Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ILCA 2024 & Οpen European Trophy

evropaiko protathlima ILCA 2024 & Οpen European Trophy

Ελληνικά πανιά έτοιμα για διάκριση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ILCA 2024 που θα φιλοξενηθεί στο Καλαμάκι από τις 16 έως τις 23 Φεβρουαρίου 2024.

Η Εθνική ομάδα, η οποία από την προσεχή Κυριακή θα πλεύσει στα γνώριμα για αυτήν νερά του Φαληρικού Όρμου, δείχνει έτοιμη να διεκδικήσει, σε άνδρες και γυναίκες, την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες που θα φιλοξενηθούν το καλοκαίρι στο Παρίσι. Τέσσερα συνολικά (2 για τους άνδρες και 2 για τις γυναίκες) ευρωπαϊκά εισιτήρια απέμειναν με τους ιστιοπλόους της «γαλανόλευκης» να τα δίνουν όλα προκειμένου η ελληνική ιστιοπλοΐα να έχει εκπροσώπηση στη Μασσαλία αρχές Αυγούστου.

«Σίγουρα η πρόκριση μπορεί να έρθει για την χώρα μας και την αναμένουμε», τονίζει με σιγουριά ο ομοσπονδιακός προπονητής Χάρης Γκανιάτας και ολοκληρώνει τη σκέψη του αναφερόμενος στον παράγοντα έδρα: «Οι αθλητές μας γνωρίζουν τα νερά και αυτό είναι ένα από τα πλεονεκτήματα μας σαν ομάδα. Ιστιοπλόοι όπως ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο Αναστάσιος Παναγιωτίδης, ο Ιάσων Κεφαλλωνίτης, ο Γιώργος Παπαδάκος ο έμπειρος Αντώνης Μπουγιούρης και οι Ερμιόνη Γκίκα, Μένη Χριστίνα, Εβελίνα Καραγιώργου, Καλακώνα Μαρία Ελένη στις γυναίκες, έχουν τα φόντα να πρωταγωνιστήσουν».

Αισιόδοξος για την πορεία της Εθνικής δηλώνει και ο Τζώρτζης Κεφαλλωνίτης, διευθυντής του πρωταθλήματος αλλά και προπονητής του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου. «Είναι ένα γκρουπ πέντε ευρωπαϊκών χωρών (Σλοβενία, Ελβετία, Τσεχία, Ισραήλ, Ελλάδα) στους άνδρες που θα παλέψει για τις δύο θέσεις. Και στις γυναίκες περιμένουμε μεγάλο ανταγωνισμό με την Εθνική μας να διεκδικεί το ένα από τα δύο εισιτήρια πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με κυριότερους αντιπάλους το Ισραήλ, την Κύπρο, την Κροατία, τη Λιθουανία, την Τσεχία και τη Ρουμανία. Είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία όλων των εκπρόσωπών μας».

Έχοντας την εμπειρία από διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων, ο κ. Κεφαλλωνίτης είναι σίγουρος για την επιτυχία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ILCA 2024 & Οpen European Trophy: «Στο Καλαμάκι θα υποδεχθούμε την αφρόκρεμα των ιστιοπλόων της κλάσης. Για να καταλάβει ο κόσμος τι περιμένουμε να δούμε, η διοργάνωση μοιάζει περισσότερο με παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου έχει το know how από ανάλογου βεληνεκούς διοργανώσεις και η εμπειρία των στελεχών του εγγυάται για το θετικό πρόσημο στο φινάλε της διοργάνωσης».

ilca euro champs 2

Στους αγώνες μετέχουν 62 Έλληνες και Ελληνίδες ιστιοπλόοι. Στη μάχη της διεκδίκησης των τεσσάρων ολυμπιακών εισιτηρίων που οδηγούν στη Μασσαλία αγωνίζονται 14 γυναίκες και 19 άνδρες ιστιοπλόοι μας στις ολυμπιακές κλάσεις ILCA 6 και ILCA 7 αντίστοιχα. Άλλοι 29 νέοι αθλητές θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στην κλάση ILCA 6, σε ένα από τα πλέον απαιτητικά πρωταθλήματα.

Η Pre-Regatta και το test event για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Το τριήμερο 9-11 Φεβρουαρίου φιλοξενήθηκε στον Φαληρικό όρμο η Pre-Regatta και το test event του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Συμμετείχαν περισσότεροι από 65 ιστιοπλόοι από όλο τον κόσμο, οι οποίοι δοκίμασαν το στίβο υπό διαφορετικές καιρικές συνθήκες και σε εφτά συνολικά ιστιοδρομίες.

Πρώτευσαν, στις Ολυμπιακές κλάσεις ILCA 7 και ILCA 6 ο Γιώργος Παπαδάκος και η Λιθουανή Βικτόρια Αντρολίτε αντίστοιχα, και στη μη ολυμπιακή κατηγορία ILCA 6 ο Γιώργος Ελευθεριάδης.

«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από το test event» σχολιάζει ο Βαγγέλλης Πολυκανδριώτης ο οποίος μαζί με τον Γιώργο Σκλαβούνο θα είναι οι υπεύθυνοι της επιτροπής αγώνων της διοργάνωσης. «Το σημαντικότερο είναι ότι όσοι ιστιοπλόοι έλαβαν μέρος έμειναν ικανοποιημένοι, γιατί δοκίμασαν τον εξοπλισμό τους σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες στους δύο στίβους που είχαν στηθεί» συμπληρώνει ο ένας εκ των δύο προέδρων της Επιτροπής Αγώνων.

Τα πιο Δημοφιλη > Events

Από αριστερά: Δημήτρης Χριστοφιλέας, Πόπη Καλαϊτζή, Χριστίνα Αλούπη, Γιώργος Ντάβλας

4 χρόνια δράσεις «Δίπλα στη Γυναίκα»

Μαζική στήριξη στο Σύλλογο Φίλων Μ/Γ Κλινικής Αρεταίειου Νοσοκομείου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η Omega διευρύνει τη συλλογή Speedmaster…

Μοντέλα τόσο σε χρυσό όσο και σε ατσάλι, καθένα με...

Style