1ος Προκριματικός αγώνας του 6ου Hellenic Match Racing Tour

Με χαμηλές εντάσεις ανέμου και συννεφιά πραγματοποιήθηκε ο 1ος Προκριματικός αγώνας του 6ου Hellenic Match Racing Tour στη Θεσσαλονίκη.

Η θερμή φιλοξενία του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης (Ν.Ο.Θ) κράτησε το ενδιαφέρον των ομάδων αμείωτο κατά τη διάρκεια του τριήμερου αγώνα. Τελικά την πρώτη θέση κατάφερε να κατακτήσει ο Αλέξανδρος Ταγαρόπουλος και η καινούργια του ομάδα NAUTICALS με ένα πλήρωμα έκπληξη: τον Βαγγέλη Πασχαλέρη και τις Ραφαηλίνα Κλωναρίδου και Μαρία Μπόζη, οι οποίες έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν την πρόκριση της χώρας μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020, στην κατηγορία 470 γυναικών. Ο Αλέξανδρος Ταγαρόπουλος και η ομάδα του έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στην τελική φάση του Hellenic Match Racing Tour.

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε ο Αναστάσιος Παναγιωτίδης με την ομάδα του AgainstTheWind και πλήρωμα τους Ναταλία Ταμβακίδου, Γιάννη Σταμπουλίδη και Νίκο Παπαγεωργίου, μια νέα σε συμμετοχή, αλλά και σε ηλικία, ιστιοπλόων ομάδα, πολλά υποσχόμενη με την καθοδήγηση του πολύ έμπειρου προπονητή Νίκου Παπαγεωργίου, εξασφάλισε το εισιτήριο για τoν Ημιτελικό αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στα Κύθηρα και το Ναυτικό Όμιλο Κυθήρων Παρασκευή 21, Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Ιουνίου.

Η γυναικεία ομάδα της Μαρίας Τσαουσίδου, SailorMoon, με πλήρωμα τις Αλεξάνδρα Μεντεκίδου, Νικολέτα Παπαδέλη, Άννα Πασσά και Ζωή Παπαθανασίου, κατάφερε να ανέβει στο βάθρο και στην τρίτη θέση.

HMRTag 1

Τέταρτη αναδείχθηκε η ομάδα SpaceLab του Μάνου Χατζηγιάννη με πλήρωμα τους Πάτροκλο Τόττα, Μυρτώ Αντωνοπούλου και Δημήτρη Σοφίτση, ενώ πέμπτη η ομάδα Granma με κυβερνήτη τον Χριστόφορο Πριτσούλη και πλήρωμα τους Μπάμπη Σιδηρόπουλο, Αιμίλιο Ασλάνη και Παύλο Κατσώνη.

Το ενδιαφέρον παραμένει για το 2ο Προκριματικό αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλόων Ανοιχτής Θαλάσσης (Π.Ο.Ι.Α.Θ) στο Μικρολίμανο 30 και 31 Μαρτίου. Θα ακολουθήσει ο 3ος Προκριματικός αγώνας στη Σκιάθο Παρασκευή 10, Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Μαΐου.

Το 2019 είναι η έκτη χρονιά διεξαγωγής του Hellenic Match Racing Tour που με τη συμμετοχή των σπουδαιότερων Ελλήνων ιστιοπλόων, είναι πλέον ο κορυφαίος ιστιοπλοϊκός θεσμός στη χώρα μας.

Τα πιο Δημοφιλη > Events

Από αριστερά: Δημήτρης Χριστοφιλέας, Πόπη Καλαϊτζή, Χριστίνα Αλούπη, Γιώργος Ντάβλας

4 χρόνια δράσεις «Δίπλα στη Γυναίκα»

Μαζική στήριξη στο Σύλλογο Φίλων Μ/Γ Κλινικής Αρεταίειου Νοσοκομείου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η Omega διευρύνει τη συλλογή Speedmaster…

Μοντέλα τόσο σε χρυσό όσο και σε ατσάλι, καθένα με...

Style