H IWC παρουσιάζει το νέο Ingenieur Automatic Έκδοση “AMG GT”

iwingen3

 Η IWC Schaffhausen, συμμετείχε για πρώτη φορά ως Timing Partner στο φημισμένο Goodwood Members’ Meeting που διοργανώθηκε φέτος για 73η φορά.

Με φόντο το μοναδικό σκηνικό των αγώνων αυτοκινήτων που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο, ο Οίκος Υψηλής Ωρολογοποιίας, αποκάλυψε το νέο Ingenieur Automatic Έκδοση “AMG GT”.

Κατασκευασμένο από καρβίδιο του βορίου και σε περιορισμένη κυκλοφορία 25 τεμαχίων, η νέα αυτή έκδοση γιορτάζει παράλληλα και την επέτειο των 10 ετών συνεργασίας με τη Mercedes-AMG. Επιπλέον, η IWC και η Mercedes-AMG διοργάνωσαν έναν αγώνα μεταξύ του θρυλικού πρώτου αγωνιστικού αυτοκινήτου AMG –γνωστού και ως «Legend of Spa», του νέου σπορ αυτοκινήτου Mercedes-AMG GT και μιας Mercedes F1 W04.

Ενώ οι καλοκουρδισμένες μηχανές μάρσαραν σαν ανεμοστρόβιλος, κάπου λίγο έξω από την πίστα των 3,8 χιλιομέτρων στο West Sussex της Αγγλίας, ο αμυδρός ήχος του μηχανισμού ενός πρωτοπόρου νέου ρολογιού μόλις που γινόταν αντιληπτός. Η IWC Schaffhausen παρουσίαζε το Ingenieur Automatic Έκδοση “AMG GT”, το πρώτο ρολόι παγκοσμίως με κάσα φτιαγμένη από καρβίδιο του βορίου, του σκληρότερου κεραμικού υλικού που υπάρχει σήμερα.

«Το ρολόι αυτό, που αποτελεί ένα επιτυχημένο αμάλγαμα της εξαιρετικής τεχνικής ποιότητας, της αναζήτησης για την τελειότητα και του καθαρού σχεδιασμού, φέρει ξεκάθαρους παραλληλισμούς με τους αγώνες αυτοκινήτων», δήλωσε ο CEO της IWC, Georges Kern. «Το Ingenieur Automatic Edition “AMG GT” θα διατεθεί σε μια πολύ περιορισμένη έκδοση 25 τεμαχίων, αποδεικνύοντας τη μεγάλη σημασία που

έχει για εμάς η δεκαετής συνεργασία με τη Mercedes-AMG». Το όνομα που δόθηκε στο νέο ρολόι αποτίει φόρο τιμής στο νέο σπορ μοντέλο Mercedes-AMG, το δεύτερο όχημα που έχει κατασκευαστεί εξ’ ολοκλήρου από την Mercedes-Benz.

iwingen1

Οι δύο εταιρείες δημιουργούν ιστορική κληρονομιά σε δύο πολύ διαφορετικούς τομείς, αναπτύσσοντας μηχανολογική καινοτομία και ένα μεγάλο ποσοστό εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού.

Με την προσήλωσή τους στην ποιότητα και την απλή και καθαρή σχεδίαση, οι δύο μάρκες δεσμεύονται από την αγάπη τους για την απόδοση και την αποτελεσματικότητα, καθώς και για το πάθος τους για τεχνολογική εξέλιξη και ακρίβεια. Από τον Ιανουάριο του 2013, η IWC εισήλθε στους αγώνες αυτοκινήτων ως Official Engineering Partner της MERCEDES AMG PETRONAS Formula One™ Team και έχει δύο διάσημους brand ambassadors, τους οδηγούς Lewis Hamilton και Nico Rosberg

ΤΟ “LEGEND OF SPA” ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ
Το Goodwood Members’ Meeting αποτελεί τον πρώτο σε μια σειρά ιστορικών αγώνων, που θα υποστηρίζονται από την IWC τα επόμενα χρόνια. Το 2014, το Goodwood Road Racing Club (GRRC), επανίδρυσε την παραδοσιακή αγωνιστική λέσχη του μέσα από τη συνάντηση των μελών του.

Οι αγώνες αυτοί που διεξάγονται στην πίστα που εγκαινιάστηκε το 1948, είναι ανοιχτοί αποκλειστικά για μέλη και γνώρισαν μεγάλη επιτυχία κατά την περίοδο μεταξύ 1949 και 1966. Το Goodwood Members’ Meeting αποτελούσε πάντα ένα παγκοσμίου κλάσεως πεδίο συνάντησης ιστορικών αγωνιστικών αυτοκινήτων και καταξιωμένων οδηγών.

Υποστηρίζοντας το ρόλο της ως Timing Partner του Goodwood Members’ Meeting και τιμώντας τη Mercedes-AMG και τη δεκαετή συνεργασία τους, η IWC Schaffhausen μαζί με τη Mercedes-AMG έφερε τρία μοναδικά οχήματα στο Goodwood: τα τελευταίο μοντέλο Mercedes- AMG GT, μια Mercedes F1 W04, και το 300 SEL 6.8 AMG – το πρώτο όχημα της AMG, το οποίο προκάλεσε αίσθηση το 1971, όταν κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον 24-ώρο αγώνα που έγινε στο Spa.

Σε έναν ασυνήθιστο «αγώνα με τον χρόνο» στο Goodwood, ο Γερμανός πρώην οδηγός αγώνων Jochen Mass έβαλε την 300 SEL 6.8 AMG στην πίστα, ενώ ο Αυστριακός συνάδελφος του Karl Wendlinger έκατσε πίσω από το τιμόνι της Mercedes-AMG GT και ξεκίνησε την καταδίωξη. Ο Anthony Davidson, νικητής του περσινού FIA World Endurance Championship (WEC) και πρώην οδηγός της FORMULA 1, δεν έμοιαζε να είναι βιαστικός με το αγωνιστικό FORMULA 1, αυτοκίνητο του στην εκκίνηση, αλλά σύντομα ανέβασε ταχύτητα και έκανε μια φανταστική κούρσα για να περάσει τη γραμμή τερματισμού την ίδια στιγμή με τους άλλους δύο οδηγούς.

iwingen2

Εκτός από αυτή την αναμέτρηση, οι επισκέπτες του Goodwood Members’ Meeting παρακολούθησαν και μια σειρά έντονων αγώνων και επιδείξεων υψηλής ταχύτητας, όπου συμμετείχαν από αυτοκίνητα της προπολεμικής εποχής μέχρι και πρωτότυπα τύπου Group C της δεκαετίας του 1990.

Μεταξύ άλλων, αυτοκίνητα της FORMULA 1 από τη δεκαετία του 1970 και ένα γκρουπ αυτοκινήτων 250 mph Group C Le Mans επέδειξαν τις δυνατότητές τους. Στο τέλος του αγωνιστικού σαββατοκύριακου, η IWC Schaffhausen τίμησε τον οδηγό που πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο γύρου με ένα ξεχωριστό ρολόι από τη σειρά Ingenieur: το Ingenieur Chronograph Silberpfeil, το οποίο αποτίει φόρο τιμής στα ιστορικά αγωνιστικά αυτοκίνητα της Mercedes-Benz, τα οποία έχουν κερδίσει αμέτρητους αγώνες Grand Prix καθώς και πρωταθλήματα μεταξύ του 1934 και του 1939, ενώ γνώρισαν και πάλι την επιτυχία το 1954/55.


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΚΑΡΒΙΔΙΟ ΤΟΥ ΒΟΡΙΟΥ
Με την κυκλοφορία του Ingenieur Automatic Έκδοση “AMG GT” από καθαρό καρβίδιο του βορίου, η IWC Schaffhausen θέτει ένα ακόμη ορόσημο στην ιστορία της ωρολογοποιίας. Σκληρό σχεδόν σαν διαμάντι και ελαφρύ σαν αλουμίνιο, το καρβίδιο του βορίου είναι ένα καινοτόμο υλικό που συνενώνει εκπληκτικές και μεταξύ τους αντίθετες ιδιότητες, προσφέροντας μοναδική απόδοση.

Τα διάφορα μέρη της κάσας του που είναι φτιαγμένα από καθαρό καρβίδιο του βορίου (είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται αυτό το υλικό στην ιστορία των ρολογιών), αποτελούν αναφορά στη συνεργασία με τη Mercedes-AMG. Αυτό το υψηλής ποιότητας κεραμικό είναι ένα από τα πιο σκληρά και ανθεκτικά στα χτυπήματα υλικά που υπάρχουν, και κατασκευάζεται σε 5 ιδιαίτερα χρονοβόρα στάδια.

Η παραδοσιακή δεξιότητα της IWC σε τεχνολογίες ακριβείας αποτυπώνεται στο μηχανισμό 80110, ο οποίος ενσωματώνει σύστημα απορρόφησης κραδασμών και είναι ένας από τους πιο στιβαρούς μηχανισμούς που έχει κατασκευάσει η IWC Schaffhausen. Αποτίνοντας φόρο τιμής στο συνονόματο τους, οι σχεδιαστές του Ingenieur Automatic Έκδοση “AMG GT” συνδύασαν όμορφα το μαύρο χρώμα με στιλιστικά κίτρινα στοιχεία που παραπέμπουν στο αποκλειστικό χρώμα της AMG, το «solarbeam».

Οι εντυπωσιακές βίδες στο πλαίσιο και η κορόνα είναι κατασκευασμένες από μαύρο οξείδιο του ζιρκονίου. Μια ματιά στο διαφανές πίσω μέρος από κρύσταλλο από ζαφείρι, αποκαλύπτει τον μηχανισμό υψηλής ακρίβειας με ένα ρότορα με μαύρη επικάλυψη.

Το καινούργιο ρολόι ασφαλίζεται στον καρπό με ένα ανθεκτικό και φιλικό προς το δέρμα, λαστιχένιο λουράκι. Με το μαύρο ένθετο Dinamica®, που αποτελείται από κίτρινες καπιτονέ ραφές, το ρολόι αποκτά το ίδιο καινοτόμο υλικό από μικροΐνες που χρησιμοποιείται από τη Mercedes-AMG για να ντύσει το τιμόνι, την ταπετσαρία των καθισμάτων και την οροφή του νέου Mercedes-AMG GT.

Το Ingenieur Automatic Έκδοση “AMG GT” κυκλοφορεί σε 25 μόνο κομμάτια και θα διατίθεται από επιλεγμένους συνεργάτες της IWC.

Τα πιο Δημοφιλη > Design

Firefly in the sky: Ο Matteo Thun δημιουργεί για…

Το φωτιστικό εξωτερικού χώρου Firefly in the sky αποτελεί μια πρωτότυπη δημιουργία του Matteo Thun...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η Omega διευρύνει τη συλλογή Speedmaster…

Μοντέλα τόσο σε χρυσό όσο και σε ατσάλι, καθένα με...

Style