Το εστιατόριο Παπαϊωάννου αποκτά νέο σπίτι στη Μύκονο

Τον Ιούνιο αναμένεται η νέα άφιξη στο Νησί των Ανέμων που θα σερβίρει αυθεντικές θαλασσινές γεύσεις και τα πιο φρέσκα ελληνικά ψάρια.

Αυτό το καλοκαίρι, το θρυλικό εστιατόριο Παπαϊωάννου ταξιδεύει εκτός Αθηνών, αποκτώντας νέο σπίτι στη Μύκονο και πιο συγκεκριμένα στην παραλία του Αγίου Στέφανου. Διαχρονική επιλογή για το αθηναϊκό κοινό, το εστιατόριο Παπαϊωάννου είναι γνωστό για την αυθεντική θαλασσινή κουζίνα του και την εκλεπτυσμένη αισθητική του.

Ο Παπαϊωάννου υποδέχθηκε τους πρώτους του επισκέπτες στις αρχές της δεκαετίας του '90 στο Μικρολίμανο του Πειραιά, ως οικογενειακή επιχείρηση, και από τότε έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα στέκια των Αθηναίων, αλλά και όσων αγαπούν τις αυθεντικές θαλασσινές γεύσεις. Έπειτα από μια μακρά ιστορία, και μετά τη σύμπραξη με την S | One Hospitality Group, ηγέτιδα εταιρεία στον χώρο της φιλοξενίας και του εμπορίου ποτών και κρασιών με portfolio που περιλαμβάνει περισσότερα από 30 εστιατόρια και 3 ξενοδοχεία σε όλη την επικράτεια, έχει επεκτείνει την παρουσία του και σε άλλες περιοχές της Αθήνας, συμπεριλαμβανομένων της Κηφισιάς, του Πειραιά και της Βουλιαγμένης.

Το Παπαϊωάννου Μύκονος σε συνεργασία με την Doğuş Group, κορυφαίο όμιλο παγκοσμίως στον κλάδο της φιλοξενίας και συνιδιοκτήτρια διεθνών brands, όπως τα Zuma, Coya, Amazonico, θα υποδέχεται τους επισκέπτες του σε μια από τις πιο exclusive τοποθεσίες του νησιού στον Άγιο Στέφανο με θέα σε ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα της Μυκόνου, εκφράζοντας την ελληνική παράδοση και εστιάζοντας σε κλασικά ελληνικά υλικά, όπως το ελαιόλαδο, τα φρέσκα λαχανικά, τα αρωματικά βότανα και, φυσικά, τα θαλασσινά, που αποτελούν τον πυρήνα του μενού και της φιλοσοφίας του. Ανοιχτό καθημερινά από τη 1:00 μ.μ. έως τη 1:00 π.μ., το εστιατόριο θα αποτελέσει τον ιδανικό προορισμό για μεσημεριανό γεύμα και δείπνο δίπλα στη θάλασσα.

Γνωστός για την αγάπη του στα φρέσκα ψάρια, ο Executive Chef και Ιδρυτής του εστιατορίου, Γιώργος Παπαϊωάννου, προμηθεύεται μόνο υψηλής ποιότητας υλικά. Με αρκετές διακρίσεις, είναι γνωστός για τους άρρηκτους δεσμούς του με ντόπιους ψαράδες, με τους οποίους συνεργάζεται εδώ και χρόνια, καθώς και για την αφοσίωσή του στις παραδοσιακές μαγειρικές τεχνικές που κληρονομούνται από γενιά σε γενιά. Οι προμηθευτές του είναι κυρίως ψαράδες που προέρχονται από νησιά, όπως η Σκύρος, η Αίγινα, η Κέα, ο Πόρος (γνωστός για το πετρομπάρμπουνο, η Βόρεια Εύβοια (ειδικά για τις καραβίδες) αλλά και περιοχές της Αττικής, όπως το Σούνιο.

Οι signature προτάσεις περιλαμβάνουν μια ποικιλία από ωμά πιάτα, όπως tartar, ceviche και crudo, καλαμάρια στη σχάρα και σφυρίδα στον ατμό, επιλογές ζυμαρικών με θαλασσινά, συμπεριλαμβανομένου του γνωστού κριθαρότου με καραβίδες, αλλά και τη θρυλική ταραμοσαλάτα. Το μενού της Μυκόνου θα προσφέρει, επίσης, για πρώτη φορά στην ιστορία του εστιατορίου, πιάτα με βάση το κρέας, όπως Black Angus Beef Tenderloin και Tomahawk Steak, με στόχο να ικανοποιήσει τις ανάγκες των διεθνών επισκεπτών.

Στο τιμόνι του σχεδιασμού του Παπαϊωάννου Μύκονος βρίσκεται το Stones & Walls, ένα από τα διασημότερα interior design studio της Αθήνας, που μεταξύ άλλων έχει επιμεληθεί τα Nobu Hotel Santorini, Beefbar Mykonos και Παπαϊωάννου Κηφισιά. Οι εσωτερικοί χώροι του εστιατορίου, διαμορφωμένοι σε τρία επίπεδα, χαρακτηρίζονται από καθαρές γραμμές και σύγχρονο σχεδιασμό, παραμένοντας πιστοί στην κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική του νησιού και ενσωματώνοντας τις χαρακτηριστικές αποχρώσεις του λευκού και του γαλάζιου.

“Η Αθήνα, αν και αγαπημένος προορισμός, δεν αποτελούσε την πρώτη επιλογή διακοπών για τους διεθνείς ταξιδιώτες. Όντας έτοιμοι πια να συστήσουμε τις γεύσεις μας σε πιο διευρυμένο κοινό και στους λάτρεις των εκλεκτών θαλασσινών από όλα τα μέρη του κόσμου, δεν θα μπορούσαμε παρά να επιλέξουμε τη Μύκονο, το πιο δημοφιλές νησί της Ελλάδας, για τον πρώτο εκτός πρωτεύουσας προορισμό του εστιατορίου”, αναφέρει ο Executive Chef και Ιδρυτής του εστιατορίου Γιώργος Παπαϊωάννου.

Τα πιο Δημοφιλη > Life

Ο Guillaume de Kadebostany στο Bolivar Beach Bar

To Σάββατο 15 Ιουνίου ο διάσημος καλλιτέχνης για το εξαιρετικό του γούστο και την αστείρευτη...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η D-Marin Λευκάδας μέγας χορηγός του Πρά…

Η D-Marin Λευκάδας για μια ακόμη χρονιά υπήρξε μέγας χορηγός...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Το νέο TUDOR Pelagos FXD Chrono “Cycling…

Με αφορμή την έναρξη του Giro d’Italia 2024, η TUDOR...

Style