Η IWC Schaffhausen γιορτάζει την 75η επέτειο των Portugieser

iwcpor kurkova visits the iwc booth

Η IWC Schaffhausen, μαζί με περίπου 800 διακεκριμένους καλεσμένους, γιόρτασε την 75η επέτειο της θρυλικής οικογένειας ρολογιών Portugieser στο Διεθνές Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας (SIHH) στη Γενεύη.

Ανάμεσα στους καλεσμένους και τους πρεσβευτές της εταιρείας που παρευρέθηκαν στο gala, ήταν οι αστέρες του σινεμά Emily Blunt, Christoph Waltz, Zhou Xun και Moritz Bleibtreu, ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Marc Forster, αστέρες του αθλητισμού όπως οι Lewis Hamilton, Nico Rosberg και Luís Figo, τα supermodels Adriana Lima και Karolina Kurkova και οι μουσικοί Aloe Blacc, Ronan Keating και Mick Hucknall.

Ο τελευταίος προσέφερε δυνατές μουσικές στιγμές, συνεχίζοντας το ταξίδι στα βάθη του σύμπαντος που ετοίμασε για τους καλεσμένους ο Marco Tempest, χρησιμοποιώντας high-tech animations.

Το θέμα του event ήταν "Journey to the Stars" και ολόκληρη η βραδιά ήταν αφιερωμένη στα μυστικά της μέτρησης του χρόνου και στους πολύπλοκους μηχανισμούς των Portugieser, της πιο διακεκριμένης οικογένειας ρολογιών της IWC Schaffhausen. Εδώ και 75 χρόνια η σειρά Portugieser αποτελεί την επιτομή της ακρίβειας και της τέχνης της ωρολογοποιίας στην πιο σύνθετη μορφή της.

«Καμία άλλη σειρά προϊόντων δεν ενσωματώνει τόσα πολλά από τα τεχνολογικά επιτεύγματα της υψηλής ωρολογοποιίας», δήλωσε ο Georges Kern, CEO της IWC Schaffhausen.

«Τα ρολόγια Portugieser με τους εξεζητημένους μηχανισμούς τους, ενσωματώνουν όλη τη δεξιοτεχνία και την κατασκευαστική τεχνογνωσία που συσσωρεύσαμε κατά τη διάρκεια πολλών ετών. Με την 75η επέτειο των Portugieser, γιορτάζουμε τα γενέθλια ενός αληθινού θρύλου».

iwcpor1

Adriana Lima and IWC Schaffhausen CEO George Kern

ΒΡΑΔΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΑΣΤΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ FRONTMAN ΤΩΝ SIMPLY RED

Ο μάγος των πολυμέσων, Marco Tempest άνοιξε το φαντασμαγορικό "Journey to the Stars" με μία ποιητική high-tech παράσταση στην οποία η μαγεία και τα γραφικά έγιναν ένα, αποκαλύπτοντας την άπειρη φύση του σύμπαντος.

Ο Moritz Bleibtreu ήταν ο αφηγητής της βραδιάς. «Οι φιλόσοφοι υποστηρίζουν ότι ο χρόνος δεν υπάρχει. Ο χρόνος είναι η αντίληψη ότι το παρόν γίνεται παρελθόν.

Μια ιδέα. Ένα δημιούργημα της φαντασίας μας», είπε ο Γερμανός ηθοποιός. «Αλλά κάποιοι πιο πρακτικοί άνθρωποι ξεκίνησαν μια αναζήτηση που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Να κάνουν το αόρατο, ορατό. Να κρατήσουν τον χρόνο στο χέρι τους, και να μετρήσουν το πέρασμα του με τρομακτική ακρίβεια».

Οι Red Poppy Ladies Percussion του Πεκίνου, που πέταξαν από την Κίνα ειδικά για το event, απολαμβάνουν διεθνή αναγνώριση μετά την εμφάνισή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι καλλιτέχνες μεταφέρθηκαν στο στάδιο από μαυροφορεμένους "time agents" σε Segways, όπου έδωσαν μια λαμπερή χορογραφημένη παράσταση, που αναπαριστούσε το χτύπημα της καρδιάς του μηχανισμού ενός ρολογιού. Η Ιαπωνική χορευτική ομάδα Enra, τα μέλη της οποίας αντλούν τις δεξιότητες και την εκπαίδευση τους μέσα από το kung fu, το κλασικό μπαλέτο και το animation dancing, έδωσαν μια παράσταση έχοντας στο background αστερόσκονη και φώτα, συμβολίζοντας την τελειότητα της τέχνης της ωρολογοποιίας.

Όμως, η πιο ξεχωριστή performance της βραδιάς δόθηκε από τον frontman των Simply Red, Mick Hucknall, ο οποίος με τραγούδια όπως το hit του 1991 "Something Got Me Started", κατάφερε να συνεπάρει το κοινό. «Είναι τιμή μου να απολαμβάνω μια βραδιά κάτω από τα αστέρια με την οικογένεια της IWC. Ήταν ένα ακόμα φανταστικό event της IWC και είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετέχω στον εορτασμό της 75ης επετείου των Portugieser», δήλωσε ο βραβευμένος με δύο Όσκαρ, Christoph Waltz.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε άψογα με την εμφάνιση του θρυλικού DJ Jack E από το Saint- Tropez, ο οποίος ενθουσίασε τους καλεσμένους με τα πιο καινούργια hits της διεθνούς party σκηνής.

iwcpor2

The IWC booth

ΥΨΗΛΗ ΩΡΟΛΟΓΟΠΟΙΙΑ ΣΕ 3D BOOTH

Οι επίτιμοι καλεσμένοι και οι Φίλοι της Μάρκας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ξεχωριστές δεξιότητες της ωρολογοποιίας και τις καινοτόμες τεχνολογίες παραγωγής πριν την έναρξη του gala, όταν ο Georges Kern ανέλαβε να τους ξεναγήσει στο booth της IWC Schaffhausen. Το booth ήταν ξεκάθαρα διαφοροποιημένο από τα παλαιότερα concepts, αλλά και από όλα τα άλλα stands της SIHH.

Αυτό που τραβούσε αμέσως την προσοχή ήταν ένα τεράστιο 3D ρολόι από τη νεότερη γενιά των Portugieser.

Προβολές διαφόρων μηχανισμών, χρωμάτων του καντράν και της κάσας έδιναν στο ρολόι μια ατελείωτη σειρά νέων προσώπων, ενώ μέσω σύνδεσης στο internet εμφάνιζε την ώρα. Ο CEO της IWC, Georges Kern, παρουσίασε στου πρεσβευτές της εταιρείας τη συλλογή και τους εξήγησε τα νέα μοντέλα, όπως το Portugieser Perpetual Calendar Digital Date-Month Έκδοση "75th Anniversary".

Κάποια από τα άλλα μοντέλα που παρουσιάστηκαν ήταν το καινούργιο Annual Calendar, που εμφανίζει το μήνα, την ημερομηνία και την ημέρα σε τρία ξεχωριστά, ημικυκλικά παράθυρα στη θέση «12» και το Portugieser Hand- Wound Eight Days Έκδοση "75th Anniversary", του οποίου το design παραπέμπει στα πρώτα μοντέλα Portugieser που εμφανίστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1930 και αρχές της δεκαετίας του 1940, και αποτίει φόρο τιμής σε αυτή την ξεχωριστή οικογένεια ρολογιών.

 

Τα πιο Δημοφιλη > Style

Omega Speedmaster Chronoscope: 100 ημέρες μέχρι το Paris 2024

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι ξεκινούν σε μόλις 100 ημέρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Design

Firefly in the sky: Ο Matteo Thun δημιου…

Το φωτιστικό εξωτερικού χώρου Firefly in the sky αποτελεί μια...

Design