Swarovski: Καλλιτεχνική εγκατάσταση στη Βιέννη για τα 300 χρόνια του Μουσείου Belvedere

Swarovski 300 epeteios Belvedere museum

Η Swarovski γιορτάζει την 300ή επέτειο του Μουσείου Belvedere στη Βιέννη με μια καλλιτεχνική εγκατάσταση που δημιουργήθηκε ειδικά για την περίσταση και είναι ανοιχτή για το κοινό στο κατάστημα-ναυαρχίδα της Swarovski στην πόλη.

Φέτος το Μουσείο Belvedere γιορτάζει την 300ή επέτειο από την κατασκευή και τα εγκαίνιά του. Για να γιορτάσει αυτή τη σπουδαία περίσταση, η Swarovski Kristallwelten (Κρυστάλλινοι Κόσμοι Swarovski) αφιερώνει τον εκθεσιακό χώρο του καταστήματός ναυαρχίδα στη Βιέννη, στην οδό Kärntner Straße, στο επετειακό θέμα του μουσείου: «Golden Spring». Το θέμα αυτό απεικονίζει δύο σύμβολα της ιστορίας του Μουσείου Belvedere: ο χρυσός για την παράδοση και η άνοιξη για ένα νέο ξύπνημα. Το μουσείο που εκθέτει αριστουργήματα του βιεννέζικου μοντερνιστικού κινήματος, όπως το εμβληματικό «Φιλί» του Gustav Klimt, χρησιμοποιεί την επέτειό του ως ευκαιρία για να ενισχύσει τις αλληλεπιδράσεις του με το κοινό, χτίζοντας μια γέφυρα μεταξύ του παρελθόντος και του νου ξεκινήματος στο μέλλον.

swarovski belvedere hotel 1

Η Carla Rumler, επιμελήτρια στο Swarovski Kristallwelten (Κρυστάλλινοι Κόσμοι της Swarovski), αναφέρει: «Το Swarovski Kristallwelten Store Wien ανοίγει έναν καταπληκτικό χώρο για την τέχνη στη μέση της πιο διάσημης εμπορικής λεωφόρου της πόλης. Η διεθνής φήμη της Βιέννης ως μητρόπολη της τέχνης, καθίσταται δυνατή μόνο με ιδρύματα που εργάζονται ακούραστα για τη μελλοντική βιωσιμότητα των μουσείων και δεν επιμελούνται απλώς νέους καλλιτέχνες, αλλά δημιουργούν και νέους δημόσιους χώρους τέχνης. Είναι τιμή μας να φέρουμε αυτό το ισχυρό όραμα της "Χρυσής Άνοιξης" στο κέντρο της Βιέννης, ως εορτασμό της επετείου του Belvedere». 

swarovski belvedere hotel 2

Το Studio Mary Lennox, ένα δημιουργικό στούντιο με έδρα το Βερολίνο, μεταμορφώνει τον εκθεσιακό χώρο του Swarovski Kristallwelten Store Wien σε μια εγκατάσταση βοτανικής και κρυσταλλικής τέχνης. Παίρνοντας έμπνευση από το επετειακό θέμα του μουσείου «Χρυσή Άνοιξη», οι κήποι του Μουσείου Belvedere ζωντανεύουν με χαρά στην Kärntner Straße.

swarovski belvedere hotel 3

Η Stella Rollig, Γενική Διευθύντρια του Μουσείου Belvedere, δηλώνει: «Αυτός ο φόρος τιμής της Swarovski Kristallwelten προς το Belvedere είναι ένα πυροτέχνημα ομορφιάς, υπεροχής και γιορτής! Με έντονη αίσθηση της παράδοσης και της καινοτομίας, οι καλλιτέχνες του Studio Mary Lennox έφεραν τη "Χρυσή Άνοιξη" στο κέντρο της Βιέννης. Αυτό το δώρο προς το κοινό συμπυκνώνει το πνεύμα του Belvedere, το οποίο, περισσότερο από ποτέ, θέλει να είναι ένα μέρος για όλους στην 300η επέτειό του»

Η σημασία αυτών των απροσδόκητων πολιτιστικών εμπειριών σε έναν δημόσιο χώρο για τον διεθνή τουρισμό δεν πρέπει να υποτιμάται, σύμφωνα με τον Stefan Isser, Διευθύνων Σύμβουλος της Swarovski Tourism Services, ο οποίος λέει: «Αυτό που εκτιμούν οι διεθνείς επισκέπτες στη Βιέννη είναι η ατμόσφαιρα στην οποία συναντούν απροσδόκητα μια μεγάλη αφθονία τέχνης και πολιτισμού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το 2009, η Βιέννη επιλέχθηκε σκόπιμα ως τόπος για μια εμπειρία Swarovski Crystal Worlds εκτός του Τιρόλου της Αυστρίας, στην οποία οι εγκαταστάσεις και τα έργα τέχνης αποτελούν μέρος του DNA του καταστήματος». 

swarovski belvedere hotel 4

Golden Spring - Χρυσή Άνοιξη 
Η καλλιτεχνική εγκατάσταση «Golden Spring» που κατασκευάστηκε χάρη στην εξαιρετική δεξιοτεχνία των αρχιτεχνιτών και με απόλυτη προσοχή στη λεπτομέρεια, είναι εμπνευσμένη από τις συμβολικές συνδέσεις των ανθρώπινων και πολιτιστικών εμπειριών με τους θεμελιώδεις κύκλους της φύσης, των εποχών, της εξέλιξης και της καταγωγής. Ένα κρυστάλλινο μοντέλο του Upper Belvedere αποπνέει μια αίσθηση χαρούμενης υπερβολής ως το επίκεντρο ενός κρεμαστού κήπου που μιμείται ένα νησί που αιωρείται στο διάστημα. Το καταπράσινο τοπίο, κατασκευασμένο από αληθινά βρύα, κοσμείται με κρυστάλλινα λουλούδια από την πανέμορφη οικογένεια Garden Tales της Swarovski. Οι ρίζες που στάζουν από το αιωρούμενο τοπίο αποτελούνται από χειροποίητες κλωστές κρυστάλλων Swarovski.

swarovski belvedere hotel 6

Η καλλιτεχνική εγκατάσταση GOLDEN SPRING (Χρυσή Άνοιξη), της Swarovski εκτίθεται στο Swarovski Kristallwelten Store Wien, Kärntner Straße 24, Βιέννη, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2023.

swarovski belvedere hotel 8

Τα πιο Δημοφιλη > Life

Bolivar Beach Club: Opening στις 27 Απριλίου με τους…

To Bolivar επιστρέφει θριαμβευτικά το Σάββατο 27 Απριλίου με καλεσμένους του Blend, τους Ιταλούς Djs/Producers...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Omega Speedmaster Chronoscope: 100 ημέρε…

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι ξεκινούν σε μόλις 100 ημέρες.

Style