Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 9ο CATAMARANS CUP

9th CATAMARANS CUP

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η διεθνής ιστιοπλοϊκή διοργάνωση CATAMARANSCUP, ένας μοναδικός αγώνας ιστιοφόρων καταμαράνσε όλη τη Μεσόγειο, υπό την Αιγίδα του ΕΟΤ. Στη διοργάνωση συμμετείχαν 24 σκάφη με περισσότερους από 200 ιστιοπλόουςαπό συνολικά 18 χώρες.

Η μεγάλη συμμετοχή των ιστιοπλόων από όλο τον κόσμο για άλλη μία χρονιά, έχει καθιερώσει το CATAMARANSCUP, ως θεσμό με διεθνή προβολή για 9ή συνεχή χρονιά.Όπως και τα προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος σημειώθηκε μεγάλη συμμετοχή με ιστιοπλόους απ’ όλο τον κόσμο, καθώς ο αγώνας έχει γίνει θεσμός με διεθνή προβολή. Ο αγώνας ελκύει όχι μόνο ιστιοπλόους που θέλουν να συμμετέχουν σ’ έναν αγώνα με διεθνείς προδιαγραφές και μοναδικό χαρακτήρα, αλλά και παρέες και οικογένειες που αγαπούν τη θάλασσα και θέλουν να συμμετέχουν σ΄ έναν ιστιοπλοϊκό αγώνα με έμφασή στην ιστιοπλοΐα, σε συνδυασμό με τη διασκέδαση και την εξερεύνηση νέων προορισμών και απολαυστικό χαρακτήρα.

9th CATAMARANS CUP

Το 9ο CATAMARANS CUP ξεκίνησε από τον Άλιμο, περιλάμβανε 4 αγωνιστικά σκέλη και κατέληξε στην Επίδαυρο. Συμμετέχοντες και κοινό είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν 4 ημέρες αγωνιστικής ιστιοπλοΐας και θεματικούς διαγωνισμούς πληρωμάτων και πολλά παράλληλα δρώμενα.

Με γραμμή αφετηρίας μεταξύ Φλεβοπούλας και Βουλιαγμένης, τα αγωνιζόμενα σκάφη έπλευσαν την πρώτη ημέρα με μέτριους βόρειους ανέμους προς την Κέα, με ενδιάμεση πύλη στην Μακρόνησο, ολοκληρώνοντας το πρώτο σκέλος. Οι απονομές στους νικητές της ημέρας πραγματοποιήθηκαν το ίδιο βράδυ και ακολούθησε ένα ξέφρενο πάρτι 80s που ξεσήκωσε όλα τα πληρώματα. Η δεύτερη μέρα προς Κύθνο άρχισε με ελαφρύ βοριά, πριν δυναμώσει η ένταση και αλλάξει η διεύθυνση σε ανατολικό, με αποτέλεσμα τις μεταβαλλόμενες συνθήκες ιστιοπλοΐας, αλλά και τη γρήγορη άφιξη όλου του στόλου στην Κύθνο. Το βράδυ ακολούθησαν οι απονομές βραβείων καθώς και μία βραδιά BBQ με μουσική και πολύ χορό! Το τρίτο σκέλος του αγώνα πραγματοποιήθηκε με μέτριας έντασης βόρειους ανέμους και πλεύση δυτική έως τον τερματισμό τον Πόρο, όπου και πραγματοποιήθηκαν οι απονομές στους νικητές της ημέρας, όπως επίσης και ο διαγωνισμός Cook Off! με το καθιερωμένο πάρτι να ολοκληρώνει την γεμάτη μέρα. Οι συνθήκες κατά το τέταρτο σκέλος προς Επίδαυρο, δεν ήταν ιδανικές για ιστιοπλοΐα, με τους ανέμους ασθενείς έως και πλήρη άπνοια, με αποτέλεσμα τα πληρώματα να δυσκολευτούν να τερματίσουν, ωστόσο άδραξαν την ευκαιρία να χαρούν τη θάλασσα και την ηλιόλουστη μέρα με τα πανιά τους ανοιχτά! Στην Επίδαυρο πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός Shoot Off! και ακολούθησε η τελετή λήξης με τη βράβευση των νικητών του αγώνα καθώς και το αποχαιρετιστήριο πάρτι να κλείνει τη βραδιά..

9th CATAMARANS CUP

Ακολούθησαν δύο ημέρες ελεύθερης πλεύσης με προορισμό την Αθήνα, όπου οι διαγωνιζόμενοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επετειακό 10ο Catamarans Cup που θα πραγματοποιηθεί 19-26 Οκτωβρίου 2019.

Το σκάφος “SERENITY” Lagoon 52F με κυβερνήτη τον Σπύρο Κολωνιάδη αναδείχτηκε ο μεγάλος νικητής στη γενική κατάταξη, και να ακολουθείται από το σκάφος “HAPPY FEET” Lagoon 50 με κυβερνήτη τον Αργύρη Καλτσούνη, και στην τρίτη θέση να συμπληρώνει το σκάφος “IDEA” Lagoon 500 με κυβερνήτη τον Αλέξανδρο Γκούβερη.

9th CATAMARANS CUP


 

ΝΙΚΗΤΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

1η Θέση  SERENITY (LAGOON 52F)    Κυβερνήτης ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΛΩΝΙΑΔΗΣ
2η Θέση  HAPPY FEET (LAGOON 50)  Κυβερνήτης ΑΡΓΥΡΗΣ ΚΑΛΤΣΟΥΝΗΣ
3η Θέση  IDEA (LAGOON 500)              Κυβερνήτης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΚΟΥΒΕΡΗΣ

 

ΝΙΚΗΤΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΝΑ ΚΛΑΣΗ

Class A 1η θέση  MERCY (LAGOON 400)       Κυβερνήτης ALEKSEI TIUSHEV 
Class B 1η θέση  SERENITY (LAGOON 52F) Κυβερνήτης ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΛΩΝΙΑΔΗΣ


ΝΙΚΗΤΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ
Νικητής COOK OFF! Competition σκάφος ALKYONE,   κυβερνήτης DANIEL DURIGO  
Νικητής SHOOT OFF! Competition σκάφος SAO,           κυβερνήτης DICK R. GEHENIAU

 

 

 

 

Τα πιο Δημοφιλη > Events

Από αριστερά: Δημήτρης Χριστοφιλέας, Πόπη Καλαϊτζή, Χριστίνα Αλούπη, Γιώργος Ντάβλας

4 χρόνια δράσεις «Δίπλα στη Γυναίκα»

Μαζική στήριξη στο Σύλλογο Φίλων Μ/Γ Κλινικής Αρεταίειου Νοσοκομείου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Omega Speedmaster Chronoscope: 100 ημέρε…

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι ξεκινούν σε μόλις 100 ημέρες.

Style