ILCA 2024: Λόγια έμπνευσης από τους Ολυμπιονίκες στους μικρούς ιστιοπλόους

ILCA 2024 lgia ebneusis apo tous olybionikes stous mikrous istioploous

Οι άνεμοι που περίμεναν με καρτερικότητα για ώρες οι ιστιοπλόοι στο φαληρικό όρμο τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου, δεύτερη μέρα του ILCA Senior European Championships & Open European Trophy 2024, δεν φύσηξαν ποτέ.

Τα σκάφη μπήκαν στο νερό λίγο μετά τις 11.30, δόθηκε εκκίνηση σε δύο ιστιοδρομίες της Ολυμπιακής κλάσης ILCA 7, αλλά οι ιστιοπλόοι δεν πρόλαβαν να ξεμακρύνουν μακρύτερα από τη δεύτερη σημαδούρα, καθώς οι ασθενείς άνεμοι που έπνεαν στο φαληρικό όρμο δεν επέτρεψαν να ολοκληρωθεί ο αγώνας.

Αν και οι ιστιοπλόοι περίμεναν καρτερικά μέσα στο νερό στα σκάφη τους, η ένταση των ανέμων δεν έφτασε ποτέ σε επίπεδα κατάλληλα για τη διεξαγωγή ιστιοδρομιών και η μέρα πέρασε χωρίς να καταγραφεί αγώνας.

ilca 2024 apnoia 1

Το ίδιο συνέβη λίγο αργότερα και με τους δύο στολίσκους, μπλε και κίτρινο, των γυναικών (ILCA 6), κι έτσι η κατάταξη παραμένει ως έχει μετά την πρώτη ιστιοδρομία που έγινε την Κυριακή.

«Δεν μας έκαναν το χατίρι οι άνεμοι, ώστε να δούμε πραγματική αγωνιστική δράση. Σε κάθε περίπτωση και για να γνωρίζει ο κόσμος τι γίνεται από εδώ και πέρα, αρκούν τέσσερις ιστιοδρομίες για να κατοχυρωθεί η τελική κατάταξη στον αγώνα.

Οι τρεις πρώτες μέρες (18-20 Φεβρουαρίου) είναι προκριματικοί. Εφόσον δεν πραγματοποιηθούν τέσσερις ιστιοδρομίες, θα πάρουμε μέρα από τους τελικούς, δηλαδή από την Τετάρτη και μετά», δήλωσε ο αρχιπροπονητής του N.O. Καλαμακίου και διευθυντής της διοργάνωσης, Τζώρτζης Κεφαλλονίτης.

ilca 2024 apnoia 2

Οι ιστιοδρομίες της τρίτης μέρας είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν, καιρού επιτρέποντος, στις 11 το πρωί.

Σύμφωνα με το μετεωρολογικό δελτίο, τις επόμενες μέρες θα πνεύσουν άνεμοι που θα επιτρέψουν τη διεξαγωγή έστω του ελάχιστου αριθμού ιστιοδρομιών.

Το ILCA Senior European Championships & Open European Trophy 2024 έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί στις 23 Φεβρουαρίου.

Μια αξέχαστη συνάντηση των μικρών ιστιοπλόων του ΝΟΚ με τους Ολυμπιονίκες των ILCA 6 και 7

Οι μικροί ιστιοπλόοι του Ν.Ο. Καλαμακίου είχαν την ευκαιρία, με πρωτοβουλία του Τζώρτζη Κεφαλλονίτη, να συναντήσουν από κοντά, να απευθύνουν ερωτήσεις και να λάβουν χρήσιμες συμβολές από δύο εμβληματικούς Ολυμπιονίκες της κλάσης ILCA, τη Δανέζα Anne-Marie Rindom και τον Κροάτη Tonči Stipanović που βρίσκονται αυτές τις μέρες στον Άλιμο για να λάβουν μέρος στη διοργάνωση.

Η 32χρονη Rindom έχει κερδίσει τα πάντα στην καριέρα της και είναι η ενεργεία κάτοχος του Ολυμπιακού, του παγκόσμιου και του ευρωπαϊκού τίτλου στα ILCA 6. Ήταν ακόμα δεύτερη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Ο 37χρονος Stipanović, είναι δύο φορές αργυρός Ολυμπιονίκης, έχει καταταγεί ισάριθμες φορές δεύτερος σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και έχει αναρριχηθεί τέσσερις φορές στην κορυφή της Ευρώπης στα ILCA 7.

Τα παιδιά πρόσφεραν στους καλεσμένους του Ομίλου ατομικά και ομαδικά χειροποίητα δώρα με πολύ αγάπη και εκτίμηση, ενώ ο γενικός γραμματέας του Ν.Ο.Κ., Γρηγόρης Οικονόμου χάρισε στη Rindom και στον Stipanović, τον επίσημο ιματισμό της διοργάνωσης.

ilca 2024 apnoia 4

«Ξεκίνησα ιστιοπλοΐα σε ηλικία εφτά ετών από τα Optimist και μετά πέρασα στα Europe. Θυμάμαι είμασταν έξι κοπέλες στον όμιλό μου και η πιο ωραία ανάμνηση από εκείνα τα χρόνια είναι το ωραίο κλίμα. Έγινα καλή σε αυτό που κάνω γιατί πάντοτε βοηθούσαμε η μία την άλλη» είπε η Rindom στους νεαρούς ιστιοπλόους και συμπλήρωσε:

«Αν και το άθλημα είναι ατομικό, πάντα ανταλλάσσαμε απόψεις για το τι πήγε ή δεν πήγε καλά. Με αυτόν τον τρόπο μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλον και γινόμαστε όλοι καλύτεροι. Απέκτησα πραγματικούς φίλους στην ιστιοπλοΐα, απολάμβανα αυτό που έκανα και συνεχίζω να το κάνω».

Τα πιο Δημοφιλη > Ειδησεις

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιείται το 9ο Mediterranean Yacht Show…

Μέχρι την 1η Μαΐου θα διαρκέσει η μεγαλύτερη έκθεση επαγγελματικών επανδρωμένων σκαφών αναψυχής στον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η Omega διευρύνει τη συλλογή Speedmaster…

Μοντέλα τόσο σε χρυσό όσο και σε ατσάλι, καθένα με...

Style