H IWC Schaffhausen Φέρνει τα Ingenieur στην Εποχή των Κλασικών

Ingenie1

Στο 74ο Goodwood Members’ Meeting η IWC αποκάλυψε 3 ειδικές εκδόσεις της οικογένειας ρολογιών Ingenieur. Το Ingenieur Chronograph Έκδοση “74th Members’ Meeting at Goodwood”, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε 74 τεμάχια μόνο, αποτίει φόρο τιμής στη θρυλική αυτή διοργάνωση, που πραγματοποιείται στη νότια Αγγλία.

Επίσης, τα Ingenieur Chronograph Εκδόσεις “Rudolf Caracciola” και “W 125”, τα οποία κυκλοφορούν σε περιορισμένο αριθμό 750 τεμαχίων, μεταφέρουν τη γοητεία του κλασικού μηχανοκίνητου αθλητισμού στον καρπό του ιδιοκτήτη τους. Ο νέος μηχανισμός 69370, που έχει κατασκευαστεί από την IWC, κάνει το ντεμπούτο του στα τρία αυτά μοντέλα.

Από το 1995, το όνομα Ingenieur συμβολίζει την υψηλή μηχανική, την απόλυτη απόδοση και την τεχνολογική καινοτομία. Σήμερα, η IWC Schaffhausen συνεχίζει τη μεγάλη της αυτή επιτυχία που διαρκεί 60 ολόκληρα χρόνια, με την κυκλοφορία τριών ειδικών εκδόσεων. «Ο vintage χαρακτήρας των νέων μοντέλων τραβά την προσοχή, προσθέτοντας καινούργια στοιχεία στο design, ενώ παράλληλα μεταφέρει την οικογένεια Ingenieur στη χρυσή εποχή του κλασικού μηχανοκίνητου αθλητισμού. Στο εσωτερικό την κάσας των κομψών, σπορ ρολογιών περιλαμβάνεται ο νέος μηχανισμός 69370, ο οποίος αποτελεί μια σημαντική καινοτομία από μόνος του», δήλωσε ο Georges Kern, CEO της IWC Schaffhausen.

Το Ingenieur Chronograph Έκδοση “74th Members’ Meeting at Goodwood” αποτελεί σημείο αναφοράς στη φετινή, θρυλική διοργάνωση που πραγματοποιείται κοντά στη δυτική ακτή της Αγγλίας. Το πιο εμφανές στοιχείο του ρολογιού αυτού, το οποίο κυκλοφορεί σε περιορισμένη έκδοση 74 τεμαχίων, είναι η 42 χιλιοστών κάσα του από κόκκινο χρυσό. Η κομψή απλότητά της, το κάνει να ξεχωρίζει από την κάσα Gérald Genta, που χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν στα ρολόγια Ingenieur και του προσδίδει τον κλασικό χαρακτήρα του. Το μαύρο καντράν με τους δύο μετρητές, το δείκτη των δευτερολέπτων και το ταχύμετρο να βρίσκονται στην εξωτερική πλευρά, εμφανώς παραπέμπουν στο ταμπλό ενός τολμηρού σπορ αυτοκινήτου. Το πανέμορφα δουλεμένο λουράκι από δέρμα μοσχαριού, με ανάλογο τρόπο θυμίζει το πολυτελές εσωτερικό των κλασικών αυτοκινήτων.

Tο Ingenieur Chronograph Έκδοση “Rudolf Caracciola” είναι αφιερωμένο στον οδηγό Rudolf Caracciola, ο οποίος κέρδισε τρία πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα το 1930. Η κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι, οι δείκτες από ρόδιο και το καντράν σε χρώμα σχιστόλιθου, προσδίδουν ένα τεχνικό τόνο στο ρολόι, χωρίς όμως να αφαιρούν από την κομψότητά του. Το καντράν προσομοιάζει το ταμπλό των ιστορικών αγωνιστικών αυτοκινήτων, τα οποία στο απόγειο της καριέρας του Caracciola, τον οδηγούσαν από τη μία νίκη στην άλλη. Το σπορ και κομψό αυτό ρολόι, επίσης, συνοδεύεται από ένα πολυτελές καφετί λουράκι από δέρμα μοσχαριού, ενώ η περιορισμένη κυκλοφορία του σε 750 κομμάτια το κάνει ακόμα πιο ξεχωριστό.

Το Ingenieur Chronograph Έκδοση “W 125” έχει σαν θέμα του τη Mercedes-Benz W 125 Silver Arrow. Πίσω, στα τέλη της δεκαετίας του 1930, το αγωνιστικό αυτό αυτοκίνητο που είχε σχεδιάσει ο Rudolf Uhlenhaut κυριαρχούσε στους αγώνες με τον ίδιο δυναμικό τρόπο με τον οποίο και σήμερα η Mercedes Silver Arrow προπορεύεται του ανταγωνισμού στους υψηλού επιπέδου αγώνες. Η κάσα από τιτάνιο, το επάργυρο καντράν και οι μαύροι δείκτες μαζί με το μαύρο λουράκι από δέρμα μοσχαριού, μεταφέρουν κατευθείαν τον κάτοχό του στα χειριστήρια μίας W 125. Το ρολόι αυτό διατίθεται επίσης σε περιορισμένο αριθμό 750 τεμαχίων.

Ingenie2

ΝΕΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ IWC
Και οι τρεις ειδικές εκδόσεις λειτουργούν με το μηχανισμό 69370, που έχει κατασκευάσει η IWC. “H πρώτη έκδοση της οικογένειας με το μηχανισμό 69000 ανεβάζει την τεχνογνωσία μας σε ένα ανώτερο επίπεδο και θέτει νέα στάνταρ όσον αφορά την ποιότητα, την ανθεκτικότητα και την αξιοπιστία», σχολιάζει ο Thomas Gäumann, Head of In-House Movement Development της IWC Schaffhausen. Ο μηχανισμός περιλαμβάνει περισσότερα από 200 εξαρτήματα. Η διάμετρός του είναι 30 χιλ. και το ύψος του 7.9 χιλ. Μετά από 1.123 περιστροφές του ρότορα, το αμφίδρομο σύστημα κουρδίσματος αποθηκεύει ενέργεια για 46 ώρες λειτουργίας. Η ταλάντωση γίνεται σε συχνότητα 4 Ηz διασφαλίζοντας μεγάλο επίπεδο ακρίβειας. Ο μηχανισμός περιλαμβάνει 33 πολύτιμους λίθους και είναι διακοσμημένος με Geneva stripes.

ΕΝΑ ΘΡΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ EVENT
Το 74ο Goodwood Members’ Meeting πραγματοποιήθηκε στις 19 – 20 Μαρτίου και αποτέλεσε μια ιδανική αφορμή για την παρουσίαση των νέων ρολογιών. Όπως επίσης και το γεγονός ότι η οικογένεια Ingenieur, για πρώτη φορά περιλαμβάνει το αμφίδρομο σύστημα κουρδίσματος σχεδιασμένο από τον Albert Pellaton, ένα φημισμένο λάτρη των αγώνων αυτοκινήτων. Οι δώδεκα αγώνες που ολοκληρώθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου προσέφεραν μεγάλες συγκινήσεις και ενθουσίασαν τους φίλους των αγώνων κλασικών αυτοκινήτων. Η IWC Schaffhausen μετέφερε τα θρυλικά W 196 και W 25 Silver Arrows στην Αγγλία ειδικά για το event. Ο Ελβετικός Οίκος Υψηλής Ωρολογοποιίας είχε την ευκαιρία να ανανεώσει τις γνωριμίες του με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα των αγώνων αυτοκινήτων, όπως τον -δύο φορές- Παγκόσμιο Πρωταθλητή της FORMULA ONE Mika Häkkinen, το νικητή του Le Mans, Jochen Mass, τον πρώην οδηγό της FORMULA ONE και του German Touring Car Masters Karl Wendlinger και τον Bernd Schneider που διατηρεί το ρεκόρ των περισσοτέρων πρωταθλημάτων German Touring Car Masters.

Από το 1949 έως το 1966, τα Goodwood Members’ Meetings διεξάγονταν περισσότερες από μια φορά το χρόνο στην πίστα των 3,8 χιλιομέτρων στο Goodwood House, την έπαυλη του Lord March, κοντά στη δυτική ακτή της Αγγλίας. Μετά από ένα μακρύ διάλειμμα, ο Lord March αναβίωσε τη διοργάνωση το 2014 για να γιορτάσει την ατμόσφαιρα του ιστορικού Members’ Meetings για άλλη μια φορά. Η IWC Schaffhausen αποτελεί τον Official Timing Partner της διοργάνωσης από το 2015.

 

Τα πιο Δημοφιλη > Style

TAG Heuer x Oracle Red Bull Racing

TAG Heuer x Oracle Red Bull Racing

Η TAG Heuer και η Oracle Red Bull Racing συνεχίζουν την κοινή τους περιπέτεια πατώντας...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

i ygeia se proto plano

Η υγεία σε πρώτο πλάνο

Η έγκαιρη διάγνωση το κλειδί για την αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Chios-climate-chance

Chios Climate Chance - Με επιτυχία το συ…

Ιδιαίτερη αναφορά στη σύνδεση της θάλασσας με την κλιματική κρίση...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Design

Firefly in the sky: Ο Matteo Thun δημιου…

Το φωτιστικό εξωτερικού χώρου Firefly in the sky αποτελεί μια...

Design