60o Ράλλυ Αιγαίου: Πρώτη θέση στη Σύρο για το «Optimum S Samos Steamship»

aegean rally 60 proti thesi sti syro optimum s Samos Steamship

Με μια από τις πιο δύσκολες και απαιτητικές ιστιοδρομίες όλων των εποχών ξεκίνησε το επετειακό 60ο Ράλλυ Αιγαίου.

Η απόσταση 77 ναυτικών μιλίων από τη Βουλιαγμένη στη Σύρο, αποδείχθηκε ιδιαίτερα δύσκολη για τους ιστιοπλόους που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν στο Αιγαίο την απόλυτη μπουνάτσα. Στα περισσότερα από τα 77 ναυτικά μίλια της απόστασης η άπνοια εμπόδισε τα σκάφη να αναπτύξουν ταχύτητα. Η σχεδόν παντελής έλλειψη ανέμου ανάγκασε τους κυβερνήτες να αναπροσαρμόσουν τα πλάνα τους εν πλώ. Βλέποντας ότι δεν θα μπορούσαν να φτάσουν στη Σύρο στο χρονικό όριο που αναφέρει η προκύρηξη της διοργάνωσης, αναγκάστηκαν στα μέσα της διαδρομής να εγκαταλείψουν την ιστιοδρομία. 

aegean 60 jotun 1

Το σκάφος «Optimum S Samos Steamship» τερματίζοντας στην Ερμούπολη της Σύρου

Στα τελικά αποτελέσματα της κλάσης «Performance» το «Optimum S Samos Steamship» των Λιβά-Λάζου πήρε την ιστιοδρομία της άπνοιας, με το «VELOS» των Ολυμπιονικών Μάντη-Καγιαλή να ακολουθεί και το «BANA BIOLETTA 4» του Γιώργου Συκάρη να πλασάρεται στην τρίτη θέση. 
Τα αποτελέσματα 

Η άπνοια και η απόλυτη μπουνάτσα στο Αιγαίο έβαλε απαγορευτικό στον τερματισμό των σκαφών στην κατηγορία «Sport» στην πρώτη ιστιοδρομία Βουλιαγμένη-Σύρος.

  aegean 60 jotun 3

Η άφιξη του σκάφους «VELOS» των Ολυμπιονικών Μάντη και Καγιαλή στην Ερμούπολη

Ικανοποιημένοι από την κατάκτηση της πρώτης θέσης εμφανίστηκαν με δηλώσεις τους οι κυβερνήτες του «Optimum S Samos Steamship», Περικλής Λιβάς και Νίκος Λάζος. «Μας πήρε 17 ώρες να καλύψουμε την απόσταση από τη Βουλιαγμένη στην Ερμούπολη με μέση ωριαία ταχύτητα περίπου 4 ναυτικά μίλια. Είχαμε πολύ υπομονή και επιμονή και ήμασταν καλά προπονημένοι από το AEGEAN 600 που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα. Είναι σημαντική η νίκη μας αλλά το Ράλλυ Αιγαίου όπως ξέρουμε κρίνετε πάντα στην τελευταία ιστιοδρομία» τόνισε ο Περικλής Λίβας και ο Νίκος Λάζος συμπλήρωσε: «Το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν κάτω από την Κύθνο όταν σταματήσαμε για αρκετές ώρες. Εκεί ακόμη και εμείς αρχίσαμε να υπολογίζουμε την ώρα που θα φθάναμε στη Σύρο. Θέλαμε να προλάβουμε το χρονικό όριο τερματισμού.  Πρέπει να κρατήσουμε τη νίκη μας και να επενδύσουμε σε αυτήν. Οι ανταγωνιστές μας είναι έμπειροι και καραδοκούν».

  aegean 60 jotun 1

Το πλήρωμα του «Optimum S Samos Steamship» πανηγυρίζει την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο λιμάνι της Ερμούπολης

Η απονομή των επάθλων της 1ης ιστιοδρομίας θα γίνει την Κυριακή το βράδυ με θέα το ηλιοβασίλεμα στο «ΚΙΝΙ» προσφορά της «ΟΝΕΧ ΝΕΩΡΙΟ ΣΥΡΟΣ». 
Το μεσημέρι της Κυριακής αντιπροσωπεία της «Jotun Hellas», που για όγοδη χρονιά αποτελεί τον βασικό χορηγό του Ράλλυ Αιγαίου, περιηγήθηκε στα Ναυπηγεία Σύρου. Μετά το τέλος της περιήγησης ο γενικός διευθυντής της «Jotun Hellas» Νίκος Μαρκάκης και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου, Δημήτρης Ζαρογιάννης, είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν και να ευχαριστήσουν τον διευθύνοντα σύμβουλο της ONEX κ. Πάνο Ξενοκώστα για την συμβολή του στην διεξαγωγή του επετειακού 60ο Ράλλυ Αιγαίου.  
Και αυτή τη χρονιά το «Ράλλυ Αιγαίου» έχει και περιβαλλοντικό πρόσημο. 
Στις 28 Ιουλίου, τα πληρώματα, θα πραγματοποιήσουν συμβολικό καθαρισμό ακτής στην Ίο. Πρόκειται για τη δράση «Να σώσουμε τις θάλασσές μας» που διοργανώνει τα τελευταία χρόνια ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης. Στην διοργάνωση του 60ου Ράλλυ Αιγαίου συνεργαζόμενος Όμιλος είναι ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου, ενώ όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τα σκάφη του «Ράλλυ Αιγαίου» θα συνοδεύσει πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.

Το πρόγραμμα του 60ου Ράλλυ Αιγαίου που περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεως στην Σύρο και στην Ίο, είναι το ακόλουθο:

Τρίτη 25 Ιουλίου 11:00 
Ιστιοδρομία 2: Σύρος - Ίος, απόσταση 68.50 NM 
Πέμπτη 27 Ιουλίου 11:00 
Ιστιοδρομία 3: «Περίπλους Ίου», απόσταση 36 NM 
Σάββατο 29 Ιουλίου 11:00
Ιστιοδρομία 4: Ίος - Σούνιο, απόσταση 82 NM

Το 60ο Ράλλυ Αιγαίου διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης ( ΠΟΙΑΘ ) με την υποστήριξη του Πολεμικού Ναυτικού και την αποκλειστική χορηγία για όγδοη συνεχόμενη χρονιά της JOTUN HELLAS. Υποστηρικτές είναι οι εταιρείες Α. ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ Α.Ε, η μπύρα ΝΗΣΟΣ, η εταιρεία TECHNAVA, το ναυπηγείο ONEX από το Νεώριο της Σύρου, τα καλλυντικά FRESH LINE καθώς και η εταιρεία G4S- Telematix που παρέχει το σύστημα παρακολουθήσεις των σκαφών. Προμηθευτές είναι το Φυσικό νερό ΔΙΡΦΥΣ, η πορτοκαλάδα ΛΟΥΞ, και τα ιστιοπλοϊκά παπούτσια CHICAGO. Χορηγοί επικοινωνίας είναι οι τηλεοπτικοί σταθμοί ALPHA, STAR και NOVA η οποία είναι και ο επίσημος τηλεοπτικός μεταδότης της διοργάνωσης. Επίσης χορηγοί επικοινωνίας είναι η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ο ραδιοφωνικός σταθμός ΕΡΑ ΣΠΟΡ 101.8, η αθλητική εφημερίδα SPORTIME, τα περιοδικά SKIPPER ON ONDECK, ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, και το αθλητικό ειδησεογραφικό site APEX.

aegean 60 jotun 4

Επίσκεψη της αντιπροσωπείας της «Jotun Hellas» (κ.κ. N.Μαρκάκης, Δ.Ζαρογιάννης) στον διευθύνοντα σύμβουλο της ONEX GROUP κ. Πάνο Ξενοκώστα

Τα πιο Δημοφιλη > Events

Από αριστερά: Δημήτρης Χριστοφιλέας, Πόπη Καλαϊτζή, Χριστίνα Αλούπη, Γιώργος Ντάβλας

4 χρόνια δράσεις «Δίπλα στη Γυναίκα»

Μαζική στήριξη στο Σύλλογο Φίλων Μ/Γ Κλινικής Αρεταίειου Νοσοκομείου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η Omega διευρύνει τη συλλογή Speedmaster…

Μοντέλα τόσο σε χρυσό όσο και σε ατσάλι, καθένα με...

Style