51ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου

Ένα χρόνο μετά τη Χρυσή του επέτειο, ο Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου «Ιωάννης Β. Γουλανδρής» επιστρέφει για να προσφέρει νέες συγκινήσεις στους λάτρεις της ιστιοπλοΐας, στον πιο δύσκολο και απαιτητικό αγώνα της χώρας!

Μία από τις μακροβιότερες διοργάνωσεις ιστιοπλοϊας της χώρας, που συνδιοργάνωνεται απο τον Ναυτικό Όμιλο Άνδρου (ΝΟΑ) και τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος (ΝΟΕ), η οποία έχει λάβει τιμής ένεκεν το όνομα του ιδρυτή της, θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 29 Αυγούστου και 4 Σεπτεμβρίου, με σημείο εκκίνησης τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος και προορισμό το μαγευτικό νησί της Άνδρου.

Η φετινή διοργάνωση αναμένεται να συγκεντρώσει 30 σκάφη και πληρώματα, μεταξύ των οποίων τους Χάλκινους Ολυμπιονίκες του Ρίο 2016 Τάκη Μάντη και Παύλο Καγιαλή, που θα συμμετάσχουν στον συναρπαστικό απαιτητικό αγώνα. Το παρόν θα δώσουν πολλοί επισκέπτες αλλά και προσκεκλημένοι, που θα παρακολουθήσουν από κοντά μία υψηλού επιπέδου διοργάνωση, κατά την οποία η δις Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου θα κάνει ανάλυση του αγώνα και της τακτικής και επίδοσης των σκαφών. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους θα είναι και ο Αργυρός Ολυμπιονίκης ανοιχτής θάλασσας, Σπύρος Γιαννιώτης. 

Ο φετινός αγώνας, εκτός από το αμιγώς αγωνιστικό σκέλος, περιλαμβάνει πλήθος κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, με αφετηρία το Welcome Cocktail Party της Eurobank Private Bank Luxembourg, Χρυσού Χορηγού της διοργάνωσης, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στην Άνδρο, το παραδοσιακό BBQ Party, το διασκεδαστικό SUP Event by BIC®, για να καταλήξει στην Τελετή Λήξης και το δείπνο στον Ναυτικό Όμιλο Άνδρου. Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί με την λαμπρή Τελετή Απονομής και το Cocktail Party στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος. 

51AndrR 2

Ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου, Λεωνίδας Πολέμης, δήλωσε: «Για άλλη μία χρονιά, η Άνδρος στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον σημαντικότερο και δυσκολότερο αγώνα ιστιοπλοΐας της Ελλάδας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα στελέχη του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου και Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος για την επιτυχή διοργάνωση του σημαντικού αυτού αγώνα. Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες, οι οποίοι φέτος θα είναι περισσότεροι από ποτέ!» 

Ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, Αλέξανδρος Παπαδόγγονας, δήλωσε: «Χτίζοντας στην πετυχημένη περυσινή Χρυσή επέτειο συνεχίζουμε την προσπάθεια να προσελκύσουμε συμαντικές νέες συμμετοχές με τα εντυπωσιακότερα και μεγαλύτερα ιστιοπλοϊκά που ταξιδεύουν στο Αιγαίο, φέρνοντας υψηλής ποιότητας διεθνείς συμμετοχές, αθλητές και επισκέπτες στο ιστορικό νησί της Ανδρου»

FurunoPos 1

To σκάφος Gιorgio Furuno ONDECK συμμετέχει φέτος στον αγώνα της Άνδρου [Photo: Νίκος Αλευρομύτης]

Ο Kωνσταντίνος Τσιβεριώτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Private Bank Luxembourg, Χρυσού Χορηγού της διοργάνωσης, συμπλήρωσε: «Η τράπεζα είναι ιδιαίτερα ευτυχής που στηρίζει ένα θεσμό με μεγάλη παράδοση και συμβολισμό εξ ίσου ισχυρό με την Άνδρο, ένα νησί στενά συνδεδεμένο με τη θάλασσα και την ελληνική ναυτιλία. Το άθλημα της ιστιοπλοΐας, χαρακτηρίζεται από τη συλλογική προσπάθεια, την κατάλληλη προετοιμασία, τη συνεργασία των πληρωμάτων και την ικανότητα αντιμετώπισης με επιτυχία οποιασδήποτε αντιξοότητας ακόμη και κάτω από απρόβλεπτες συνθήκες. Χαρακτηριστικά που διέπουν και το μοντέλο λειτουργίας της τράπεζάς μας».

Τον Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Άνδρου στηρίζουν:
Χρυσός Χορηγός για 2η συνεχή χρονιά είναι η Eurobank Private Bank Luxembourg, η διεθνής τράπεζα που, με έδρα το Λουξεμβούργο, έχει παρουσία και στο Λονδίνο και την Ελλάδα.

51AndrR 3

Official Champagne της διοργάνωσης είναι η Moët & Chandon, που στηρίζει τον αγώνα όχι μόνο γιατί είναι στο DNA της μάρκας να στηρίζει την αριστεία, την επιτυχία, τις πρωτιές αλλά και ειδικότερα γιατί εδώ και αιώνες, από το 1743, είναι η σαμπάνια των νικητών, των μεγάλων στιγμών αλλά και του savoir-faire. Ως αργυρός χορηγός και επίσημη σαμπάνια του 51ου Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Άνδρου, η κορυφαία και αγαπημένη σαμπάνια στον κόσμο, η Moët & Chandon ενισχύει τη μακρόχρονη ιστορία της, ως oίκος του αθλητισμού, στον συναρπαστικό κόσμο της ιστιοπλοΐας αντικατοπτρίζοντας απόλυτα το τολμηρό και μοντέρνο πνεύμα, καθώς και την αφοσίωση για την συνεχή επίτευξη της νίκης.

Χορηγός της διοργάνωσης είναι και η BIC®, η κορυφαία εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο των γραφικών, αναπτήρων, ξυριστικών, καλσόν και θαλασσίων σπορ, ενώ η BIC® Sport θα δώσει τη δυνατότητα στο κοινό να παρακολουθήσει και να δοκιμάσει το SUP event by BIC®.
Υποστηρικτής του αγώνα είναι η ΕΚΚΑ Αυτοκίνητα, που θα παρέχει 5 βαν για τις ανάγκες του αγώνα, η American Marine Axopar, που θα προσφέρει τα σκάφη της για την επιτυχή διεξαγωγή της διοργάνωσης.

 

Τα πιο Δημοφιλη > Events

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ILCA 2024 | Aγωνία για την Ολυμπιακή…

Παράταση στην αγωνία για τα τέσσερα ευρωπαϊκά Ολυμπιακά εισιτήρια που είναι προγραμματισμένα να δοθούν αυτές...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

i ygeia se proto plano

Η υγεία σε πρώτο πλάνο

Η έγκαιρη διάγνωση το κλειδί για την αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Chios-climate-chance

Chios Climate Chance - Με επιτυχία το συ…

Ιδιαίτερη αναφορά στη σύνδεση της θάλασσας με την κλιματική κρίση...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

 Breitling Aerospace B70 Orbiter

140 Χρόνια Πρωτιές: Τo Breitling Aerospa…

Καθώς η Breitling γιορτάζει μια χρονιά ορόσημο, τιμά τις απίστευτες...

Style