AEGEAN 600: Ρεκόρ και Line Honours το «Leopard 3», καλύτερη ελληνική εμφάνιση «Optimum S»

AEGEAN 600 rekor kai line honours leopard 3 kalyteri emfanisi optimum

«Έσπασε» τα χρονόμετρα στην 3η έκδοση του AEGEAN 600 το «Leopard 3» κατακτώντας το «LINE HONOURS», ως πρώτο σκάφος που πήρε τερματισμό στο Σούνιο το πρωί (11.05) της Τρίτης.

Το πλήρωμα του Christopher Sherlock έκανε νέο ρεκόρ διαδρομής καθώς έπλευσε τα 600 ναυτικά μίλια του αγώνα σε 45 ώρες, 5 λεπτά και 25 δευτερόλεπτα. Η επίδοση αυτή του σκάφους από το Μονακό συνέτριψε την περσινή του σκάφους «RAFALE το οποίο είχε πλεύση την ίδια απόσταση σε 63 ώρες, 2 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα. «Ήρθαμε στο AEGEAN 600 για να πετύχουμε αυτόν τον στόχο. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την επιτυχία μας. Μας βοήθησε ο καιρός και το 20μελες πλήρωμα ανταποκρίθηκε πλήρως στις δύσκολες συνθήκες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει. Ο άνεμος στο στενό της Καρπάθου και της Ρόδου έφτασε τους 35 κόμβους. Γενικά όλη η κούρσα ήταν μια πρόκληση για μας και είμαστε δικαιωμένοι για την επιλογή μας να έρθουμε να τρέξουμε το AEGEAN 600».

Η παρουσία 11 σκαφών MAXI στη φετινή διοργάνωση του AEGEAN 600 αύξησε τον ανταγωνισμό προσφέροντας ταχύτητα και θέαμα στο Αιγαίο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το σκάφος «I love Poland» που πέρασε δεύτερο την Τρίτη το απόγευμα (16.27) τη νοητή γραμμή του τερματισμού, έπλευσε τα 600 ναυτικά μίλια σε 50 ώρες, 27 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα, που αποτελεί τη δεύτερη ταχύτερη επίδοση στις τρεις διοργανώσεις AEGEAN 600. «Προηγούμασταν σχεδόν σε όλον τον αγώνα στην κατηγορία IRC αλλά στα τελευταία μίλια μετά τη Τζιά ο ανέμος έπεσε και το «LEOPARD 3» μας πήρε την πρωτιά» σχολιάζει ο navigator του Πολωνικού πληρώματος Kontrad Lipski και ολοκληρώνει αναφερόμενος στη διοργάνωση.

Aegean 600 2024 DT4 1  

«Αγαπήσαμε τον αγώνα, είναι ένα πραγματικό τεστ δυνατοτήτων για την ομάδα μας και είναι πολύ διαφορετικός από τους υπόλοιπους αγώνες 600 ναυτικών μιλίων ανά τον κόσμο».

Οι αφίξεις των σκαφών στον τερματισμό στον θαλάσσιο χώρο κάτω από τον Ιερό Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο συνεχίζονται για τα 44 σκάφη που πήραν εκκίνηση. Με το πρώτο φως του ήλιου (05.23) το πρωί της Τετάρτης τερμάτισε το Ιταλικό «ULISSE» του Patrizio Bertelli, διευθύνοντα σύμβουλο της PRADA. Ακριβώς πίσω του μια μικρή ομάδα σκαφών με τα τρία Ιταλικά «Chipa Lippa X» (06.02 ώρα άφιξης), «Leaps & Bounds 2» (06.25), «Carbonita» (06.36) και το Ολλανδικό «Aragon» (06.41) να τα ακολουθεί. Η πτώση του μελτεμιού ξημερώματα της Τετάρτης ήταν αυτή που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα και έχτισε διαφορές ανάμεσα στα σκάφη.

Από ελληνικής πλευράς την καλύτερη εμφάνιση μέχρι τώρα (δεν έχουν τερματίσει όλα τα σκάφη) πραγματοποιεί το σκάφος «OPTIMUM S-Samos Steamship» των Λιβά - Νικολόπουλου που βρίσκεται στην 3η θέση της γενικής πίσω από το «Leopard 3» και το «I love Poland». Στο Σούνιο αναμένεται και το «Phaedra» του Βασίλη Πρίφτη με τον χάλκινο Ολυμπιονίκη του 2016 Τάκη Μάντη να βρίσκεται στο τιμόνι.

Το AEGEAN 600 διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ) με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Αττικής και την Olympic Marine καθώς και με τη συμβολή του Υφυπουργείου Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Χορηγοί είναι ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) και η Δ. ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ Α.Ε., παγκόσμιος ηγέτης στην κατασκευή σχοινιών και συρματόσχοινων για τη ναυτιλία. Υποστηρικτές της διοργάνωσης, είναι η διεθνής εταιρεία FRASER, διαχειρίστρια πολυτελών σκαφών αναψυχής, η μπύρα ΝΗΣΟΣ και η εταιρεία κατασκευής και ενοικίασης σκαφών X-YACHTING.

  Aegean 600 2024 DT4 3

Προμηθευτές του αγώνα είναι το νερό ΔΙΡΦΥΣ, η πορτοκαλάδα ΛΟΥΞ, οι μπανάνες Dole και η εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων SIXT.
Χορηγοί επικοινωνίας είναι οι τηλεοπτικοί σταθμοί ALPHA, STAR και NOVA η οποία είναι και ο επίσημος τηλεοπτικός μεταδότης των δύο διοργανώσεων. Επίσης χορηγοί επικοινωνίας είναι η εφημερίδα H ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ο ραδιοφωνικός σταθμός ΕΡΑ ΣΠΟΡ 101.8, η αθλητική εφημερίδα SPORTIME, τα περιοδικά SKIPPER ON ONDECK, ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, BOATS & YACHTING και ATHENS RIVIERA και το αθλητικό ειδησεογραφικό site APEX.

Τα πιο Δημοφιλη > Events

Από αριστερά: Δημήτρης Χριστοφιλέας, Πόπη Καλαϊτζή, Χριστίνα Αλούπη, Γιώργος Ντάβλας

4 χρόνια δράσεις «Δίπλα στη Γυναίκα»

Μαζική στήριξη στο Σύλλογο Φίλων Μ/Γ Κλινικής Αρεταίειου Νοσοκομείου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η Omega διευρύνει τη συλλογή Speedmaster…

Μοντέλα τόσο σε χρυσό όσο και σε ατσάλι, καθένα με...

Style