125 χρόνια OMEGA

Με την εφεύρεση του επαναστατικού μηχανισμού 19-ligne "OMEGA" Calibre το 1894, γεννήθηκε ένα από τα πιο διάσημα ονόματα στην Ωρολογοποιία.

125 χρόνια αργότερα, η Μάρκα γιόρτασε με περηφάνια αυτή την επέτειο με μια εκδήλωση στην πόλη Bienne της Ελβετίας, που αποτελεί το σπίτι της. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο μουσείο της OMEGA, όπου περιλαμβάνεται η εμβληματική κληρονομιά της Μάρκας. Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια αποκλειστική ξενάγηση και να ανακαλύψουν τις σπουδαιότερες στιγμές των 125 χρόνων εξέλιξης της OMEGA, συμπεριλαμβανομένης και της ιστορίας του ονόματός της.

OmegaAnn 2

Πριν ονομαστεί OMEGA, το πρώτο εργαστήριο της Μάρκας άνοιξε το 1848 από τον νεαρό ωρολογοποιό Louis Brandt. Σχεδόν 50 χρόνια αργότερα, το 1894, οι δυο γιοί του, Louis-Paul και César, εφηύραν έναν νέο μηχανισμό που θα άλλαζε τον κλάδο της Ωρολογοποιίας για πάντα. Αυτός ο επαναστατικός μηχανισμός 19-ligne calibre αποτέλεσε το ξεκίνημα των πρωτοποριακών μηχανισμών και των γραμμών παραγωγής βιομηχανικής κλίμακας. Ήταν τόσο προηγμένος που τα δυο αδέλφια αποφάσισαν να ονομάσουν τον μηχανισμό “OMEGA”. Το γράμμα αυτό, που είναι το τελευταίο στο ελληνικό αλφάβητο, συμβολίζει το απόλυτο επίτευγμα και την «τελευταία λέξη» στον κλάδο της Ωρολογοποιίας. Μετά από αυτό το επίτευγμα, η Μάρκα μετονομάστηκε “OMEGA” το 1903.

OmegaAnn 3

Ο Raynald Aeschlimann, Πρόεδρος και CEO της OMEGA, καλωσόρισε τους επισκέπτες στην εκδήλωση και ανέφερε: "Σήμερα, είμαστε πραγματικά περήφανοι που εκπροσωπούμε αυτό το εμβληματικό όνομα. Η OMEGA είναι η μοναδική Μάρκα Ωρολογοποιίας που πήρε το όνομά της από έναν μηχανισμό, γεγονός που αποδεικνύει τη δέσμευσή μας στην τέχνη της ακρίβειας χρόνου. Είναι επίσης ένα όνομα γνωστό σε πάρα πολλούς τομείς - από τις προσσεληνώσεις στο φεγγάρι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες μέχρι τις ταινίες James Bond και την εξερεύνηση των ωκεανών. Σίγουρα αξίζει να γιορτάσουμε αυτή την επέτειο."

OmegaAnn 4

Η OMEGA εξασφάλισε επίσης για τους καλεσμένους της μια πρώτη ματιά σε δύο νέες δημιουργίες ρολογιών. Η 125η επετειακή έκδοση του ρολογιού De Ville Trésor έχει κατασκευαστεί από χρυσό 18Κ, διαθέτει μπορντό δερμάτινο λουρί και καντράν από κόκκινο σμάλτο. Στο πίσω μέρος της κάσας περιλαμβάνεται ένα επετειακό έμβλημα, καθώς και μια διακοσμητική χάραξη γνωστή ως "damaskeening" - το ίδιο στυλ που χρησιμοποιήθηκε αρχικά σε ορισμένους από τους μηχανισμούς 19-ligne "OMEGA" calibres, οι οποίοι ήταν εξαιρετικά δημοφιλείς στις ΗΠΑ.

OmegaAnn 5

Η δεύτερη δημιουργία που αποκαλύφθηκε στην εκδήλωση ήταν η επιστροφή του μηχανισμού 19-ligne Calibre – στον οποίο δόθηκε μια νέα πνοή ζωής. Η Μάρκα επανέφερε ορισμένα από τα αυθεντικά εξαρτήματα του μηχανισμού από τα θησαυροφυλάκιά της, συμπεριλαμβανομένων των γεφυρών, των κεντρικών πλακών, του συστήματος διαφυγής και του διμεταλλικού σπιράλ ταλάντωσης. Αυτά θα χρησιμοποιηθούν τώρα από τους ωρολογοποιούς στο Atelier Tourbillon της OMEGA για να επαναδημιουργήσουν 19 νέους μηχανισμούς.

Το έργο αυτό αντανακλά επίσης την εξέλιξη του 21ου αιώνα, που σημαίνει ότι οι μηχανισμοί 19-ligne calibres θα περιλαμβάνουν συγκεκριμένες ανανεώσεις και καινοτομίες - όπως ένα σύστημα “Swiss hand setting”. Επιπλέον, οι μηχανισμοί θα έχουν διακόσμηση "damaskeening" και θα τοποθετηθούν μέσα σε ένα νέο ρολόι τσέπης τύπου “half-hunter”.

Τα πιο Δημοφιλη > Style

Το Suunto Core Alpha Stealth

Η Suunto ενσωματώνει πάνω από 85 χρόνια εξαιρετικής δεξιοτεχνίας, απόλυτης ακρίβειας και πρωτοποριακής καινοτομίας στο...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

first aid on board AED

Αντιμετώπιση καρδιακ…

Η αιφνίδια καρδιακή ανακοπή μπορεί να εμφανιστεί οποιαδήποτε στιγμή, όντας...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

D Marin katharismos akton

D-Marin: Δεσμεύεται για τ…

10 μαρίνες ενώνουν τις προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση της...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Design

Prolight Rolling Greens Messinia

PROLIGHT: Φωτίζει 42 Κατοικ…

Στην PROLIGHT ανατέθηκε έπειτα από διαγωνισμό η μελέτη και η...

Design