TUDOR Pelagos FXD: Σύγχρονη εκδοχή του θρυλικού «Military Submariner»

neo TUDOR Pelagos FXD

Η TUDOR παρουσιάζει το νέο Pelagos FXD, απονέμοντας φόρο τιμής σε 10ετίες ρολογιών TUDOR που φορέθηκαν στους καρπούς των δυτών του Ναυτικού των ΗΠΑ.

TUDOR PELAGOSFXD USNAVY PACKSHOT 03

Με σταθερούς βραχίονες, κάσα 42mm από τιτάνιο, αυτόματο μηχανισμό υψηλής τεχνολογίας και περιστρεφόμενη στεφάνη, το νέο Pelagos FXD είναι η σύγχρονη εκδοχή του καταδυτικού ρολογιού TUDOR «Milsub» (συντομογραφία του Military Submariner) που χρησιμοποιήθηκε ως στρατιωτικός εξοπλισμός του Ναυτικού των ΗΠΑ.

Στα μέσα της δεκαετίας του ‘50 τα καταδυτικά ρολόγια TUDOR υποβλήθηκαν σε δοκιμασίες και αξιολογήθηκαν από το Ναυτικό των ΗΠΑ και το 1958 υιοθετήθηκαν επίσημα για τις υποβρύχιες αποστολές.

TUDOR PELAGOSFXD USNAVY 03

Το νέο Pelagos FXD που είναι εμπνευσμένο από το διάσημο μοντέλο γνωστό ως «Milsub», μοιάζει αισθητικά με το TUDOR Oyster Prince Submariner της δεκαετίας του ’60. Ενσωματώνει στοιχεία από τις στρατιωτικές προδιαγραφές των ΗΠΑ για τα καταδυτικά ρολόγια που χρησιμοποιούσαν στις αποστολές τους, όπως του σταθερούς βραχίονες (Fixed Spring Bars) που αποτελούν συνέχεια της κάσας και συγκρατούν το λουράκι με αυξημένη στιβαρότητα και αξιοπιστία, καθώς και αισθητικές λεπτομέρειες εμπνευσμένες από άλλες γενιές TUDOR, όπως τα «αιχμηρά» προστατευτικά κορώνας που είχαν τα πρώτα TUDOR Submariners.

Το νέο TUDOR Pelagos FXD διαθέτει κάσα διαμέτρου 42mm από μασίφ τιτάνιο, αυτόματο μηχανισμό ΜΤ5602 με αυτονομία 70 ωρών, αριστερόστροφη στεφάνη μονής κατεύθυνσης με κεραμικό ένθετο και φωταυγές υλικό, με διαβάθμιση 60 λεπτών και μαύρο ματ καντράν.

TUDOR PELAGOSFXD USNAVY 11

Διατίθεται σε πράσινο υφασμάτινο λουράκι με κόκκινη ρίγα ή σε ανθρακί λουράκι από καουτσούκ.

Η συνεργασία μεταξύ της TUDOR και του Ναυτικού των ΗΠΑ ανέδειξε το συνδυασμό της ωρολογικής δεξιοτεχνίας και των στρατιωτικών απαιτήσεων, με αποτέλεσμα εμβληματικά ρολόγια να συνεχίζουν να έχουν ιστορική και συλλεκτική αξία ακόμη και σήμερα.

TUDOR PELAGOSFXD USNAVY 12

Η TUDOR KAI TO ΝΑΥΤΙΚΟ ΤΩΝ ΗΠΑ

Ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του '50 τα καταδυτικά ρολόγια TUDOR δοκιμάζονταν και αξιολογούνταν από μια σειρά επίλεκτων μονάδων εντός του αμερικανικού ναυτικού. Τα ρολόγια έγιναν γνωστά για την στιβαρότητα, την ακρίβεια και την αντοχή τους στο νερό, καθιστώντας τα ένα βασικό εργαλείο, για τις απαιτητικές συνθήκες των ναυτικών επιχειρήσεων. Για τους δύτες, ήταν αξιόπιστα εργαλεία χρονομέτρησης, μιας και δεν υπήρχαν τότε οι σύγχρονοι ψηφιακοί υπολογιστές, και μπορούσαν να αντέξουν στις σκληρές συνθήκες της θάλασσας, καθώς και να βασιστούν οι δύτες, σε μεγάλο βαθμό σε αυτά, για την αποφυγή τυχόν ατυχημάτων.

Τα καταδυτικά ρολόγια TUDOR που υιοθέτησε το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ είχαν πάντα διαβάθμιση στη στεφάνη, ένα χαρακτηριστικό που η TUDOR παραμένει πιστή. Η λεπτομερής διαβάθμιση χρησιμοποιείται από τους δύτες για τον υπολογισμό του χρόνου που έχει παρέλθει από την κατάδυσή τους. Είναι επίσης σημαντικό για αυτούς, να υπολογίσουν τη στάση αποσυμπίεσης που τους επιτρέπει να επανέλθουν με ασφάλεια στην επιφάνεια. Η στεφάνη είναι μονής κατεύθυνσης με κεραμικό ένθετο και φωταυγές υλικό 60 λεπτών και βέβαια είναι η πρώτη φορά που το συναντάμε σε ένα Pelagos FXD.

TUDOR PELAGOSFXD USNAVY 13

H 60λεπτη ένδειξη, είναι ένα νεύμα σε στρατιωτικές προδιαγραφές που επιτρέπει τον ακριβέστερο υπολογισμό του χρόνου μέχρι τα 60 λεπτά.

Οι δύτες του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ τοποθετούσαν στα TUDOR ρολόγια τους λουριά NATO, συνήθως μαύρα ή πράσινα (χακί), τα οποία ήταν μονοκόμματα και κατασκευασμένα από νάιλον. Οι δύο ιμάντες του νέου Pelagos FXD τηρούν αυτή τη στρατιωτική παράδοση, συνοδεύοντας το ρολόι με αυτή την χρωματική επιλογή.

Το Pelagos FXD ακολουθεί το όραμα του Hans Wilsdorf - ιδρυτή της TUDOR- για το ιδανικό ρολόι και είναι τόσο στιβαρό, ανθεκτικό, αξιόπιστο και ακριβές όσο θα έπρεπε να είναι ένα TUDOR. Με απόλυτη εμπιστοσύνη στην ανώτερη ποιότητα των ρολογιών της, η TUDOR προσφέρει πενταετή διεθνή εγγύηση.

TUDOR PELAGOSFXD USNAVY PACKSHOT 01

Τα πιο Δημοφιλη > Life

Η ελίν Τεχνική βραβεύτηκε στα Interiors Awards 2024…

Η ελίν Τεχνική, θυγατρική του ομίλου ελίν, έχοντας εδραιώσει τη δυναμική παρουσία της στον κατασκευαστικό...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η D-Marin Λευκάδας μέγας χορηγός του Πρά…

Η D-Marin Λευκάδας για μια ακόμη χρονιά υπήρξε μέγας χορηγός...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Το νέο TUDOR Pelagos FXD Chrono “Cycling…

Με αφορμή την έναρξη του Giro d’Italia 2024, η TUDOR...

Style