Ζώης Ευσταθίου: Η επόμενη ημέρα για τον Θαλάσσιο Τουρισμό

Η Κυβέρνηση, η οποία θεωρούμε ότι για τα δεδομένα της Ελληνικής πραγματικότητας και του Συστήματος Υγείας της χώρας μας, ενήργησε πολύ γρήγορα και αποτελεσματικά, θα πρέπει τώρα να αναλογιστεί τις οικονομικές επιπτώσεις του lock-down, το οποίο αναμφισβήτητα έθεσε την Ελληνική οικονομία αλλά και τον τουρισμό σε απόλυτη παύση.

H βαριά βιομηχανία της Ελλάδας είναι ο τουρισμός, και δυστυχώς αυτός πλήττεται περισσότερο από κάθε τι άλλο, αφού η εισροή νέου χρήματος δεν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί φέτος το καλοκαίρι με το κλείσιμο των συνόρων. Στο κομμάτι του Yachting & του Chartering θα πρέπει να συνεχιστεί η θετική εικόνα που έχει δείξει η Ελλάδα στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας ώστε να δημιουργηθεί ένα ασφαλές περιβάλλον και όταν επιτραπεί η μετακίνηση πληθυσμών εξωτερικού να είμαστε η κορυφαία επιλογή παγκοσμίως.

Τούτου δοθέντος το κράτος θα μπορούσε να επιδοτεί τις απολυμάνσεις επαγγελματικών σκαφών, να συνδράμει τις εταιρείες ενοικίασης με εξοπλισμό πρόληψης, να ενισχύσει τις διαφημίσεις και την προβολής στα ξένα ΜΜΕ και να εκμεταλλευτεί την πρωτοφανή καλή της θέση σε παγκόσμιο επίπεδο στις επιπτώσεις του κορωνοϊού, προβάλλοντάς το επίσης στο εξωτερικό.

Παράλληλα, θα πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για τον εγχώριο τουρισμό, να προτιμήσει τις καλοκαιρινές διακοπές με σκάφος, έναντι του συνωστισμού σε κάποια παραλία, αφού αυτό θα είναι πιο ασφαλές αποφεύγοντας το συγχρωτισμό. Βασική προϋπόθεση για αυτό είναι η μείωση του ΦΠΑ για την ενοικίαση.

Επιπλέον, ως πιο μακροπρόθεσμο μέτρο αλλά με σημαντικό αποτέλεσμα θα ήταν η Κυβέρνηση να δώσει κίνητρα σε όλους τους κατασκευαστές και βιοτέχνες (χαμηλή φορολογία, ευκολίες χρηματοδότησης, ΕΣΠΑ κ.λπ.) ανεξαρτήτως κλάδου, για να ενεργοποιηθούν ακόμη περισσότερο από πριν, ώστε να τονωθεί τόσο η εξωστρέφεια αλλά και η παραγωγικότητα της χώρας μας και σε άλλους τομείς και να διευρυνθεί η βιομηχανία μας και πέραν του τουρισμού, μειώνοντας έτσι την εξάρτησή μας από τους ξένους.

Ελπίζουμε ότι η αποδοχή που έχει εισπράξει η Ελλάδα με την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης το τελευταίο διάστημα, να αποτελέσει ισχυρό κίνητρο για την κυβέρνηση για τη συνέχιση αυτής της εικόνας και εκτός κρίσης.

#ΜένουμεΕλλάδα, #ΤαξιδεύουμεΕλλάδα


Ο κ. Ζώης Ευσταθίου είναι Διευθύνων Σύμβουλος της ΖΩΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΑΕ

Τα πιο Δημοφιλη > Ρεπορταζ

Olympic Yacht Show 2022

Olympic YACHT SHOW 2022 | Decoding Success (Μέρος 5)

Η περσινή πεποίθηση ότι το OYS θα αποτελέσει θεσμό που θα ενδυναμώσει τη βιομηχανία του...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδησεις

Piccolo 5 aksiopisti energeia sto skafos sas apo tin nautilus

Piccolo 5: Αξιόπιστη Ενέργ…

Η αξιόπιστη και αυτόνομη παροχή ενέργειας αποτελεί ζωτική ανάγκη για...

Ειδησεις

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

katapolemisi thalassias rypansis nipiagogeio helmepa

Καταπολέμηση της Θαλά…

Μέλη της Παιδικής HELMEPA, εκπροσωπώντας 11.653 μαθητές και μαθήτριες Νηπιαγωγείων...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

OMEGA Aqua Terra Shades: Zoë Kravitz,  Zhou Dongyu Eddie Redmayne

OMEGA Aqua Terra Shades: Με τους Z…

Το τρίο των διεθνών αστέρων ενώθηκε με την Ελβετική ωρολογοποιία...

Style