Artemide: Παρουσιάζει τις νέες καινοτόμες δημιουργίες της

Artemide nees kainotomes dimiourgies

Για περισσότερα από 60 χρόνια η Artemide σχεδιάζει και παράγει φως μέσω του συνδυασμού του ανθρωπιστικού οράματος, της επιστημονικής έρευνας και της τεχνογνωσίας με προτεραιότητα τις αξίες της περιβαλλοντικής και κοινωνικής βιωσιμότητας.

Συνεχίζοντας την κληρονομιά του ιδρυτή της Ernesto Gismondi, η Artemide συνδυάζει τη δημιουργικότητα με το μέτρο, τη γνώση με την τεχνογνωσία και συνεργάζεται με κορυφαίους Ιταλούς και διεθνείς αρχιτέκτονες και σχεδιαστές όπως οι BIG, Mario Cucinella, Carlotta de Bevilacqua, Michele De Lucchi, Foster + Partners, Herzog & de Meuron, Carolina Gismondi και Daniele Moioli για να προσφέρει πρωτοποριακές δημιουργίες που ξεχωρίζουν για την καινοτομία, τη γνώση, την ευελιξία και την ελευθερία τους.

Γνωρίστε 6 από τις ΝΕΕΣ δημιουργίες της Artemide για το 2022

Nέο Stellar Nebula, η μοναδική ομορφιά του χειροποίητου

STELLAR NEBULA 01

Η νέα οικογένεια φωτιστικών Stellar Nebula σχεδιάστηκε από τους BIG - Bjarke Ingels Group - για την Artemide Ιταλίας για να αναδείξει τη μοναδικότητα της πανάρχαιας τέχνης του φυσητού γυαλιού βελτιώνοντάς την με καινοτόμες σύγχρονες PVD τεχνικές φινιρίσματος. Η κρεμαστή έκδοση διατίθεται σε τρία διαφορετικά μεγέθη ενώ η επιδαπέδια, η επιτραπέζια, η έκδοση οροφής και οι κρεμαστές συνθέσεις, διατίθενται μόνο στο μεσαίο μέγεθος.

Νέο Takku, φορητό- γοητευτικό- αγαπημένο

TAKKU 00

Σχεδιασμένο από τους Foster + Partners για την Artemide Ιταλίας.

Takku, η νέα καινοτομία της Artemide Ιταλίας, το απόλυτο φορητό φωτιστικό μοναδικού design που παρέχει τέλειο φωτισμό για διάβασμα στο γραφείο αλλά και σε προσωπικούς χώρους. Ξεχωρίζει για τα ανώτερα επίπεδα απόδοσης, την προσοχή στην λεπτομέρεια και την ουσιαστική γοητεία του. Ένα λεπτό προφίλ φωτός σηματοδοτεί το άκρο της κεφαλής, αποκαλύπτοντας ένα απαλό φως που εκπέμπεται από τα κάτω. Το φως του μπορεί να ρυθμιστεί σε 3 διαφορετικές κλίμακες φωτεινότητας υποστηρίζοντας πολλαπλές δραστηριότητες και δημιουργώντας διαφορετικές ατμόσφαιρες. Εχει 32 ώρες αυτονομίας και αποτελεί την ευέλικτη αποτύπωση του προσωπικού φωτισμού σε ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους. Έχει ύψος 19εκ. και διάμετρο 18εκ. Εκτός από το μαύρο και το λευκό φινίρισμα, διατίθεται σε τέσσερα ανοδιώμενα χρώματα: κόκκινο, πράσινο, μπλε και γκρι.

Νέο Flexia, design – ευελιξία – δημιουργικότητα

Flexia 10

Σχεδιασμένο από τον Mario Cucinella για την Artemide Ιταλίας.

Εμπνευσμένο από την τέχνη του διπλώματος του παπύρου, το Flexia θυμίζει την ιαπωνική τέχνη του origami. Προέρχεται από το συνδυασμό της άριστης τεχνογνωσίας φωτισμού της Artemide και της εμπειρίας του Mario Cucinella, το έργο του οποίου στοχεύει στη βιωσιμότητα και ο σχεδιασμός του οποίου προέρχεται από μια ολιστική προσέγγιση και διαμορφώνεται σε όλες τις σχεδιαστικές κλίμακες. Το τμήμα του ακουστικού πάνελ ελέγχει την αντήχηση, απορροφώντας τα ηχητικά κύματα που αντανακλώνται στο περιβάλλον, ενώ η πατενταρισμένη τεχνολογία Discovery, αποτέλεσμα της έρευνας του Ernesto Gismondi για την ποιότητα του φωτός που ζωντανεύει τη διάφανη επιφάνεια εκπομπής του, έχει ως αποτέλεσμα ένα διάχυτο φως, που είναι ομοιόμορφο και επίσης σέβεται τα πρότυπα UGR για χρήση σε χώρους εργασίας. Τα εύκαμπτα φτερά του Flexia είναι εξοπλισμένα με μηχανισμό περιστροφής από 0° έως 15° και 30° με πολλές πιθανές κλίσεις και θέσεις που μπορούν να χαρίσουν αλληλεπίδραση με το περιβάλλον σε διαβαθμίσεις. Το σχήμα, τα υλικά και η πυκνότητα επιλέχθηκαν για να λειτουργούν κυρίως στις συχνότητες της ανθρώπινης ομιλίας. Το Flexia έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει την ποιότητα και του πιο απαιτητικού χώρου, η αντίθεση των πολλαπλών στοιχείων του μπορεί να δημιουργήσει περιβάλλοντα βασισμένα στις αρχές της τέλειας ισορροπίας φωτός και ήχου.

Νέο Gople System, φωτισμός χωρίς περιορισμούς

ARTEMIDE GOPLE SPOT 008 4

Σχεδιασμένο από τους BIG - Bjarke Ingels Group, για την Artemide.

Η πιο πρόσφατη προσθήκη στην επιτυχημένη οικογένεια Gople είναι το Gople System, το οποίο προσφέρει πολλαπλές επιλογές φωτισμού από μια σειρά έξυπνων track modules, spots, και κρεμαστών φωτιστικών τα οποία συνδυάζονται με πλήρη ελευθερία κα ευελιξία παρέχοντας τον ιδανικό φωτισμό σε κάθε σημείο του χώρου. Χάρη στην εμπειρία της Artemide στην ανάπτυξη ευέλικτων και έξυπνων συστημάτων χωρίς περιορισμούς, το Gople System μπορεί να επεκταθεί σε μεγάλα συνεχόμενα μήκη με ένα μόνο σημείο ηλεκτρικής παροχής, ενώ μπορεί να συνδυαστεί με τα φωτεινά modules του Alphabet of Light System, δημιουργώντας έτσι ένα καθολικό σύστημα φωτισμού ικανό να καλύψει τις απαιτήσεις οποιουδήποτε χώρου, δημιουργώντας μια νέα προσέγγιση στα έργα φωτισμού.

Νέα Funivia Indoor & Outdoor, η απόλυτη ελευθερία στο φως

Indoor: Σχεδιασμένο από την Carlotta de Bevilacqua για την Artemide Ιταλίας.

Funivia 05

Το Σύστημα Φωτισμού Funivia «σπάει» τα όρια της αρχιτεκτονικής και της παράδοσης για να κάνει την ελευθερία τον ακρογωνιαίο λίθο της. Το Funivia είναι ένα πρωτοποριακό σύστημα που αποτελείται από βασικά στοιχεία φωτισμού: καλώδιο, μονάδες φωτός και στοιχεία στερέωσης που μπορούν να συνδυαστούν δίνοντας άπειρες λύσεις κατάλληλες για τις πιο απροσπέλαστες τοποθεσίες, καθώς δεν απαιτείται ειδική εγκατάσταση. Οι προβολείς κρέμονται κατά μήκος του καλωδίου και είναι τοποθέτημένοι στη θέση τους όχι μόνο για να στερεώνουν τη μονάδα στο επιθυμητό σημείο, αλλά και να απορροφούν την απαραίτητη ισχύ από το καλώδιο. Τα ειδικά καλώδια είναι σε θέση να αντέχουν τόσο τη μηχανική όσο και τη θερμική καταπόνηση παρά την ελάχιστη διατομή τους. Αυτό καθιστά δυνατή την τοποθέτησή τους σε τοίχους, οροφές ή ακόμα και δάπεδα μέσα από ένα πλέγμα καλωδίων σε διαφορετικά ύψη και γωνίες με μια και μοναδική πηγή ενέργειας να είναι το σημείο εκκίνησης για απεριόριστες δημιουργίες φωτισμού. Το καλώδιο αποτελεί επίσης ένα άυλο δίκτυο, ένα μηχανισμό ελέγχου υψηλής τεχνολογίας που χρησιμοποιεί ένα σύστημα BLL που αλληλοεπιδρά με την εφαρμογή Artemide, η οποία παρέχει τη δυνατότητα διαχείρισης μεμονωμένων φώτων, ομάδων συσκευών ή ολόκληρων σεναρίων φωτισμού με μια μοναδική διεύθυνση IP για κάθε ενότητα. Η έμπνευση για το Funivia έχει τις ρίζες της στην ανθρώπινη εμπειρία, στις διαπροσωπικές σχέσεις και στον τρόπο ανάπτυξης τους, επιδιώκοντας να δώσει φως χωρίς κανένα περιορισμό.

Ourdoor: Σχεδιασμένο από την Carlotta de Bevilacqua για την Artemide Ιταλίας

Funivia la linea 01

Το Σύστημα Φωτισμού Funivia «σπάει» τα όρια της αρχιτεκτονικής και της παράδοσης για να κάνει την ελευθερία τον ακρογωνιαίο λίθο της. Το Funivia είναι ένα πρωτοποριακό σύστημα που αποτελείται από βασικά στοιχεία φωτισμού: καλώδιο, μονάδες φωτός και στοιχεία στερέωσης που μπορούν να συνδυαστούν δίνοντας άπειρες λύσεις κατάλληλες και για τις πιο απροσπέλαστες τοποθεσίες.

Οι προβολείς ή τα φωτιστικά σώματα κρέμονται κατά μήκος του καλωδίου και σε συγκεκριμένα σημεία όχι μόνο για να στερεώνονται στο επιθυμητό σημείο, αλλά και για να απορροφούν την απαραίτητη ισχύ από το καλώδιο. Τα ειδικά καλώδια είναι σε θέση να αντέχουν τόσο τη μηχανική όσο και τη θερμική καταπόνηση παρά την ελάχιστη διατομή τους. Αυτό καθιστά δυνατή την τοποθέτησή τους σε τοίχους, οροφές ή ακόμα και δάπεδα μέσα από ένα πλέγμα καλωδίων σε διαφορετικά ύψη και γωνίες με μια και μοναδική πηγή ενέργειας να είναι το σημείο εκκίνησης για απεριόριστες δημιουργίες φωτισμού. Το καλώδιο αποτελεί επίσης ένα άυλο δίκτυο, ένα μηχανισμό ελέγχου υψηλής τεχνολογίας που χρησιμοποιεί ένα σύστημα BLL που αλληλοεπιδρά με την εφαρμογή Artemide, η οποία παρέχει τη δυνατότητα διαχείρισης μεμονωμένων φώτων, ομάδων συσκευών ή ολόκληρων σεναρίων φωτισμού με μια μοναδική διεύθυνση IP για κάθε ενότητα.

Χάρη σε αυτές τις ιδιότητες, το Funivia έχει εξελιχθεί σε ένα σύστημα ικανό να φιλοξενεί το φως και σε εξωτερικούς χώρους φέρνοντας επαγγελματικό φως σε μέρη όπου προηγουμένως ήταν αδύνατο.

Το Funivia Outdoor είναι μια ανοιχτή πλατφόρμα που φιλοξενεί προϊόντα που περιλαμβάνονται από τις συλλογές της Artemide όπως το "O" , το Alphabet of Light Linear, το La Linea 25 τυλιγμένο γύρω από το καλώδιο του, μπορεί να χαρίσει στο χώρο την κομψότητα μιας κλασικής γυάλινης σφαίρας ή να υποστηρίξει τεχνικά προβολείς όπως το Obice.

Τα πιο Δημοφιλη > Style

TAG Heuer x Oracle Red Bull Racing

TAG Heuer x Oracle Red Bull Racing

Η TAG Heuer και η Oracle Red Bull Racing συνεχίζουν την κοινή τους περιπέτεια πατώντας...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

i ygeia se proto plano

Η υγεία σε πρώτο πλάνο

Η έγκαιρη διάγνωση το κλειδί για την αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

omilos fais group kai we4all koini drasi gia ena prasino perivallon

Όμιλος Φάις & We4ALL: Κοινή δράση, γ…

Ο Όμιλος Φάις κινείται σε επίπεδο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης όπως...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Design

Firefly in the sky: Ο Matteo Thun δημιου…

Το φωτιστικό εξωτερικού χώρου Firefly in the sky αποτελεί μια...

Design