Εικαστική έκθεση της Δέσποινας Μαρίας Λογίδου στο Ναύπλιο

Τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 29 Απριλίου 2023 στη Vasiliki Galerie d’art στο Ναύπλιο. 

Επιμελήτρια της έκθεσης είναι η γκαλερίστα κα Βασιλική Ξυλινά και ο εκθεσιακός χώρος παραχωρείται αφιλοκερδώς από τη Vasiliki Galerie d’ art, Eλληνογαλλικός Εικαστικός Κύκλος.

Ο τίτλος της νέας εικαστικής έκθεσης της Δέσποινας Μαρίας Λογίδου «Αναζητώντας τη Θεϊκή Φύση του Ανθρώπου» δεν σχετίζεται μόνο με τις σπουδές της στην Θεολογία, παρόλο που αντλεί ερεθίσματα από αυτές. Έχει να κάνει περισσότερο με την εκ φύσεως προσωπική της αναζήτηση ως προς την διττή φύση του ανθρώπου και τον εσώτερο εαυτό του.

Σύμφωνα με την Δέσποινα Μαρία Λογίδου, «Ο άνθρωπος δεν είναι μόνο ύλη. Είναι πολλά περισσότερα από αυτό που βλέπουμε, είναι ψυχή, είναι πνεύμα, είναι ενέργεια. Με την προσωπική εργασία που κάνει ο καθένας από εμάς, συνδυάζοντας τα στοιχεία αυτά για την εξέλιξη του εσωτερικού του κόσμου, επιτυγχάνει να αναδείξει την θεϊκή του φύση». Σκοπός της εικαστικού είναι να προβληματίσει τον επισκέπτη και να ζήσει την εμπειρία της έκθεσης, συνδέοντας την ψυχική του κατάσταση με το περιεχόμενο των έργων που παρουσιάζονται. Έτσι, ο θεατής ανάλογα με τα συναισθήματα που θα βιώσει, θα ξεδιπλώσει τον εσωτερικό του κόσμο και θα έρθει σε επαφή με τον βαθύτερο εαυτό του. «Η αναζήτηση και η εξέλιξη του εσώτερου εαυτού μας είναι αυτό που επιχειρώ να επιτύχω με τις δημιουργίες μου. Σκοπός μου είναι να αναδείξω την πάλη μεταξύ της ανθρώπινης και της θεϊκής φύσης του ανθρώπου. Να αγγίξω την ψυχή του ανθρώπου ώστε να έρθει σε επαφή με τα άγνωστα έως τώρα κομμάτια της ψυχής του και να συνδεθεί με τον ανώτερο εαυτό του», σημειώνει η ζωγράφος.

  Despoina Maria Logidou Ζωή Life 60x90 cm acrylic on canvas

Λίγα λόγια για την καλλιτέχνη

Η εικαστικός Δέσποινα Μαρία Λογίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, ενώ οι ρίζες της οικογένειάς της βρίσκονται στην Κύπρο και την Αιθιοπία. Από την παιδική της κιόλας ηλικία ενδιαφερόταν να κατανοήσει το νόημα του κόσμου και παράλληλα αναζητούσε τρόπους να ανακαλύψει τον πραγματικό της εαυτό. Αρχικά σπούδασε Graphic Design, αλλά οι εσωτερικές της ανησυχίες την ώθησαν να σπουδάσει Παιδαγωγικά και Θεολογία. Ορμώμενη από το γεγονός ότι όλες της οι πτυχιακές εργασίες σχετίζονταν με την Τέχνη, αποφάσισε να συνδυάσει τα αντικείμενα των σπουδών της και μέσα από έναν δημιουργικό τρόπο έκφρασης να τα προβάλλει προς το ευρύτερο κοινό.  Άρχισε λοιπόν να αποτυπώνει στον καμβά θέματα εμπνευσμένα από την επαφή της με τα παιδιά, αλλά και την φιλοσοφική προσέγγιση της ανθρώπινης υπόστασης, τις αντιφάσεις και την ισορροπία της ψυχής.

Δέσποινα Μαρία Λογίδου

Η αρχή της καλλιτεχνικής της πορείας έγινε τον Μάρτιο του 2017 στη Ρώμη, στην γκαλερί Coronari111 όπου πραγματοποίησε την πρώτη της ατομική έκθεση. Συνέχισε συμμετέχοντας σε ομαδικές εκθέσεις σε γκαλερί και χώρους εκθέσεων στην Σύρο (Syros Art Gallery), στην Άνδρο (Χώρος Τέχνης Αδαμαντία) και στην Αθήνα (Art Number 23, Arte Visione, Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο,  Ίδρυμα Τσιχριτζή, European Center of Athens και Πολεμικό Μουσείο). Παράλληλα, συμμετείχε σε διαδικτυακές εκθέσεις του εξωτερικου. Έργα της βρίσκονται σε συλλογές ιδιωτών στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αυστραλία.

 

Δέσποινα Μαρία Λογίδου

 

VASILIKI GALERIE DART
Σταϊκοπούλου 50 & Φαβιέρου 1 Ναύπλιο

Διάρκεια Έκθεσης: Σάββατο 29 Απριλίου 2023 – Κυριακή 7 Μαΐου 2023 | ώρες: 19:00 – 22:00

Χορηγός επικοινωνίας: Vasiliki Galerie d’art 
Επιμελήτρια έκθεσης: Βασιλική Ξυλινά, τηλ.: 6978983543, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 29 Απριλίου 2023, στις 8 το βράδυ

Τα πιο Δημοφιλη > Life

Πάσχα στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Πασχαλινές συνθέσεις δώρων και εντυπωσιακά σοκολατένια αυγά στο GB Corner Gifts & Flavors

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η Omega διευρύνει τη συλλογή Speedmaster…

Μοντέλα τόσο σε χρυσό όσο και σε ατσάλι, καθένα με...

Style