ΠΟΙΑΘ: «Καυτός» Ιούλιος με το AEGEAN 600 και το επετειακό 60ο Ράλλυ Αιγαίου

poiath aegean 600 aegean rally ioulios

Ένα μήνα γεμάτο αδρεναλίνη στο Αιγαίο υπόσχεται ο Πανελλήνιος Όμιλος Ανοικτής Θάλασσας στους φίλους της ιστιοπλοΐας.

Το AEGEAN600 (7-15 Ιουλίου), που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα δοκιμάσει σε 600 non stop ναυτικά μίλια την αντοχή και τις ιστιοπλοϊκές αρετές 45 πληρωμάτων από 17 χώρες, και το επετειακό 60ο Ράλλυ Αιγαίου (21-31 Ιουλίου), με σταθμούς Σύρο και Ίο, αναμένονται να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον στην ανοικτή θάλασσα τον Ιούλιο.

«Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, που αφορά στις δύο μεγάλες ιστιοπλοϊκές διοργανώσεις του Ιουλίου. Το Ράλλυ Αιγαίου που εορτάζουμε την 60η επέτειο και το AEGEAN 600 που ξεκινάει σε λίγες μέρες» τόνισε αρχικά ο πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ κ. Ιωάννης Μαραγκουδάκης στην συνέντευξη τύπου που φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ομίλου στο Μικρολίμανο. «Το τι έχει προσφέρει το Ράλλυ Αιγαίου στην ελληνική κοινωνία το γνωρίζετε. Επιγραμματικά αναφέρω την ανάπτυξη της ιστιοπλοΐας ανά την Ελλάδα με την ίδρυση, επ’ ευκαιρία των επισκέψεων του Ράλλυ Αιγαίου, 10 παραρτημάτων του ΠΟΙΑΘ. Την προβολή και την οικονομική ενίσχυση των νησιών μας την εποχή που ακόμη δεν υπήρχε τουρισμός με τις 150 επισκέψεις και με τη συμμετοχή 3.000 ιστιοπλόων. Προσέλκυση των χορηγών και της τηλεοράσεως στο άθλημα της ιστιοπλοΐας. Τέλος προβολή της Ελλάδος στο εξωτερικό ως χώρας θαλασσίου τουρισμού και ναυταθλητισμού, εξ αιτίας της συμμετοχής ξένων σκαφών και ξένων δημοσιευμάτων αλλά και εξυπηρέτηση εθνικών σκοπών με την παρουσία ελληνικών πανιών στο Αιγαίο κυρίως στο ακριτικό» σχολίασε για το επετειακό Ράλλυ ο κ. Μαραγκουδάκης ο οποίος αναφέρθηκε και στο νέο επιτυχημένο εγχείρημα του AEGEAN 600. «Έπρεπε να βρεθεί ένας άλλος αγώνας που να μπορέσει να φιλοξενήσει συμμετοχές ώστε να συνεχισθεί η προβολή της Ελλάδος και της ελληνικότητας του Αιγαίου. Το 2019 ερίφθη η ιδέα ενός αγώνα 600 ν. μ. χωρίς σταθμό στα πρότυπα των άλλων πέντε διεθνών διοργανώσεων όπως οι Fastnet της Αγγλίας, Sidney-Hobart της Αυστραλίας-Τανζανίας, Newport-Bermuda στην USA, Caribbean και Rolex Middle Sea Race. Το πρώτο βήμα ήταν να σχεδιαστεί η διαδρομή και να εξευρεθεί η βάση ελλιμενισμού των σκαφών. Το δεύτερο να γίνει προϋπολογισμός- κοστολόγηση και να αναζητηθούν πηγές εξεύρεσης του ανάλογου ποσού. Η διαδρομή που σχεδιάστηκε παράλληλα με τον αγωνιστικό χαρακτήρα είχε και πολιτιστική και εθνική διάσταση. Στο πλευρό μας είχαμε την Περιφέρεια Αττικής, το Υφυπουργείο Αθλητισμού, τον ΕΟΤ και την Olympic Marine. Η συνέχεια είναι γνωστή. Μετά την πρώτη αναβολή λόγω πανδημίας, η πρώτη διοργάνωση διεξήχθη το 2021 με τη συμμετοχή 37 σκαφών και ήταν συγκινητική η αποδοχή από όλους τους αγωνιζόμενους. Παράλληλα μετά την πρώτη διοργάνωση, η International Maxi Association στο Monte Carlo πρότεινε να συμπεριληφθεί ο αγώνας στο πρωτάθλημά τους. Και έτσι φθάνουμε στην τρίτη εφετινή διοργάνωση. Οι δηλώσεις συμμετοχής έφθασαν τις 45 αλλά υπήρξε μεγάλη ποιοτική αναβάθμιση με τη συμμετοχή 11 σκαφών Maxi με ιδιοκτήτες περιώνυμους παράγοντες της διεθνούς ιστιοπλοΐας και οικονομικής κοινότητας» ολοκλήρωσε ο κ. Μαραγκουδάκης.

 

Η Περιφέρεια Αττικής και ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Πατούλης από την πρώτη μέρα αγκάλιασαν και πίστεψαν την διοργάνωση του AEGEAN 600.

«Με χαρά βρίσκομαι εδώ σήμερα ενόψει και του φετινού AEGEAN 600, που έχουμε την τιμή να είμαστε συνδιοργανωτές για ακόμη μία χρονιά. Φέτος έχουμε νέο ρεκόρ συμμετοχής σκαφών, κάτι που αποτελεί ξεχωριστό γεγονός. Το Aegean 600 έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των ξένων πληρωμάτων. Διασχίζουν το Αιγαίο και δοκιμάζουν τις αντοχές τους. Τους καλωσορίζουμε και ευχόμαστε να γνωρίσουν τις ομορφιές της Αττικής, τη φιλοξενία και τα μονοπάτια του Ελληνικού πολιτισμού. Πιστεύουμε στην περαιτέρω ενίσχυση του θαλάσσιου τουρισμού και θέλουμε να ενισχύσουμε τις υποδομές μας. Ο Σαρωνικός κόλπος αποτελεί ένα φυσικό λιμάνι και δίνει πλεονέκτημα στην ιστιοπλοΐα και στο yachting. Ο ενθουσιασμός της διοργάνωσης και οι διεθνείς προδιαγραφές μας γεμίζουν ικανοποίηση. Η καλύτερη διαφήμιση θα γίνεται μέσω των καναλιών και των social media από τους ξένους ιστιοπλόους που μετέχουν στη διοργάνωση. Ευχαριστώ τη διοργανώτρια αρχή του ΠΟΑΙΘ και τον πρόεδρο κ. Ιωάννη Μαραγκουδάκη για τις εξαιρετικές συνθήκες. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου, τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού κ. Γιώργο Μαυρωτά και τον κ. Λευτέρη Αυγενάκη που έχουν αγκαλιάσει τη διοργάνωση» τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης που από το 2019 στηρίζει έμπρακτα το AEGEAN 600.

Δίπλα στη διοργάνωση και ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Αττικής κ. Νικόλαος Πέππας. «Η Περιφέρεια στηρίζει εμπράκτως τη διοργάνωση. Το 2019 είχε έρθει ο κ. Μαραγκουδάκης, είχε αναλύσει την πρόταση και ο κ. Πατούλης είχε δώσει οδηγίες ώστε να γίνει το καλύτερο δυνατό και να δώσουμε τα περισσότερα χρήματα. Εμείς είμαστε εδώ με τη συνεργασία του Περιφερειάρχη ώστε να έχουμε έναν αγώνα καλύτερο κάθε φορά. Αυτό αποδεικνύεται από τη μεγάλη προσέλευση των πληρωμάτων που οργώνουν το Αιγαίο».

Για 8η συνεχή χρονιά το Ράλλυ Αιγαίου θα έχει βασικό χορηγό την Jotun Hellas. «Ως Jotun Hellas με 54 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, αγκαλιάζουμε τέτοιες διοργανώσεις. Προσπαθούμε να χτίσουμε μακροχρόνιες συνεργασίες. Με τον ΠΟΙΑΘ έχουμε κοινή πορεία 8 ετών και στεκόμαστε περήφανα δίπλα στο Ράλλυ Αιγαίου. Είμαστε σίγουροι ότι θα πορευόμαστε μαζί και για πολλά ακόμη χρόνια. Όντας ο δεύτερος παλαιότερος αγώνας έχει συνδεθεί με τα ελληνικά νησιά. Να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους του ΠΟΙΑΘ που είμαστε για ακόμη μία χρονιά ο μεγάλος χορηγός» τόνισε από την πλευρά του ο Νίκος Μαρκάκης, γενικός διευθυντής της Jotun Hellas.

Για 10η χρονιά η Nova με 15λεπτες εκπομπές θα μεταφέρει τον παλμό του Ράλλυ Αιγαίου ενώ από φέτος θα είναι αποκλειστικός τηλεοπτικός μεταδότης και του AEGEAN 600.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η Nova είναι σήμερα εδώ για να στηρίξει ως επίσημος τηλεοπτικός μεταδότης και ως χορηγός επικοινωνίας τις δύο μεγάλες ιστιοπλοϊκές διοργανώσεις, AEGEAN 600 και το επετειακό 60ο Ράλλυ Αιγαίου, που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ). Η δημοσιογραφική ομάδα του Novasports τον Ιούλιο θα διασχίζει το Αιγαίο για να καλύψει με τον αρτιότερο τρόπο και τις δύο διοργανώσεις με εκτεταμένα highlights προκειμένου οι συνδρομητές μας και οι φίλοι της ιστιοπλοΐας να απολαύσουν το πανέμορφο άθλημα. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία και στις δύο μεγάλες ιστιοπλοϊκές διοργανώσεις» τόνισε η διευθύνουσα σύμβουλος της Nova Κική Σιλβεστριάδου.

IMG 4519 1

Το AEGEAN 600 διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ) με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Αττικής και την Olympic Marine καθώς και με τη συμβολή του Υφυπουργείου Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Χορηγοί είναι ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) και η Δ. ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ Α.Ε., παγκόσμιος ηγέτης στην κατασκευή σχοινιών και συρματόσχοινων για τη ναυτιλία. Υποστηρικτές της διοργάνωσης, είναι η διεθνής εταιρεία FRAZER, διαχειρίστρια πολυτελών σκαφών αναψυχής, η μπύρα ΝΗΣΟΣ και η εταιρεία κατασκευής και ενοικίασης σκαφών X-YACHTING.

Το 60ο Ράλλυ Αιγαίου διοργανώνεται επίσης από τον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης ( ΠΟΙΑΘ ) με την υποστήριξη του Πολεμικού Ναυτικού και την αποκλειστική χορηγία της JOTUN HELLAS. Υποστηρικτές είναι οι εταιρείες Α.ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ Α.Ε, η μπύρα ΝΗΣΟΣ, η εταιρεία TECHNAVA, το ναυπηγείο ONEX από το Νεώριο της Σύρου, τα καλλυντικά Fresh Line καθώς και η εταιρεία G4S- Telematix που παρέχει το σύστημα παρακολουθήσεις των σκαφών. Προμηθευτές και στους δυο αγώνες είναι το νερό ΔΙΡΦΥΣ, η πορτοκαλάδα ΛΟΥΞ, οι μπανάνες Dole και η εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων SIXT. Χορηγοί επικοινωνία είναι οι τηλεοπτικοί σταθμοί ALPHA, STAR και NOVA η οποία είναι και ο επίσημος τηλεοπτικός μεταδότης των δύο διοργανώσεων. Επίσης χορηγοί επικοινωνίας είναι η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ο ραδιοφωνικός σταθμός ΕΡΑ ΣΠΟΡ 101.8, η αθλητική εφημερίδα SPORTIME, τα περιοδικά SKIPPER ON ONDECK, ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, BOATS & YACHTING και ATHENS RIVIERA και το αθλητικό ειδησεογραφικό site APEX.

Τα πιο Δημοφιλη > Events

Από αριστερά: Δημήτρης Χριστοφιλέας, Πόπη Καλαϊτζή, Χριστίνα Αλούπη, Γιώργος Ντάβλας

4 χρόνια δράσεις «Δίπλα στη Γυναίκα»

Μαζική στήριξη στο Σύλλογο Φίλων Μ/Γ Κλινικής Αρεταίειου Νοσοκομείου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η Omega διευρύνει τη συλλογή Speedmaster…

Μοντέλα τόσο σε χρυσό όσο και σε ατσάλι, καθένα με...

Style