AEGEAN 600: Εντυπωσιακή εκκίνηση με φόντο τον Ναό του Ποσειδώνα

aegean 600 ekkinisi me fonto ton nao tou poseidona

Θέαμα και ιστιοπλοϊκή λάμψη που σπάνια βλέπουμε στο Αιγαίο πρόσφεραν το μεσημέρι της Κυριακής τα 45 εντυπωσιακά ιστιοφόρα που πήραν εκκίνηση με φόντο τον ναό του Ποσειδώνα, για τον 3ο Διεθνή Αγώνα Ανοικτής Θαλάσσης AEGEAN 600.

Με άνεμο ανατολικό νοτιανατολικό εντάσεως από 12 ως 14 κόμβους, τα σκάφη πρόσφεραν στην εκκίνηση ιδιαίτερες ιστιοπλοϊκές εικόνες σε όλους όσοι βρέθηκαν στο Σούνιο.

aegean600 2023 ekkinisi 3

«Αυτές οι εικόνες θα ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και η Ελλάδα θα βρεθεί στο επίκεντρο της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας για μια ακόμη χρονιά. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την πρόοδο της διοργάνωσης όσον αφορά στις συμμετοχές, αλλά κυρίως για την ποιοτική της αναβάθμιση με την συμμετοχή 11 σκαφών MAXI. Το AEGEAN 600, έχει καθιερωθεί πλέον στην παγκόσμια κοινότητα της ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης» σχολίασε με ενθουσιασμό για την εκκίνηση του 3ου AEGEAN 600 ο πρόεδρος του διοργανωτή Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης κ. Ιωάννης Μαραγκουδάκης.

Στα αξιοσημείωτα της εκκίνησης, η εγκατάλειψη του σκάφους «Proteus» λόγω βλάβης στο track της μαΐστρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι το σκάφος του ελληνοαμερικανού Γιώργου Σακελλάρη είχε πάρει την πρωτιά στο δοκιμαστικό αγώνα ATTICA warm up της Παρασκευής και ήταν εκ των φαβορί για την κατάκτηση της νίκης στη φετινή διοργάνωση.

aegean600 2023 ekkinisi 4

Μετά την εκκίνηση η διεύθυνση του ανέμου άλλαξε. Τα ιστιοφόρα ξεκίνησαν την πορεία τους προς τη Μήλο με βορειοανατολικό άνεμο. Περνώντας μέσα από την Καλντέρα της Σαντορίνης και συνεχίζοντας νοτιότερα προς την Κάσο ο άνεμος, σύμφωνα με τις καιρικές προβλέψεις, αναμένεται να ενισχυθεί. Τα σκάφη αφού αφήσουν αριστερά την Κάρπαθο, θα παραπλεύσουν την Ρόδο, Κανδελιούσσα, Κω, Κάλυμνο, Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι και την Πάτμο. Θα διασχίσουν το απρόβλεπτο Ικάριο Πέλαγος, θα πλεύσουν ανάμεσα σε Μύκονο και Δήλο και, αφού περάσουν, από Γυάρο και Κέα θα τερματίσουν στο Σούνιο. Η συνολική απόσταση είναι, περίπου, 605 ν.μ. και η διαδρομή είναι σχεδιασμένη «από ιστιοπλόους για ιστιοπλόους» με στόχο να προβάλλει και να διαφημίσει τον ελληνικό ιστιοπλοϊκό στίβο. Η άφιξη των πρώτων γρήγορων σκαφών αναμένεται να γίνει την Τρίτη το βράδυ στο Σούνιο ενώ Τετάρτη με Πέμπτη θα τερματίσει το μεγαλύτερο μέρος του στόλου. Η αυλαία του τρίτου AEGEAN 600 θα πέσει με την τελετή λήξης στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου το Σάββατο 15 Ιουλίου (21.00).

  aegean600 2023 ekkinisi 2

Τεχνικός Διευθυντής και στο φετινό AEGEAN 600 είναι ο εκ των κορυφαίων Race Officer στον κόσμο, Αθανάσιος (Σούλης) Παπαντωνίου, με εμπειρία από πέντε ολυμπιακές διοργανώσεις. «Ο κόσμος αρχίζει να αγαπάει το AEGEAN 600. Αντίστοιχοι αγώνες γίνονται σε πολλά μέρη του κόσμου αλλά δεν έχουν την ομορφιά του AEGEAN 600. Τα υπόλοιπα 600άρια είναι μια ίσια διαδρομή. Στην Ελλάδα περνάνε από όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και έχουν πάρα πολλές διαφορετικές πλεύσεις. Είναι ένα διαφορετικό challenge το AEGEAN 600 για τους ιστιοπλόους και για αυτό όλοι πλέον θέλουν να λαμβάνουν μέρος παρά το γεγονός ότι φτάνουν στα όρια τους λόγω των δυσκολιών που καλούνται να αντιμετωπίσουν» τονίζει ο έμπειρος Τεχνικός Διευθυντής.

Το AEGEAN 600 διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ) με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Αττικής και την Olympic Marine καθώς και με τη συμβολή του Υφυπουργείου Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Χορηγοί είναι ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) και η Δ. ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ Α.Ε., παγκόσμιος ηγέτης στην κατασκευή σχοινιών και συρματόσχοινων για τη ναυτιλία. Υποστηρικτές της διοργάνωσης, είναι η διεθνής εταιρεία FRAZER, διαχειρίστρια πολυτελών σκαφών αναψυχής, η μπύρα ΝΗΣΟΣ και η εταιρεία κατασκευής και ενοικίασης σκαφών X-YACHTING. Προμηθευτές του αγώνα είναι το νερό ΔΙΡΦΥΣ, η πορτοκαλάδα ΛΟΥΞ, οι μπανάνες Dole και η εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων SIXT.

Χορηγοί επικοινωνία είναι οι τηλεοπτικοί σταθμοί ALPHA, STAR και NOVA η οποία είναι και ο επίσημος τηλεοπτικός μεταδότης των δύο διοργανώσεων. Επίσης χορηγοί επικοινωνίας είναι η εφημερίδα H ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ο ραδιοφωνικός σταθμός ΕΡΑ ΣΠΟΡ 101.8, η αθλητική εφημερίδα SPORTIME, τα περιοδικά SKIPPER ON ONDECK, ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, BOATS & YACHTING και ATHENS RIVIERA και το αθλητικό ειδησεογραφικό site APEX.

Τα πιο Δημοφιλη > Ειδησεις

Αριάδνη Παρασκευή Σπανάκη – Οδυσσέας Εμμανουήλ Σπανάκης

Ιστιοπλοΐα: Τριπλή πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες προκρίθηκαν οι Βύρων Κοκκαλάνης, Κάμερον Αλέξανδρος Μαραμενίδης και τα αδέρφια Σπανάκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η Omega διευρύνει τη συλλογή Speedmaster…

Μοντέλα τόσο σε χρυσό όσο και σε ατσάλι, καθένα με...

Style