Η IWC Schaffhausen Γιορτάζει τη Nίκη της Ομάδας Abu Dhabi Ocean Racing

abudhab1

Μετά από περίπου 72.000 χιλιόμετρα, η χορηγούμενη ομάδα από την IWC, Abu Dhabi Ocean Racing (ADOR), της οποίας skipper είναι ο 2 φορές βραβευμένος με ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, Ian Walker, ήταν και η νικητήρια στον Volvo Ocean Race 2014–15.

Ως “Race Partner” και “Official Timekeeper”, ο Ελβετικός Οίκος Υψηλής Ωρολογοποιίας γιόρτασε τη νίκη, με την ομάδα ADOR στον τελικό προορισμό του Gothenburg στη Σουηδία, όπου και απένειμε το βραβείο “IWC 24-Hour Speed Record Challenge”. Επιπλέον, η ADOR νίκησε στον Volvo Ocean Race 2014–15 στα In-Port Race Series και ο φωτογράφος του πληρώματος Matt Knighton έλαβε το βραβείο “Inmarsat Onboard Reporter Award” για τη δημοσιογραφική του δουλειά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Για δεύτερη φορά, η IWC Schaffhausen ήταν ο Επίσημος Χρονομέτρης του Volvo Ocean Race (VOR) και χορηγός της ADOR, η οποία υπό την καθοδήγηση του βρετανού Ian Walker κατέκτησε τη νίκη στη δοκιμασία του round-the-world sailing. «Καμία λέξη δεν μπορεί να εκφράσει την ευχαρίστηση που νιώθουμε», δήλωσε η CMO της IWC, Franziska Gsell. «Το άγχος και τα εμπόδια του αγώνα φέρνουν κάθε διαγωνιζόμενο στα όρια του και κάνουν όλους όσους έφτασαν μέχρι το Gothenburg νικητές. Είμαστε περήφανοι για το γεγονός ότι, με την υποστήριξή μας, η ADOR μπόρεσε και θριάμβευσε σε αυτόν τον εξαντλητικό αγώνα και εκφράζω τον απεριόριστο σεβασμό μου σε όλο το πλήρωμα». O ιστιοπλοϊκός αυτός αγώνας, που χαρακτηρίζεται ως ο πιο δύσκολος στον κόσμο, διήρκησε 9 μήνες και οι διαγωνιζόμενοι ταξίδεψαν 72.000 χιλιόμετρα, σε 7 ηπείρους με στάσεις στις παρακάτω πόλεις: Cape Town (Νότια Αφρική), Abu Dhabi (Αραβικά Εμιράτα), Sanya (Κίνα), Auckland (Νέα Ζηλανδία), Itajaí (Βραζιλία), Newport (Η.Π.Α.), Lisbon (Πορτογαλία), Lorient (Γαλλία) και με ένα pit stop στη Hague (Ολλανδία).

ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ VOR

Ως χορηγός της δοκιμασίας “IWC 24-Hour Speed Record Challenge”, η IWC Schaffhausen προσέφερε σε κάθε μέλος του πληρώματος της ομάδας ADOR το Portugieser Yacht Club Chronograph “Ocean Racer”, ένα ρολόι αφιερωμένο στο πνεύμα του VOR. Η νικητήρια ομάδα κάλυψε μια απόσταση 550.8 ναυτικών μιλιών σε 24 ώρες - η καλύτερη επίδοση όλου του αγώνα και ο Christian Knoop, Creative Director της IWC Schaffhausen, έδωσε στο πλήρωμα τα ρολόγια. «Ως μεγάλος θαυμαστής της ιστιοπλοΐας, είναι τιμή μου που απονέμω αυτό το βραβείο εκ μέρους της IWC Schaffhausen. Ακολουθούσα τον αγώνα και την πρόοδο της ομάδας και ήξερα ανά πάσα στιγμή πού βρισκόταν», εξήγησε ο Knoop. Τον Οκτώβριο του 2014, o Head of Design της IWC αποκάλυψε το ρολόι Portugieser στην εκκίνηση του αγώνα στο Alicante της Ισπανίας. «Η ειδική έκδοση του Portugieser Yacht Club Chronograph που είναι αφιερωμένο στον αγώνα, αντανακλά την αναζήτηση της τελειότητας, της μηχανικής και του πάθους, που ενσωματώνονται σε αυτόν τον ασύλληπτο γύρο του κόσμου», πρόσθεσε ο Knoop.

ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ADOR

To ήδη μια φορά νικητήριο πλήρωμα ADOR, κέρδισε επίσης το βραβείο στο Volvo Ocean Race 2014–15 στο In-Port Race Series. Επιπλέον, ο φωτογράφος του πληρώματος Matt Knighton έλαβε το βραβείο “Inmarsat Onboard Reporter Award”, για την καταπληκτική δουλειά του πάνω στο Azzam. Χάρη στη συνεργασία της IWC με το VOR και την ADOR, δόθηκε η ευκαιρία σε κάποιους από τους διακεκριμένους καλεσμένους να ζήσουν την εμπειρία της ταχύτητας και της ευκινησίας του νικητήριου ιστιοπλοϊκού Azzam κατά τη διάρκεια του αγώνα Pro-Am. Κατά τη διάρκεια του δείπνου είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τους ιστιοπλόους και να υποστηρίξουν τη νικητήρια ομάδα, καθώς απολάμβαναν τους τελευταίους αγώνες In-Port Races στο Gothenburg.

Η ομάδα του Ian Walker και οι καλεσμένοι της IWC παρακολούθησαν ένα σεμινάριο για το πώς κατασκευάζονται τα ρολόγια από την εταιρεία, που τους προκαλούσε να τεστάρουν την επιδεξιότητα και την τεχνική τους, αλλά τους έδωσε και την ευκαιρία να φορέσουν τον φακό των ωρολογοποιών και να χρησιμοποιήσουν ένα ζευγάρι λαβίδας για να “ζωντανέψουν” τον εκλεπτυσμένο μηχανισμό. Μετά την μεγάλη παρέλαση των ιστιοπλόων αλλά και την εορταστική τελετή των βραβείων του VOR, που φιλοξένησε πάνω από 1.700 καλεσμένους, όλη η εκδήλωση μετατράπηκε σε ένα μεγάλο αποχαιρετιστήριο πάρτυ.

Τα πιο Δημοφιλη > Ειδησεις

Μαρίνα Πόρτο Χέλι: Ουσιαστική ανάπτυξη το 2023 και θετικές…

Προβλεπόμενη ανάπτυξη της τάξεως του 29,1% για το 2024, ενώ 791 σκάφη ελλιμενίστηκαν μέσα στη χρήση...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η Omega διευρύνει τη συλλογή Speedmaster…

Μοντέλα τόσο σε χρυσό όσο και σε ατσάλι, καθένα με...

Style