Πρωταθλητής Ευρώπης στα Όπτιμιστ ο Ιάσονας Παναγόπουλος

protathlitis evropis optimist iasonas panagopoulos

Ανατροπές, εκπλήξεις, συγκίνηση, θέαμα όλα τα είχε το όπεν Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα όπτιμιστ, που φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης.

Επί 5 ημέρες, 292 ιστιοπλόοι από 47 χώρες, παρά τις πρωτόγνωρες καιρικές συνθήκες (ο υδράργυρος ξεπερνούσε καθημερινά τους 40 βαθμούς κελσίου), έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και μέχρι την τελευταία κούρσα πάλευαν για ένα σκαλί του βάθρου ή ένα καλύτερο πλασάρισμα στη γενική κατάταξη.

Οι αυριανοί Ολυμπιονίκες της ιστιοπλοϊας έδωσαν ρεσιτάλ στα νερά του Θερμαϊκού κόλπου και γέννησαν προσδοκίες για μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.

Πρωταθλητής Ευρώπης αναδείχθηκε ο Ιάσονας Παναγόπουλος. Ο ιστιοπλόος του Ν.Ο. Καλαμακίου υπερασπίστηκε τον τίτλο του αφού πρώτευσε στη σημερινή τελευταία ιστιοδρομία της διοργάνωσης. Συνολικά συγκέντρωσε 27 βαθμούς ποινής. Τους ίδιους βαθμούς είχε και ο Ισπανός Νίκο Εσπινάρ, ενώ την 3η θέση κατέλαβε ο συμπατριώτης του Ματέο Μόντε.

Στις Γυναίκες, τον τίτλο κατέκτησε η Ιταλίδα Μαρία Σιλβέστρι με 36 βαθμούς ποινής επιβεβαιώνοντας την υπεροχή της από την αρχή της διοργάνωσης. Τη δεύτερη θέση στην κατάταξη κατέλαβε η Αμερικανίδα Άνα Ούλμερ με 39 βαθμούς ποινής (σ.σ. καθώς το πρωτάθλημα είναι Open είχε δικαίωμα συμμετοχής όχι όμως κατάληψης θέσης στο βάθρο) κι έτσι το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Ιταλίδα Γκάια Τζινάλι με 42 β.π και το χάλκινο η Ουκρανή Όλια Λουμπιάνσκα με 48 β.π. Καλύτερη ελληνική συμμετοχή από την Αθηνά Σουλιώτη η οποία κατέλαβε την 7η θέση με 64 β.π. και την ακολούθησε η Ελένη Αλχανάτη (8η) με 77 β.π.

Με την ολοκλήρωση των αγώνων ο πρόεδρος του Ν.Ο.Θ., Άκης Τσαλίκης, αφού εξέφρασε τη χαρά του για την πορεία της διοργάνωσης αλλά και τις επιδόσεις των αθλητών στάθηκε στις κλιματολογικές συνθήκες οι οποίες δυσκόλευσαν εξαιρετικά την προσπάθεια των ιστιοπλόων. «Η κλιματική αλλαγή, αυτός ο άνευ προηγουμένου καύσωνας, ευτυχώς δεν επηρέασε τη διεξαγωγή του όπεν Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Όπτιμιστ. Η διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης, το τεχνικό τιμ και οι εθελοντές ανταποκρίθηκαν στις υψηλές και πρωτόγνωρες καταστάσεις και κατάφεραν να διεξαχθεί μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου. Το μαρτυρά και ο υψηλός ανταγωνισμός που είχαμε στις δυο κατηγορίες», τόνισε αρχικά και πρόσθεσε: «Τα αγόρια και τα κορίτσια πάλεψαν τόσο με τα νερά του Θερμαϊκού κόλπου όσο και με τα παιχνίδια του καιρού, αφού η δίψα τους για διάκριση και συμμετοχή ήταν ο άνεμος στα πανιά τους. Τα άνοιξαν διάπλατα και μας… ταξίδεψαν παρέα με τα όνειρά τους. Ο Όμιλος κατάφερε να κερδίσει και αυτό οργανωτικό στοίχημα και στρέφει πλέον την προσοχή του, τον Σεπτέμβριο, καθώς θα φέρει στη Θεσσαλονίκη άλλη μια διοργάνωση διεθνούς κύρους: το παγκόσμιο πρωτάθλημα J24».

optimist panagopoulos 2

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα όπτιμιστ μεταδόθηκε μέσα από τη συχνότητα της TV100.

Η αυλαία των αγώνων έπεσε στις 20.00, στην επίσημη Τελετή Λήξης στη Ναυτική Διοίκηση Βορείου Ελλάδος.

Οι αγώνες διεξήχθησαν σε συνεργασία με την International Optimist Dinghy Association, είχαν τον χαρακτήρα open και η Ελλάδα ως οικοδέσποινα χώρα είχε δικαίωμα συμμετοχής με διπλάσιο αριθμό αθλητών.

Τα πιο Δημοφιλη > Events

Από αριστερά: Δημήτρης Χριστοφιλέας, Πόπη Καλαϊτζή, Χριστίνα Αλούπη, Γιώργος Ντάβλας

4 χρόνια δράσεις «Δίπλα στη Γυναίκα»

Μαζική στήριξη στο Σύλλογο Φίλων Μ/Γ Κλινικής Αρεταίειου Νοσοκομείου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η Omega διευρύνει τη συλλογή Speedmaster…

Μοντέλα τόσο σε χρυσό όσο και σε ατσάλι, καθένα με...

Style