AEGEAN 600: Ρεκόρ συμμετοχών με 45 σκάφη από 17 χώρες!

AEGEAN 600 rekor symmetoxon 2023

Με ρεκόρ συμμετοχών θα πάρει εκκίνηση από τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο την Κυριακή 9 Ιουλίου το AEGEAN 600.

Οι εγγραφές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο καθώς στην τρίτη χρονιά διεξαγωγής του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα θα πάρουν εκκίνηση 45 σκάφη με περισσότερους από 600 ιστιοπλόους από 17 χώρες, αριθμοί ρεκόρ για τη διοργάνωση. Η μεγάλη φετινή συμμετοχή αποδεικνύει ότι το AEGEAN 600 κάθε χρόνο κερδίζει ολοένα και περισσότερο την εμπιστοσύνη των ξένων πληρωμάτων που έρχονται στην Ελλάδα για να δοκιμάσουν τις ιστιοπλοϊκές τους αντοχές στα 600 non stop ναυτικά μίλια, στον δύσκολο θαλάσσιο στίβο του Αιγαίου, αλλά ταυτόχρονα να απολαύσουν την ελληνική φιλοξενία.

 Και φέτος το AEGEAΝ 600 συμπεριελήφθη από τη Διεθνή Ένωση Σκαφών Maxi (International Maxi Association) για να συμμετάσχει στο IMA Mediterranean Maxi Offshore Challenge (σιρκουί αγώνων με σκάφη μεγαλύτερα από 60 πόδια (18.29m) στη Μεσόγειο). Έτσι στα νερά του Αιγαίου Πελάγους θα βρεθούν μεταξύ άλλων και 11 ιστιοφόρα που αναμένεται να αποτελέσουν πόλο έλξης για τους φίλους της ανοικτής θάλασσας. Ο θαλάσσιος στίβος του Αιγαίου θα μετατραπεί σε …..πίστα της Formula1 καθώς τα 11 maxi σκάφη αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες στο νερό.

 Στο AEGEAN 600 θα τρέξει το ιταλικό Ulisse με μήκος 32 μέτρα και κυβερνήτη τον Patrizio Bertelli, διευθύνοντα σύμβουλο της PRADA, και χορηγό της ομάδας LUNA ROSSA σε τέσσερα AMERICA'S CUP. Στα νερά του Αιγαίου θα θαυμάσουμε επίσης το σκάφος PROTEUS, ιδιοκτησίας του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία Γιώργου Σακελλάρη και το Leopard 3 του Chris Sherlock από τη Μάλτα, ιδιαίτερης ναυπηγικής σχεδίασης και με πλήρωμα 20 ατόμων.

  AEGEAN600 20230622

Ιδιαίτερη θέση στον στόλο έχουν το SAYG I του Andreas Hofmaier από την Αυστρία, ενώ νέα είσοδο έχουμε για το γρήγορο cruiser-racer κατασκευασμένο από ανθρακονήματα NEOMIND του Sascha Schroder, σχεδιασμένο από τον Ceccarelli. Στα γνώριμα ελληνικά νερά θα πλεύσει το OPTIMUM – Samos Steamship με κυβερνήτες τον Χάρη Μαυρογεώργη και τον Βαγγέλη Νικολόπουλο αλλά και το μικρότερο σκάφος του αγώνα Dehler 30 AETHER-EVIOL του Γεράσιμου Πετράτου και της Ευαγγελίας Δελίδου που θα τρέξει με πλήρωμα δύο ατόμων. Επίσης το νεοαφιχθέν SUNFAST 3300 ARETH του Νίκου Λύκου που επίσης θα πλεύσει με δύο άτομα. Σημειώστε ότι το 70% των ομάδων που δήλωσαν συμμετοχή θα τρέξουν για πρώτη φορά στη διοργάνωση.

Η διοργάνωση του AEGEAN600 θα αρχίσει την Κυριακή 2 Ιουλίου με τον δωρεάν ελλιμενισμό όλων των σκαφών στη σύγχρονη και φιλόξενη Olympic Marine στο Λαύριο που παρέχει όλες τις ανέσεις και τις υπηρεσίες για τους επισκέπτες. Την Πέμπτη 6 Ιουλίου θα γίνει το σεμινάριο ασφαλείας στο οποίο ο διοργανωτής όμιλος ΠΟΙΑΘ δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα. Την Παρασκευή 7 Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι, για πρώτη φορά στο AEGEAN 600, προστίθεται στο πρόγραμμα δοκιμαστικός αγώνας 10 ναυτικών μιλίων. Τα πληρώματα θα έχουν την ευκαιρία να «ζεσταθούν» για τα 600 ναυτικά μίλια που θα διανύσουν στο Αιγαίο. Την ίδια μέρα οι 45 κυβερνήτες θα ενημερωθούν στο Skipper’s meeting για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν για τον αγώνα. Το βράδυ κυβερνήτες και πληρώματα θα παραστούν στην τελετή έναρξης της διοργάνωσης. Το μεσημέρι (14.00) της Κυριακής 9 Ιουλίου, τα ιστιοφόρα, αφού πάρουν εκκίνηση από το Σούνιο, θα ακολουθήσουν πορεία προς τη Μήλο, θα περάσουν μέσα από την Καλντέρα της Σαντορίνης και θα συνεχίσουν νοτιότερα προς την Κάσο. Αφού αφήσουν αριστερά την Κάρπαθο, θα παραπλεύσουν τη Ρόδο, Κανδελιούσσα, Κω, Κάλυμνο, Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι και την Πάτμο. Θα διασχίσουν το απρόβλεπτο Ικάριο Πέλαγος, θα πλεύσουν ανάμεσα σε Μύκονο και Δήλο και, αφού περάσουν, από Γυάρο και Κέα θα τερματίσουν στο Σούνιο. Η συνολική απόσταση είναι, περίπου, 605 ν.μ. και η διαδρομή είναι σχεδιασμένη «από ιστιοπλόους για ιστιοπλόους» με στόχο να προβάλλει και να διαφημίσει τον ελληνικό ιστιοπλοϊκό στίβο. Η αυλαία του τρίτου AEGEAN 600 θα πέσει με την τελετή λήξης στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου το Σάββατο 15 Ιουλίου (21.00). 

Το AEGEAN 600 διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ) με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Αττικής και την Olympic Marine καθώς και με τη συμβολή του Υφυπουργείου Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Χορηγοί είναι ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) και η Δ. ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ Α.Ε., παγκόσμιος ηγέτης στην κατασκευή σχοινιών και συρματόσχοινων για τη ναυτιλία. Υποστηρικτές της διοργάνωσης, είναι η διεθνής εταιρεία FRAZER, διαχειρίστρια πολυτελών σκαφών αναψυχής, η μπύρα ΝΗΣΟΣ και η εταιρεία κατασκευής και ενοικίασης σκαφών X-YACHTING. Προμηθευτές του αγώνα είναι το νερό ΔΙΡΦΥΣ, η πορτοκαλάδα ΛΟΥΞ, οι μπανάνες Dole και η εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων SIXT. Τηλεοπτικός μεταδότης είναι η NOVA και χορηγοί επικοινωνίας οι τηλεοπτικοί σταθμοί ALPHA, και STAR. Επίσης χορηγοί επικοινωνίας είναι η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ο ραδιοφωνικός σταθμός ΕΡΑ ΣΠΟΡ 101.8, η αθλητική εφημερίδα SPORTIME, τα περιοδικά SKIPPER ON ONDECK, ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, BOATS & YACHTING και ATHENS RIVIERA και το αθλητικό ειδησεογραφικό site APEX.

Τα πιο Δημοφιλη > Events

Από αριστερά: Δημήτρης Χριστοφιλέας, Πόπη Καλαϊτζή, Χριστίνα Αλούπη, Γιώργος Ντάβλας

4 χρόνια δράσεις «Δίπλα στη Γυναίκα»

Μαζική στήριξη στο Σύλλογο Φίλων Μ/Γ Κλινικής Αρεταίειου Νοσοκομείου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η Omega διευρύνει τη συλλογή Speedmaster…

Μοντέλα τόσο σε χρυσό όσο και σε ατσάλι, καθένα με...

Style