Capeland Shelby® Cobra: Συλλεκτική έκδοση

Baume0

«Η κατασκευή του δικού σου αγωνιστικού αυτοκινήτου, είναι ένα όνειρο για κάθε οδηγό αγώνων και είναι ακριβώς αυτό που ήταν η Cobra για εμένα». Τάδε έφη Carroll Shelby.

Η Γέννηση ενός μύθου. Σε κάθε ζωή, υπάρχουν σπάνιες στιγμές που καθορίζουν ποιοι αληθινά είμαστε και ποιούς στόχους έχουμε βαλθεί να επιτύχουμε. Σημαδεμένες από τη συγκίνηση, το πάθος και την περηφάνια, είναι κάτι πολύ παραπάνω απο απλές αναμνήσεις. Είναι στιγμές που προορίζονται να ζήσουν για πάντα, μοναδικοί μάρτυρες του θριάμβου της ανθρώπινης θέλησης.

Ο εορτασμός τέτοιων στιγμών είναι ο λόγος ύπαρξης της Baume & Mercier από την ίδρυσή της το 1830. Από τα πρώτα πραγματικά χειροποίητα ρολόγια μέχρι την παρούσα συλλογή μας, το καθένα απεικονίζει την άκαμπτη πεποίθησή μας ότι ο χρόνος που κυλά αέναα, είναι κάτι πολύ παραπάνω απο τις ώρες και τα λεπτά που περνούν. Ένα ρολόι Baume & Mercier επιλέγεται από τον κάτοχό του επειδή απεικονίζει μια μοναδική πτυχή των πλουσιότερων στιγμών της ζωής.

Σήμερα, είμαστε ευτυχείς να μοιραστούμε έναν νέο εορτασμό και μια νέα συνεργασία. 50 χρόνια πριν, ο θρυλικός οδηγός αγώνων Carroll Shelby πέτυχε μια νίκη που θα άλλαζε την πορεία του διεθνών αγώνων για πάντα: το διεθνές πρωτάθλημα FIA του 1965 για αυτοκίνητα GT. Με αυτό τον τρόπο, ο Shelby όχι μόνο θα αποκαθιστούσε το αμερικανικό γόητρο στους αγώνες, αλλά θα έκανε το δημιουργημά του διάσημο σε όλο τον κόσμο : το εικονικό Cobra.

Μαζί με την Carroll Shelby Company, η Baume & Mercier με υπερηφάνεια τιμά το μύθο του Carroll Shelby με το συλλεκτικό ρολόι Capeland. Εμπνευσμένο από το χρονογράφο με μονό πουσουάρ του 1948 που βρίσκεται στο μουσείο της Baume & Mercier, το Capeland Shelby®Cobra διακρίνεται από τις ρετρό λεπτομέρειες, τις κλασικές γραμμές, τη λειτουργία χρονογράφου και ταχυμέτρου, το γυαλιστερό και σατέν φινίρισμα και τους ειδικά κατασκευασμένους δείκτες με το λογότυπο Cobra. Είναι η ασύγκριτη κομψότητα συνδυασμένη με το καθαρό δηλητήριο της κόμπρα.

Λόγω της 50ης επετείου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της FIA που κέρδισε ο Carroll Shelby, ο ατσάλινος χρονογράφος θα κατασκευαστεί σε 1965 αντίτυπα, ενώ το μοντέλο σε κόκκινο χρυσό 18Κ, περιορίζεται σε 98 κομμάτια σαν ανάμνηση του αριθμού με τον οποίο αγωνιζόταν ο Carroll Shelby.

Baume1

Capeland Shelby® Cobra ΜΟΑ10232 – Ατσάλινος χρονογράφος

Limited Edition - 1965 αντίτυπα

Η καρδιά του Capeland Shelby® Cobra, είναι ένας αυτόματος Ελβετικός μηχανισμός με χρονογράφο. Η διαμέτρου 44 χιλιοστών κάσα από ατσάλι με γυαλιστερό και σατινέ φινίρισμα, περιβάλλει το μπλέ καντράν με τους μετρητές που θυμίζουν τα όργανα της Cobra, και τις δύο κάθετες λωρίδες του αγωνιστικού αυτοκινήτου. Οι δείκτες έχουν το σχήμα των μπράτσων του τιμονιού, ενώ το λογότυπο Cobra είναι πάνω στο δείκτη των δευτερολέπτων.

Εξίσου κομψό το μπρασελέ είναι κατασκευασμένο απο μαύρο δέρμα αλιγάτορα με εσωτερική επένδυση απο δέρμα μοσχαριού, γκρι ραφές και τριπλό αναδιπλούμενο κούμπωμα με κουμπιά ασφαλείας. Για να τονίσει τη γνησιότητα αυτού του ρολογιού Capeland, το κρύσταλλο από ζαφείρι στο καπάκι είναι χαραγμένο με το όνομα της συλλογής και την υπογραφή του Carroll Shelby.

Baume2

Capeland Shelby® Cobra ΜΟΑ10233 – Χρονογράφος Flyback κόκκινο χρυσό 18Κ

Περιορισμένη και αριθμημένη έκδοση - 98 αντίτυπα

Για να αποτίσει φόρο τιμής στο θρυλικό Carroll Shelby, η Baume & Mercier δημιούργησε έναν αυτόματο Ελβετικό μηχανισμό με χρονογράφο και λειτουργία Flyback. Η διαμέτρου 44 χιλιοστών κάσα από κόκκινο χρυσό 18Κ με γυαλιστερό και σατινέ φινίρισμα, περιβάλλει το μπλέ καντράν με τους μετρητές που θυμίζουν τα όργανα της Cobra και τις δύο κάθετες λωρίδες του αγωνιστικού αυτοκινήτου.

Οι χρυσοί δείκτες έχουν το σχήμα των μπράτσων του τιμονιού, ενώ το λογότυπο Cobra είναι πάνω στο δείκτη των δευτερολέπτων. Εξίσου κομψό το μπρασελέ είναι κατασκευασμένο απο μαύρο δέρμα αλιγάτορα με εσωτερική επένδυση απο δέρμα μοσχαριού, γκρι ραφές και χρυσό αναδιπλούμενο κούμπωμα.

Για να τονίσει τη γνησιότητα αυτού του ρολογιού Capeland, το κρύσταλλο από ζαφείρι στο καπάκι είναι χαραγμένο με το όνομα της συλλογής και την υπογραφή του Carroll Shelby.

Ολα τα ρολόγια της συλλογής Capeland Shelby® Cobra παραδίδονται σε ένα ειδικό κουτί με μια μινιατούρα της Cobra 427, ένα φυλλάδιο και μια προσωπική κάρτα. Οι ιδιοκτήτες του χρονογράφου Flyback σε κόκκινο χρυσό 18Κ θα λάβουν επίσης ένα βιβλίο με την αναλυτική ιστορία της Cobra.

Εμπειρία ζωής
Κατά τη διάρκεια της παραμονής στο νοσοκομείο, Carroll Shelby συνάντησε παιδιά που περιμένουν για μεταμόσχευση καρδιάς. Ηταν τόσο συγκινημένος που αποφάσισε να θέσει τη φήμη και την καλή του θέληση στην υπηρεσία τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ίδρυση του Carroll Shelby Foundation, το οποίο συγκεντρώνει χρήματα για να βοηθήσουν τις οικογένειες των παιδιών με σοβαρή καρδιακή νόσο.

Η Baume & Mercier έχει την τιμή να στηρίζει το Ιδρυμα Shelby Carroll με εταιρική δωρεά και τη δημιουργία ενός μοναδικού κομματιού που θα δημοπρατηθεί. Αυτό το μοναδικό Capeland Shelby® Cobra Chronograph διαθέτει ένα σταχτί καντράν με μπλε κάθετες ρίγες, κάσα από κόκκινο χρυσό 18Κ με γυαλιστερό και σατινέ φινίρισμα, μαύρο δερμάτινο λουράκι αλιγάτορα και υπογραφή του Carroll Shelby στο πίσω κρύσταλλο απο ζαφείρι.  Η Baume & Mercier θα παράγει ένα μοναδικό κομμάτι γιά κάθε συλλογή.

Baume3

 

Ο νικητής της δημοπρασίας θα λάβει επίσης μια πρωτότυπη εικονογράφηση της αγωνιστικής Cobra υπογεγραμμένη απο όλα τα μέλη της τότε ομάδας καθώς και ένα προσωπικό αντικείμενο που ανήκε στον Carroll Shelby.

ΜΟΑ10232 Προτεινόμενη Λιανική με ΦΠΑ 23% : 3.990
ΜΟΑ10233 Προτεινόμενη Λιανική με ΦΠΑ 23% : 17.800
(Παράδοση από αρχές Μαΐου)

Info
Flamme Hellas S.A
Praxitelous 2, ATHENS
Tel. + 30 210 3314653

 

Τα πιο Δημοφιλη > Design

Firefly in the sky: Ο Matteo Thun δημιουργεί για…

Το φωτιστικό εξωτερικού χώρου Firefly in the sky αποτελεί μια πρωτότυπη δημιουργία του Matteo Thun...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

i ygeia se proto plano

Η υγεία σε πρώτο πλάνο

Η έγκαιρη διάγνωση το κλειδί για την αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Chios-climate-chance

Chios Climate Chance - Με επιτυχία το συ…

Ιδιαίτερη αναφορά στη σύνδεση της θάλασσας με την κλιματική κρίση...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

 Breitling Aerospace B70 Orbiter

140 Χρόνια Πρωτιές: Τo Breitling Aerospa…

Καθώς η Breitling γιορτάζει μια χρονιά ορόσημο, τιμά τις απίστευτες...

Style