Spetses Classic Yacht Regatta 2023: Ένα λαμπερό τριήμερο ιστιοπλοΐας ολοκληρώθηκε

Spetses Classic Yacht Regatta 2023 ena labero triimero istioploias

Μαγευτικές εικόνες και έντονες ναυταθλητικές συγκινήσεις επεφύλασσε η εκκίνηση της δεύτερης δεκαετίας του Spetses Classic Yacht Regatta 2023 (SCYR), του Διεθνούς Αγώνα Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών που πραγματοποιήθηκε από τις 22 ως τις 24 Ιουνίου, κάνοντας τον παλμό της ιστιοπλοΐας να χτυπά στο μαγευτικό νησί των Σπετσών.

432A2048

Ο αναγνωρισμένος αγώνας με τους αναρίθμητους φίλους και υποστηρικτές, διοργανώνεται από το Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος (ΝΟΕ), με την υποστήριξη του Ναυτικού Ομίλου Σπετσών (ΝΟΣΠ) και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Χρυσοί χορηγοί της διοργάνωσης είναι η σαμπάνια Moët & Chandon και η super premium Belvedere Vodka και Μέγας υποστηρικτής το Poseidonion Grand Hotel, στην εμβληματική βεράντα του οποίου δόθηκε με ένα λαμπερό Welcome Party το σύνθημα της έναρξης του συναρπαστικού τριημέρου.

DJI 0188

Το αγωνιστικό μέρος της διοργάνωσης ξεχώρισε περισσότερο από κάθε προηγούμενη χρονιά, καθώς φέτος η επιτροπή των αγώνων -μέσα από τους ειδικά διαμορφωμένους στίβους- πρόσφερε τη δυνατότητα στους παρευρισκόμενους να παρακολουθήσουν τους αγώνες από όλα τα σημεία του νησιού. Μια πρωτοβουλία που έδωσε την ευκαιρία σε πλήθος θεατών να πραγματοποιήσουν ένα οδοιπορικό στην ιστορία της ιστιοπλοΐας, θαυμάζοντας εν πλω σκάφη που ναυπηγήθηκαν πριν από περίπου έναν αιώνα.

432A2495

Στον αγώνα συμμετείχαν τρεις κατηγορίες σκαφών, τα κλασσικά σκάφη, τα παραδοσιακά σκάφη και οι παραδοσιακές λέμβοι και οικογενειακές λέμβοι-dinghies, με πλήθος ναυτοπροσκόπων να συμμετέχουν σε μία σπάνια παρουσίαση της ελληνικής ναυταθλητικής και ξυλοναυπηγικής ιστορίας, ενώ οι επίσημες Ιστιοδρομίες SCYR που γέμισαν το τριήμερο, ολοκληρώθηκαν με την κεντρική τελετή απονομής των βραβείων στους νικητές του 11ου Spetses Classic Yacht Regatta, στη διάρκεια της οποίας τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Γεωργίου Σ. Ανδρεάδη, επί σειρά ετών Πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, πρωτεργάτη του Spetses Classic Yacht Regatta και δεινό ιστιοπλόο με σημαντικές διακρίσεις.

432A4204

Το Moët & Chandon Gold Sponsor Award παρέλαβε το σκάφος το σκάφος «AXIA» με κυβερνήτη τον George Sakellaris, ενώ το Belvedere Gold Sponsor Award απονεμήθηκε στο σκάφος στο σκάφος «ΑΛΚΜΗΝΗ», με κυβερνήτη τον Νίκο Καρακώστα. To Seiko Award - Λατίνια Overall παρέλαβαν τα σκάφη «ΑΡΟΚΑΛΙ», με κυβερνήτη τον Παναγιώτη Παπαδέα και «ΝΗΡΕΑΣ», με κυβερνήτη τον Γιώργο Πετεκίδη, ενώ για μία ακόμη χρονιά απονεμήθηκε το βραβείο Concours D’ Elegance για τα πιο καλοδιατηρημένα σκάφη, το οποίο παρέλαβαν τα σκάφη «AΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΝ24», με κυβερνήτη τον Γιάννη Καραγιάννη, στην κατηγορία Παραδοσιακά Σκάφη, «ΒΑΣΣΟΣ Κ.», με κυβερνήτη τον Βασίλη Κόκκο, στην κατηγορία Παραδοσιακοί Λέμβοι και «SKY», με κυβερνήτη τον Joakim Lindgren, στην κατηγορία Κλασσικά Σκάφη.

432A4640

Στο Spetses Classic Yacht Regatta 2023 έντονα κοινωνικό χαρακτήρα προσέδωσε η ξεχωριστή προσπάθεια που συντονίζει το Community Trust Spetses, με στόχο την ανέγερση της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής στο νησί των Σπετσών, ενώ δεν έλλειψε η κοσμοπολίτικη διάθεση, με την παρουσία του Gustavia Yacht Club, πρόεδρος του οποίου είναι ο κύριος Στέλιος Χατζηιωάννου.

spetses ondeck 2023 2

Η ομάδα του Ondeck παρευρέθηκε στις Σπέτσες και κάλυψε τον αγώνα

Την εμπειρία των παρευρισκόμενων όπως κάθε χρόνο, συμπλήρωσαν το αίθριο της Βwin και το Race Village στην πλατεία Ποσειδωνίου, με τα ειδικά διαμορφωμένα corners της Sebagο και της Nuxe, να επιφυλάσσουν για αυτούς πλήθος εκπλήξεων.

spetses classic yacht 2023 afterpubl

Phoebe Murray – Τζόση Βιτζηλαίου – Γιώργος Καράβας – Μίκα Χούντα – Σταύρος Σχετάκης

Η Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Λίζα Σταθάτου, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ιδιαιτέρως υπερήφανοι που το Spetses Classic Yacht Regatta ξεκίνησε το ταξίδι στη δεύτερή του δεκαετία. Ευχαριστούμε όλους όσοι βρίσκονται στο πλευρό της διοργάνωσης τα χρόνια αυτά, μέλη, συμμετέχοντες και φυσικά τους χορηγούς μας, κατατάσσοντας τον αγώνα μεταξύ των κορυφαίων σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο».

spetses 2023 afterpubl

2 Γιάννης Αρτινός – Βίκυ Καγιά – Αντώνης Γεραντώνης – Cristiano Talassi – Μαρίνα Κουταρέλλη

Χρυσός Χορηγός του αγώνα είναι η εταιρεία ποτών ΑΜΒΥΞ, που συνεχίζει να στηρίζει για έκτη χρονιά με υπερηφάνεια το θεσμό της SCYR2023 τονίζοντας το ευ αγωνίζεσθαι και την ομαδικότητα, αξίες παγκόσμιες και διαχρονικές, με δυο εμβληματικές μάρκες, τη σαμπάνια Moët & Chandon και τη super Premium βότκα Belvedere. Η Moët & Chandon στηρίζει το θεσμό όχι μόνο γιατί είναι στο DNA της μάρκας να στηρίζει διαχρονικά την επιτυχία αλλά και ειδικότερα γιατί εδώ και αιώνες, από το 1743, είναι η σαμπάνια των νικητών, των μεγάλων & μικρών στιγμών και του savoir-faire. Η κορυφαία και αγαπημένη σαμπάνια στον κόσμο, η Moët & Chandon που μοιράζεται ένα κοινό όραμα με αυτό το εμβληματικό άθλημα συνόδευσε όλες τις σημαντικές στιγμές της φετινής διοργάνωσης.

GMB 7056 Edit

Χρυσιάννα Ανδριοπούλου, Στέλλα Μουγκαλιάν, Μαρίνα Κουταρέλλη, Ναταλία Αρσενικού, Βιργινία Δικαιούλια

Mε υπερηφάνεια στήριξε το θεσμό και η Belvedere, μια βότκα αυθεντική με ασυμβίβαστη ποιότητα και απολύτως φυσικά συστατικά που δημιουργήθηκε σαν αποτέλεσμα 600 χρόνων παράδοσης και γνώσης.

Το Spetses Classic Yacht Regatta 2023 στηρίζουν:
Η Julius Baer, ως η πιο αναγνωρισμένη ομάδα οικονομικής διαχείρισης από την Ελβετία, που προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες διεθνώς από τους ικανότερους εμπειρογνώμονες, θα είναι financial partner της διοργάνωσης.

To Gustavia Yacht Club είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε το 2016 από τον Sir Stelios Haji-Ioannou του οποίου παραμένει πρόεδρος μέχρι και σήμερα. Τα μέλη του Gustavia Yacht Club έχουν δικαίωμα χρήσης του Club House, που διαθέτει open bar, και βρίσκεται στο St. Barts και λειτουργεί από τον Νοέμβριο μέχρι τον Απρίλιο. Τον υπόλοιπο χρόνο τα μέλη έχουν την δυνατότητα να λάβουν μέρος σε διάφορα exclusive social and sailing events στο Μονακό και στις Σπέτσες.

IMG 4220

To Community Trust Spetses σκοπός του οποίου είναι η παροχή συμβουλών, η διευκόλυνση και η συγκέντρωση χρημάτων για τοπικές πρωτοβουλίες που ωφελούν την κοινότητα, προστατεύουν το περιβάλλον και διαφυλάσσουν την πολιτιστική κληρονομιά των Σπετσών.

Χορηγός του Spetses Classic Yacht Regatta, η Entain plc με το brand bwin. Η Entain plc αποτελεί παγκόσμια ηγέτιδα στη διαδικτυακή και επίγεια ψυχαγωγία, στην υποστήριξη όλων των αθλημάτων και του Υπεύθυνου Παιχνιδιού ανά τον κόσμο. Με τη μοναδική τεχνολογική της πλατφόρμα, παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες τυχερών παιγνίων μέσω μερικών από τα πιο δημοφιλή brands της αγοράς που περιλαμβάνουν τις bwin, sportingbet και Ladbrokes.

Η Prospex, η σειρά ρολογιών της Seiko, της καταξιωμένης ιαπωνικής εταιρείας με πάνω από 140 χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή ρολογιών υψηλής ποιότητας, με μεγάλη χαρά φέτος ήταν για 2η χρονιά χορηγός της διοργάνωσης. Με κύρια χαρακτηριστικά της, την τεχνολογική αρτιότητα, την καινοτομία και την ακρίβεια, ήταν ο Watch Partner καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων δίπλα στους αθλητές.

IMG 4281

Η Nuxe, πρωτοπόρος στην ανάπτυξη αποτελεσματικών φυτικών προϊόντων που διακρίνονται για τις καινοτόμες υφές και τα χαρακτηριστικά τους αρώματα ήταν ο Suncare Partner της διοργάνωσης. Τα προϊόντα προστασίας NUXE SUN φροντίζουν για την αντηλιακή προστασία των πληρωμάτων και του κοινού.

Η Sebago που δίνει έμφαση στο σεβασμό προς την τέχνη της χειροποίητης κατασκευής παπουτσιών προσέφερε τα παπούτσια της επιτροπής αγώνων.

Υποστηρικτές είναι η Salty Bag, η οποία έραψε τις skippers’ bags των αγώνων, από επαναχρησιμοποιημένα πανιά ιστιοπλοΐας.

Η Herbalife, η πρώτη εταιρεία στον κόσμο στις κατηγορίες των υποκατάστατων γεύματος και των πρωτεϊνούχων συμπληρωμάτων διατροφής συνδυαστικά, εφοδίασε όλα τα πληρώματα του αγώνα με μπάρες πρωτεΐνης Achieve Protein Bars και Hydrate της σειρά αθλητικής διατροφής Ηerbalife 24.

TG301638 Edit

Ελισάβετ Τούλη, Άννα Μαρία Σουπιώνη, Μαρίνα Κουταρέλλη, Ελίνα Βεκρή, Μαλαματένια Παλατσίδη

Η Blue Vibes, με έναν εξαιρετικό ιδιωτικό στόλο, μηχανοκίνητων, φουσκωτών και μια σειρά σκαφών αναψυχής, προσέφερε στους καλεσμένους της διοργάνωσης την ευκαιρία να δουν από απόσταση αναπνοής τις εντυπωσιακές ιστιοδρομίες.

Η Alpha Lines ως Transportation Partners της διοργάνωσης φρόντισε για τη μεταφορά των επιτροπών αγώνων.

Η Athenian Riviera Cruises, Powered by Yaloou, η εξειδικευμένη υπηρεσία yachting με τον πολυτελή και ιδιαίτερα προσεγμένο στόλο της, εξυπηρέτησε με το ολοκαίνουργιο σκάφος Τesoro 40 τους VIP καλεσμένους, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά τους αγώνες στη θάλασσα, κάνοντας την εμπειρία τους αξιομνημόνευτη.

432A3425

Το Γραφείο Τύπου και τη Διαχείριση των Χορηγών ανέλαβε η εταιρεία Communication Lab και η κα. Μαρίνα - Λύδα Κουταρέλλη.

spetses ondeck 2023 1

Το περιοδικό Skipper Ondeck στις Σπέτσες

Τα πιο Δημοφιλη > Events

Από αριστερά: Δημήτρης Χριστοφιλέας, Πόπη Καλαϊτζή, Χριστίνα Αλούπη, Γιώργος Ντάβλας

4 χρόνια δράσεις «Δίπλα στη Γυναίκα»

Μαζική στήριξη στο Σύλλογο Φίλων Μ/Γ Κλινικής Αρεταίειου Νοσοκομείου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η Omega διευρύνει τη συλλογή Speedmaster…

Μοντέλα τόσο σε χρυσό όσο και σε ατσάλι, καθένα με...

Style