Η OMEGA και το Golf

Omega watches and golf

Το golf αποτελεί την ιδανική απεικόνιση των αξιών και της φύσης της OMEGA.

Ένα παγκόσμιο πάθος
Ως ένα άθλημα ακριβείας, υπεροχής και στιλ, το golf αποτελεί την ιδανική απεικόνιση των αξιών και της φύσης της OMEGA. Το άθλημα έχει γίνει πλέον ένα ζωτικό μέρος της ταυτότητας της Ελβετική Ωρολογοποιίας και η Μάρκα έχει κάνει μια ουσιαστικη δέσμευση να το υποστηρίζει σε όλο τον κόσμο. Χάρη στις ενορχηστρωμένες προσπάθειες και τις αποκλειστικές συνεργασίες της τα τελευταία χρόνια, η OMEGA είναι πλέον στενά συνδεδεμένη με κάποιους από τους καλύτερους αθλητές και τις πιο θεαματικές διοργανώσεις.

“Εκτός από τα ρολόγια της που μου αρέσει πολύ να φοράω, η OMEGA υποστηρίζει με πάθος και το παιχνίδι που αγαπώ. Είμαι πολύ περήφανος που είμαι μέλος αυτής της οικογενείας.”
RORY MCILROY

OMEGA Golf Crans Το OMEGA Masters
Το OMEGA Masters αποτελεί έναν από τους διαγωνισμούς με το υψηλότερο κύρος, στην Ευρώπη και φυσικά έναν από τους πλέον εντυπωσιακούς. Αρχικά ονομάζονταν Swiss Open όταν καθιερώθηκε το 1923 ενώ η ορεινή τοποθεσία του στο Crans-Montana παρέμεινε η ίδια από το 1939, καθιστώντας το παλαιότερο τουρνουά στην Ευρώπη που διεξάγεται στο ίδιο γήπεδο κάθε χρόνο. Κατά τη διάρκεια της λαμπρής ιστορίας του, αυτός ο διαγωνισμός υψηλού υψομέτρου, ανέδειξε πολύ αξιόλογους νικητές συμπεριλαμβανομένων των Ernie Els, το Sergio Garcia, το Seve Ballesteros και το Nick Faldo.

“Είναι πολύ ωραίο να είμαι μέλος της OMEGA. Ξέρω ότι είναι παθιασμένοι με το golf κι αυτό κάνει πιο ξεχωριστή την υποστήριξή τους. Εννοείται βέβαια ότι λατρεύω τα ρολόγια τους κι αυτό κάνει τη συνεργασία μας τέλεια”
SERGIO GARCIA

OMEGA Golf Sergio Garcia

Το 2022 στο Crans-Montana
Η OMEGA λειτουργεί σα χορηγός τίτλου του OMEGA Masters από το 2001. Στο φετινό τουρνουά, η Ελβετική Ωρολογοποιός Εταιρία θα έχει και πάλι αυτόν το ρόλο για 21 συνεχόμενα έτη και η υπόσχεσή της είναι να προσφέρει άλλη μια θεαματική διοργάνωση, προσελκύοντας μερικούς από τους πιο ταλαντούχους παίκτες στα καταπράσινα ορεινά γήπεδα.
Και κάτι επίσης εξαιρετικό είναι ότι φέτος είναι η 74η φορά που ο διαγωνισμός διεξάγεται στο Γήπεδο Golf Crans-Sur-Sierre, κάτι που επίσης επισημαίνει την αξιοσημείωτη κληρονομιά και το Ελβετικό πνεύμα που στηρίζει η Μάρκα.
Το OMEGA Masters εγκρίθηκε τόσο από την Ευρωπαική όσο και από την Ασιατική επιτροπή το 2009, σχηματίζοντας έτσι έναν ισχυρό δεσμό μεταξύ των φίλων του Golf των δύο Ηπείρων.

OMEGA Golf Michelle Wie

Οι Ορεινοί Golfers της OMEGA
Στο φετινό OMEGA Masters παίρνουν μέρος αρκετοί από τους ambassadors της Μάρκας, που ελπίζουν να βρεθούν στην κορυφή του πίνακα των αποτελεσμάτων. Τόσο ο Guido Migliozzi όσο κι ο Sean Crocker έχουν δείξει το επίπεδό τους με νίκες στο Ευρωπαϊκό Tour και φυσικά ελπίζουν να διευρύνουν τις νίκες τους.

Το Δανέζικο δίδυμο Rasmus και Nicolai Hojgaard βρίσκονται ανάμεσα στους επόμενους Ευρωπαϊκούς αστέρες που θα αναδειχθούν με πολύ επιτυχημένες ερασιτεχνικές καριέρες στο ενεργητικό τους. Και οι δύο περάσανε σε επαγγελματικό επίπεδο το 2019 αλλά γνώριζαν ήδη το είδος της ακρίβειας και της δύναμης που χρειάζεται για να διεκδικήσουν το τρόπαιο.

OMEGA Golf Danielle Kang

Danielle Kang

Golf και Λάμψη
Εκτός από το να προσελκύει τους μεγαλύτερους παίκτες του σπορ το OMEGA Masters είναι μια επίσης δημοφιλής διοργάνωση για τους διάσημους που αγαπούν το golf. Η μεγάλη λίστα των γνωστών ονομάτων, μεγάλων επιτυχόντων σε προηγούμενα τουρνουά συμπεριλαμβάνει τη Cindy Crawford, το Michael Phelps, τον Tom Felton και τον Justin Timberlake. Φυσικά οι καλεσμένοι δε χρειάζεται να είναι διάσημοι για να έχουν περιποίηση υψηλού επιπέδου. Η OMEGA προσφέρει εξαιρετική φιλοξενία σε όλους τους καλεσμένους της.

Το Golf στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Το καλοκαίρι του 1904, ο Καναδός George Lyon, στα καταπράσινα τερέν του St Louis χτύπησε τη βολή που το έστειλε απευθείας στο χρυσό των Ολυμπιακών Αγώνων . Ήταν μια μεγάλη στιγμή για τον παίκτη και μια σπουδαία ημέρα επίσης για το άθλημα γιατί ήταν η τελευταία φορά για το golf που θα παρίστατο σε αυτήν την εκδήλωση για τα επόμενα 112 χρόνια.
Και πράγματι το σπορ εμφανίστηκε πάλι σε περισσότερο από έναν αιώνα αργότερα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Rio το 2016. Για πολλούς από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, ήταν μια ευκαιρία να αγωνιστούν στο μεγαλύτερο γήπεδο του κόσμου και να διεκδικήσουν ένα πραγματικά σπάνιο έπαθλο – ένα από τα τρία μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων.
Στο Τόκυο το 2020, το άθλημα επέστρεψε στο Kasumigaseki Country Club. Η εκδήλωση αυτή ήταν ιδιαίτερα αξιομνημόνευτη για την ένταση που επικράτησε μεταξύ επτά ανδρών στην οριστική κίνηση που παίχτηκε για το χάλκινο μετάλλιο.
Η OMEGA έχει νευραλγικό ρόλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και παρέχει μοναδική τεχνολογία για τη χρονομέτρηση του αθλήματος. Αυτή περιλαμβάνει πίνακες αποτελεσμάτων που τοποθετούνται είτε στο έδαφος είτε σε ειδικές βάσεις. Αυτοί οι πίνακες είναι εξοπλισμένοι με συστήματα μέτρησης με ραντάρ, που αποτυπώνουν και μεταφέρουν τα χτυπήματα στους θεατές. Μαζί με τα ονόματα των παικτών και το τρέχον σκορ, οι πίνακες των αποτελεσμάτων προβάλλουν ζωντανά τα αποτελέσματα ταχύτητας των χτυπημάτων, την απόσταση και το ύψος των χτυπημάτων.
Το επόμενο κύμα των παικτών θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν το δικό τους βραβείο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, το 2024. Και παρόλο που δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιοι θα ανέβουν στο βάθρο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η OMEGA θα είναι και πάλι εκεί τόσο ως Επίσημος Χρονομέτρης όσο και σαν παθιασμένος υποστηρικτής.

OMEGA Golf Erik Van Rooyen

Erik Van Rooyen

Η Golf οικογένεια της OMEGA

Rory McIlroy
Νικητής τεσσάρων εκδηλώσεων πρώτης κατηγορία κι ένας από τους μεγαλύτερους golfers στον κόσμο, ο Rory McIlroy είναι φίλος της OMEGA από το 2013.
Sergio Gracia
Μέλος της οικογένειας της OMEGA από το 2003, ο Sergio Garcia έχει κατακτήσει πάνω από 35 επαγγελματικές νίκες συμπεριλαμβανομένου και του Masters 2017.
Michelle Wie
Παίζοντας επαγγελματικά από τα 15 της, η MICHELLE WIE έχει χτίσει μια θρυλική καριέρα που περιλαμβάνει και τη νίκη της στο U.S. Women’s Open το 2014.
Danielle Kang
Έχοντας πάρει πιστοποίηση για το US Women’s Open μόλις στα 14, η Danielle Kang κέρδισε το πρώτο της LPGA major το 2017 στο KPMG Women’s PGA Championship.
Will Zalatoris
Με πολλαπλές νίκες στη 2η θέση στα Majors και την πρώτη του νίκη στο PGA Tour τον Αύγουστο, είναι σίγουρα μόνο θέμα χρόνου πια για τον WILL ZALATORIS να κατακτήσει την κορυφή.
Erik Van Rooyen
Μόλις έξι χρόνια αφού πέρασε στο επαγγελματικό το 2013, ο Νοτιο-Αφρικανός ERIK VAN ROOYEN διεκδικεί την πρώτη του νίκη στο Ευρωπαϊκό PGA Tour.

OMEGA Golf Guido Migliozzi

Guido Migliozzi

Το Seamaster Aqua Terra “Ultra Light”
Φτιαγμένο για αθλητική άνεση, το εργονομικά σχεδιασμένο Seamaster Aqua Terra “Ultra Light“ είναι κατασκευασμένο από ένα κράμα που ονομάζεται Gamma Titanium, ένα πολύ ανθεκτικό αλλά ανάλαφρο υλικό που χρησιμοποιείται στη αεροναυτιλία. Η χρήση του Gamma Titanium γίνεται πρώτη φορά από την OMEGA. Όπως και η τηλεσκοπική κορώνα που μπορεί να ενσωματώνεται μέσα στην κάσα όταν δε χρησιμοποιείται.
Με το ματ φινίρισμα Aqua Terra της OMEGA γίνεται μια τολμηρή χρήση χρώματος στο δείκτη των δευτερολέπτων, στο λογότυπο Seamaster, στις ενδείξεις των τετάρτων και στα εξώραφα γαζιά του λουριού. Υπάρχουν 3 χρώματα επιλογής: κόκκινο, πράσινο ή μπλε. Το “Ultra Light” έχει τον πρώτο μηχανισμό από τιτάνιο της OMEGA. Ο Μηχανισμός 8928 Titanium είναι κουρδιστός με διαφυγή Co-Axial. Με την πιστοποίηση Master Chronometer από τη Swiss Federal Institute of Metrology (METAS), ο Μηχανισμός 8928 Titanium έχει αντίσταση σε μαγνητικά πεδία 15,000 gauss. Όπως και οι αθλητές ambassadors της OMEGA, έχει αποδείξει την αξία του κάτω από τις πιο σκληρές συνθήκες.

OMEGA Golf Rasmus Hojgaard

Rasmus Hojgaard

Το Seamaster Aqua Terra “Golf”
Αυτό το ρολόι είναι τέλειο για τους οπαδούς του κλασσικού και φυσικά λειτουργεί άψογα μέσω κι έξω από τα γήπεδα. Αυτό το μοντέλο των 41 mm είναι φτιαγμένο από ανοξείδωτο ατσάλι κι έχει πράσινο καντράν με το γνωστό εφέ ξύλου “teak, ” εμπνευσμένο από τα decks πολυτελών σκαφών.
Αυτό το ελκυστικό χρώμα συμπληρώνεται από δείκτες με επίστρωση ροδίου και ενδείξεις με επίστρωση λευκής Super-LumiNova καθώς και με παράθυρο ημερομηνίας στη θέση ώρας 6 ώστε να μη ξεφεύγει κανένας αγώνας από το ημερολόγιό σας.
Με το μηχανισμό OMEGA Co-Axial Master Chronometer Calibre 8900, πληροί τα υψηλότερα κριτήρια της βιομηχανίας, όπως ορίζεται από τη Swiss Federal Institute of Metrology (METAS).
Αγωνίσματα πέρα από το Golf
Η συμμετοχή της OMEGA εξαπλώνεται επίσης και σε πολλά άλλα αθλήματα και διοργανώσεις διεθνούς φήμης. Εκτός των άλλων, η Μάρκα είναι ο Επίσημος Χρονομέτρης των Ολυμπιακών Αγώνων από 1932. Κι εκτός της χρονομέτρησης κάθε δευτερολέπτου δράσης, ο ρόλος της OMEGA περιλαμβάνει την ανάπτυξη και εφαρμογή πολλών επαναστατικών τεχνολογιών χρονομέτρησης στις οποίες κυριολεκτικά στηρίζονται οι αθλητές, οι κριτές και οι θεατές σήμερα. Αυτή η αφοσίωση στη χρονομέτρηση εξελίσσεται συνέχεια και καλύπτει επιπλέον πολλές σπουδαίες αθλητικές διοργανώσεις του στίβου, της κολύμβησης, της ιστιοπλοΐας, bobsleigh και του monobob.

“Μπορώ με ειλικρίνεια να πω ότι η συνεργασία με την OMEGA είναι ότι καλύτερο. Είναι καταπληκτικό να διαθέτεις τα καλύτερα συστήματα χρονομέτρησης στον κόσμο για τις διοργανώσεις μας και μάλιστα διαχρονικά. Ξέρουμε ότι οι χρόνοι μας είναι ακριβής και για εμένα δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη συνεργασία”
MICHAEL PHELPS

OMEGA Golf Michael Phelps

Τα πιο Δημοφιλη > Style

 Breitling Aerospace B70 Orbiter

140 Χρόνια Πρωτιές: Τo Breitling Aerospace B70 Orbiter

Καθώς η Breitling γιορτάζει μια χρονιά ορόσημο, τιμά τις απίστευτες πρωτιές που καθόρισαν την μάρκα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

i ygeia se proto plano

Η υγεία σε πρώτο πλάνο

Η έγκαιρη διάγνωση το κλειδί για την αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Chios-climate-chance

Chios Climate Chance - Με επιτυχία το συ…

Ιδιαίτερη αναφορά στη σύνδεση της θάλασσας με την κλιματική κρίση...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Design

Firefly in the sky: Ο Matteo Thun δημιου…

Το φωτιστικό εξωτερικού χώρου Firefly in the sky αποτελεί μια...

Design