Regatta of Champions: Στο ρετιρέ του κόσμου ο Ιάσωνας Παναγόπουλος

O Ιάσωνας Παναγόπουλος, μετά από 2 ημέρες και 8 συνολικά ιστιοδρομίες, επιβεβαιώνει την ετικέτα του φαβορί για το χρυσό μετάλλιο.

Εκμεταλλευόμενος την έδρα του, τον Σαρωνικό κόλπο, και με σύμμαχο τον Αίολο κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο «The 1st Ever Regatta of Champions Kosmos Event», διοργάνωση (17-24/06) που πραγματοποιείται με συνεργασία του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου και του ιστορικού Ναυτικού Ομίλου Αμμοχώστου.

Ο 16χρονος πρωταθλητής του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου έχει πραγματοποιήσει ιδανικό ξεκίνημα στην διοργάνωση και με εξαιρετικά πλασαρίσματα (1, 3, 2, 1, 2, 2, 1, 5) αναπαύεται στο ρετιρέ της βαθμολογίας με 9 συνολικά βαθμούς ποινής έναντι 11 του Αμερικανού Pablo Munoz Montes (χάλκινο το 2023) και 18 του Βραζιλιάνου Arthur Back.

«Είμαι σίγουρα ικανοποιημένος από την ως τώρα παρουσία μου στην διοργάνωση, αλλά ακόμα είναι νωρίς να μιλήσουμε για το παραμικρό. Ως τώρα η τακτική που έχουμε χαράξει με τον προπονητή μου έχει δουλέψει σε αυτό το πρωτάθλημα που μοιάζει με μικρή Ολυμπιάδα Optimist, αφού μετέχουν οι καλύτεροι αθλητές του κόσμου στην κατηγορία» σχολιάζει ο Ιάσωνας Παναγόπουλος και ολοκληρώνει ο κάτοχος του αργυρού μεταλλίου στην περσινή διοργάνωση: «Παίζει ρόλο ότι ξέρω τα νερά. Δεν με πιέζει το γεγονός ότι πρέπει να κάνω κάτι καλύτερο από πέρσι. Εγώ ασχολούμαι μόνο με την απόδοσή μου».

Από ελληνικής πλευράς εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποιεί επίσης η 5η Σύλια Κοκκινάκη (82, 17, 1, 1, 3, 3, 4, 7 τα πλασαρίσματα της) με 19 βαθμούς ποινής, η 8η Μαρία Άννα Μακρή (2, 7, 8, 2, 1, 3, 6, 9) με 21 β.π., αλλά και ο 9ος Επαμεινώνδας Λαδάς (2, 2, 11, 18, 6, 2, 5, 4) με 21 βαθμούς ποινής.

Εδώ τα αποτελέσματα:
https://www.regattaofchampions.com/r-o-c-pre-event-2024/results/the-roc-kosmos-results/

Οι 253 ιστιοπλόοι από 22 χώρες που πήραν εκκίνηση στο «The 1st Ever Regatta of Champions Kosmos Event» την Τετάρτη το πρωί στον Σαρωνικό κόλπο, ήταν χωρισμένοι σε τρεις στόλους (κόκκινος, κίτρινος, μπλε). Από σήμερα Παρασκευή (21/6), ξεκινά η προσπάθεια των νεαρών (11-15 ετών) ιστιοπλόων στο χρυσό στόλο από όπου την Κυριακή, στις τελευταίες ιστιοδρομίες της διοργάνωσης, θα αναδειχθούν οι 15 καλύτεροι που θα κατακτήσουν αυτόματα το εισιτήριο για την τελική φάση του «Regatta of Champions» που θα φιλοξενηθεί τέλος Οκτωβρίου (27/10-03/11) στη Λεμεσό της Κύπρου.

Στον τελικό της Κύπρου θα συμμετάσχουν συνολικά 45 ιστιοπλόοι (κορίτσια και αγόρια) οι οποίοι θα προκριθούν από το pre event που φιλοξενείται στον Σαρωνικό, από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Καράρα στην Ιταλία, από τα πρωταθλήματα Βορείου και Νοτίου Αμερικής, αλλά και Αφρικής, ενώ θα προσκληθούν και πρωταθλητές από την Ασία.

Το συνολικό χρηματικό έπαθλο της διοργάνωσης ανέρχεται σε 40.000 ευρώ. Οι 12 πρώτοι της Λεμεσού θα εξασφαλίσουν υποτροφίες με πληρωμένα τα ακαδημαϊκά τους έξοδα, ενώ θα υπάρχει και χρηματική επιβράβευση στους προπονητές των 3 πρώτων πληρωμάτων.

Τα πιο Δημοφιλη > Events

Τα Ποσειδώνια 2024 άνοιξαν τις πύλες τους

Με ρεκόρ εκθετών και εκτεταμένο πρόγραμμα συνεδρίων η 28η διοργάνωση των Ποσειδωνίων καλωσορίζει την παγκόσμια...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Στο 2o στάδιο υλοποίησης μπαίνει το πρόγ…

Έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία τον πρώτο χρόνο του προγράμματος «Καμία...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

OMEGA: Η κομψή συλλογή Aqua Terra σε τρί…

Tο μαύρο καντράν παραμένει διαχρονικά στα ρολόγια ένα από τα...

Style