα περιορισμένη, αφού είναι πιθανόν πως η πρώτη ίσως έρευνα για φορολογικά θέματα του κλάδου είναι αυτή του συγγραφέα Μιχάλη Διακομιχάλη*.

Read more ...

X Force: Συνεργασία του BMW Group Hellas με την Nordic Marina

Το BMW Group Hellas, ως κυρίαρχος στην Ελληνική αγορά των πολυτελών SAV (Sports Activity Vehicles) προχωράει σε συνεργασία με την Nordic Marina, αποκλειστικό αντιπρόσωπο των πολυτελών μηχανοκίνητων σκαφών της Hydrolift AS.

Read more ...

Το YES to Shipping Forum 2020

Το YES to Shipping Forum 2020, θα λάβει χώρα την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020, 18.00-21.00 στα πλαίσια του Posidonia Web Forums Week, στα Ελληνικά.

Η Avis προσελκύει διεθνή κεφάλαια ύψους €130 εκατ. για επενδύσεις στην πράσινη κινητικότητα

Η Avis,η κορυφαία εταιρία μίσθωσης αυτοκινήτων στην Ελλάδα,εξασφάλισε διεθνή χρηματοδότηση για την ενίσχυση του στόλου της με ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα.

Read more ...
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Άντζελα Γκερέκου

Άντζελα Γκερέκου: Βασική ενέργεια η εφαρ…

Προτάσεις αντιμετώπισης της ύφεσης που πλήττει τον κλάδο του Σκάφους...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Νεκρές μεσογειακές φώκιες στο Αιγαίο

Τα περιοριστικά μέτρα μετακίνησης λόγω του κορωνοιού και η έλλειψη...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η Acqua Di Parma ανάβει τα φώτα των γιορ…

Η τέχνη του δώρου της Acqua di Parma, δεν παύει...

Style