AEGEAN 600: Το «ζέσταμα» και η ανυπομονησία των 600 ιστιοπλόων για την εκκίνηση

aegean 600 anypomonisia gia tin ekkinisi

Η αντίστροφη μέτρηση για την εκκίνηση του AEGEAN 600, που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα πλεύσει στα νερά του Αιγαίου, έχει ήδη ξεκινήσει.

Οι 600 ιστιοπλόοι των 45 σκαφών από 17 συνολικά χώρες ολοκλήρωσαν το μεσημέρι της Παρασκευής την προετοιμασία τους για τον επίπονο αγώνα των 600 ναυτικών μιλίων nonstop που θα πάρει εκκίνηση την Κυριακή το μεσημέρι (14.00) στο θαλάσσιο χώρο μπροστά από τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

Η διεξαγωγή του δοκιμαστικού αγώνα ATTICA warm up (προθέρμανσης) 10 ναυτικών μιλίων στον θαλάσσιο χώρο του Λαυρίου το μεσημέρι της Παρασκευής, έδωσε την ευκαιρία στα πληρώματα να τεστάρουν τον εξοπλισμό και τις δυνατότητες των σκαφών τους πριν πάρουν εκκίνηση για το AEGEAN 600.

Η ανυπομονησία των ιστιοπλόων στην πάντα φιλόξενη και άρτια εξοπλισμένη Olympic Marine χτυπάει …κόκκινο. «Ο βασικός λόγος που βρίσκομαι στην Ελλάδα είναι το AEGEAN 600» μας λέει ο Πολωνός σκίπερ του σκάφους maxi «I love Poland», Grzegorz Baranowski. «Πρόκειται για μια εξαιρετική ρεγκάτα, ο άνεμος είναι ιδανικός, το ίδιο και ο καιρός και η χώρα σας είναι απίστευτη. Οπότε όλα αυτά είναι τέλεια για εμάς. Ανυπομονούμε για την εκκίνηση. Το να ταξιδεύεις στη θάλασσα για τρεις ημέρες δεν είναι καθόλου εύκολο. Δεν είναι εύκολο να κρατήσεις την καλή διάθεση και τη συνεχή ένταση αλλά εμείς είμαστε έτοιμοι να ζήσουμε το κάθε μίλι ξεχωριστά» ολοκληρώνει αναφερόμενος στις ιδιαιτερότητες του αγώνα που τον κάνουν ξεχωριστό.

Warmup Race Start 5281 1

Οι Πολωνοί θεωρούνται φαβορί για την πρωτιά σύμφωνα με τον έμπειρο Γάλλο Philippe Oulhen, mainsail trimmer του σκάφους «Aragon» με Ολλανδικό πλήρωμα. «Αυτοί θα το πάρουν, είναι το μεγάλο φαβορί» λέει χαρακτηριστικά πριν ανοίξει τα χαρτιά του για το πλήρωμα του. «Είμαι μέλος αυτής της ομάδας περισσότερα από 10 χρόνια, οπότε τους ξέρω πολύ καλά και εκείνοι το ίδιο. Για εκείνους είναι η πρώτη φορά εδώ, αλλά όχι η πρώτη φορά για μένα. Πέρσι συμμετείχα με το εξαιρετικό σκάφος «Phaedra» με τον Βασίλη (σ.σ. Πρίφτη). Κερδίσαμε εκείνον τον αγώνα στην κατηγορία μας, οπότε έχω λίγο πίεση από το πλήρωμα μου για να τους δείξω το σωστό… δρόμο».

Στα νερά του Αιγαίου θα πλανάρει το εντυπωσιακό «Proteus» του ελληνοαμερικανού Γιώργου Σακκελάρη. «Δεν θα είναι εύκολη η ρεγκάτα. Ειδικά στο κομμάτι κοντά στην Κάρπαθο δεν θα …περάσουμε καλά. Ξέρετε το σκάφος μας δεν είναι από αυτά που μπορείς να πεις «θα το πάω …χαλαρά». Οπότε για μας το challenge είναι να μπορέσουμε να το πάμε ήρεμα και να μην το σπάσουμε» λέει με χαμόγελο ο διακεκριμένο Σπαρτιάτης που ζει μόνιμα στην Βοστώνη αλλά όποτε επιστρέφει στην πατρίδα δεν ξεχνάει να …τιμήσει το αγαπημένο του Αιγαίο.

Τα λόγια πάντως του ιδιοκτήτη και skipper του «Proteus» επιβεβαίωσε και ο boat captain, Reggie Cole. «Η μεγαλύτερη πρόκληση για εμάς στο Aegean 600, είναι το νερό. Να καταφέρουμε να το κρατήσουμε εκτός σκάφους. Αν κοιτάξει κανείς το σκάφος μας θα δει αρκετά πράγματα που κάναμε για να προετοιμαστούμε. Βάλαμε προστατευτικό γύρω από το πιλοτήριο, το οποίο ελπίζουμε να βοηθήσει στο να μην υπάρχει νερό πάνω στο σκάφος. Αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση, αυτά τα σκάφη είναι δυνατά, οπότε το κλειδί για εμάς σε αυτό τον αγώνα θα είναι η διαχείριση της δυναμικής του σκάφους».

A600 Practice 5203 4

Το AEGEAN 600 διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ) με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Αττικής και την Olympic Marine καθώς και με τη συμβολή του Υφυπουργείου Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Χορηγοί είναι ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) και η Δ. ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ Α.Ε., παγκόσμιος ηγέτης στην κατασκευή σχοινιών και συρματόσχοινων για τη ναυτιλία. Υποστηρικτές της διοργάνωσης, είναι η διεθνής εταιρεία FRAZER, διαχειρίστρια πολυτελών σκαφών αναψυχής, η μπύρα ΝΗΣΟΣ και η εταιρεία κατασκευής και ενοικίασης σκαφών X-YACHTING. Προμηθευτές του αγώνα είναι το νερό ΔΙΡΦΥΣ, η πορτοκαλάδα ΛΟΥΞ, οι μπανάνες Dole και η εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων SIXT.

Warmup Race Aragon 5892 3  

Χορηγοί επικοινωνία είναι οι τηλεοπτικοί σταθμοί ALPHA, STAR και NOVA η οποία είναι και ο επίσημος τηλεοπτικός μεταδότης των δύο διοργανώσεων. Επίσης χορηγοί επικοινωνίας είναι η εφημερίδα H ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ο ραδιοφωνικός σταθμός ΕΡΑ ΣΠΟΡ 101.8, η αθλητική εφημερίδα SPORTIME, τα περιοδικά SKIPPER ON ONDECK, ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, BOATS & YACHTING και ATHENS RIVIERA και το αθλητικό ειδησεογραφικό site APEX.

Τα πιο Δημοφιλη > Ειδησεις

Αριάδνη Παρασκευή Σπανάκη – Οδυσσέας Εμμανουήλ Σπανάκης

Ιστιοπλοΐα: Τριπλή πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες προκρίθηκαν οι Βύρων Κοκκαλάνης, Κάμερον Αλέξανδρος Μαραμενίδης και τα αδέρφια Σπανάκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η Omega διευρύνει τη συλλογή Speedmaster…

Μοντέλα τόσο σε χρυσό όσο και σε ατσάλι, καθένα με...

Style