Breitling: Νέα Top Time Deus και Top Time Triumph

Breitling nea top time deus kai top time triumph

Οι πρόσφατες συνεργασίες της Breitling με τις Deus Ex Machina και Triumph Motorcycles αναβαθμίζονται σημαντικά με την προσθήκη του μηχανισμού Breitling Manufacture Caliber 01.

Η Breitling χρησιμοποίησε το σκηνικό του φεστιβάλ surf και μοτοσυκλέτας, Wheels & Waves στο Biarritz της Γαλλίας, για να λανσάρει δύο τελευταίες εκδόσεις στη σειρά Top Time. Ο «αντισυμβατικός χρονογράφος» της μάρκας, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1960, ξεκίνησε με ένα τολμηρό design, αφιερωμένο στο πνεύμα της εποχής του, την ελευθερία που σου δίνει η μηχανοκίνηση. Σήμερα, ο αγωνιστικός χρονογράφος διατηρεί την ισχυρή του ταυτότητα, ενώ σχετίζεται ακόμα με μοτοσικλέτες, κλασικά αυτοκίνητα και περιπέτειες στον ανοιχτό δρόμο.

Τα δύο νέα ρολόγια βασίζονται στην επιτυχία των προηγούμενων συνεργασιών της Breitling με την Deus Ex Machina και Triumph Motorcycles και αναβαθμίζονται με την εισαγωγή του εξαιρετικού Breitling manufacture Caliber 01.

«Αυτά τα Top Time απευθύνονται σε όσους ασχολούνται με τη μηχανική του ρολογιού τους όσο και με την μηχανή της μοτοσυκλέτας τους», λέει ο CEO της Breitling, Georges Kern. «Το Breitling Caliber 01 είναι ένας καλά ρυθμισμένος κινητήρας, που δημιουργήθηκε με όλη την ακρίβεια και την προσοχή στη λεπτομέρεια που δίνεται και στην κατασκευή της τέλειας μηχανής».

11 Top Time B01 Deus lifestyle Ref AB01765A1B1X1 RGB

BACK, IN BLACK: TΟ TOP TIME DEUS
Με τα δυο προηγούμενα limited editions sold out, η Breitling και η αυστραλιανής καταγωγής εταιρεία custom μοτοσυκλετών και σερφ Deus Ex Machina ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια τρίτη έκδοση του Top Time Deus, που πρόκειται να γίνει μέρος της βασικής συλλογής της Breitling.

Το νέο κομμάτι παρουσιάζει ένα μονόχρωμο χαρακτήρα σε σχέση με τους πολύχρωμους προκατόχους του, με το μαύρο καντράν του να έρχεται σε αντίθεση με τα λευκά subdials και την κλίμακα ταχυμέτρου. Κυκλοφορεί είτε με μαύρο δερμάτινο λουράκι σε αγωνιστικό στιλ ή mesh μεταλλικό bracelet. Εκεί που μπαίνει το χρώμα είναι με πινελιές κόκκινου στο καντράν και – πιο έντονα - στο κεντρικό δείκτη που, όπως και στις δύο προηγούμενες εκδόσεις Top Time Deus, έχει σχήμα κεραυνού.

Για άλλη μια φορά, ο υπέροχος κινητήρας πίσω από αυτό το ρολόι είναι ο Breitling Manufacture Caliber 01, του οποίου η πλάτη, όπως βλέπουμε μέσα από το κρύσταλλο σάπφειρου, διαθέτει ένα κόκκινο λογότυπο Deus στο κέντρο της.

06 Top Time B01 Deus back Ref AB01765A1B1X1 RGB

ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΠΑΓΟΣ: ΤΟ TOP TIME TRIUMPH
Η Breitling συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον βρετανό κατασκευαστή μοτοσυκλετών Triumph το 2022. Οι δύο μάρκες ξεκίνησαν τη συνεργασία τους με την κυκλοφορία ενός Breitling Speed Twin Limited Edition και με ένα δίδυμο ρολογιών Top Time Triumph – ένα που κυκλοφόρησε σε 270 αριθμημένα κομμάτια για τους ιδιοκτήτες Triumph και άλλo ένα διαθέσιμο σε όλους τους θαυμαστές του.

Και τα δύο μοντέλα διέθεταν ένα μοναδικό καντράν σε μπλε του πάγου, του οποίου η χαρακτηριστική απόχρωση ήταν ακριβώς το χρώμα μιας Triumph Thunderbird 6T από το 1951 και ενός σπάνιου Breitling Top Time με μπλε dial ref. 815 από τη δεκαετία του 1970.

Η φετινή έκδοση του Top Time Triumph, που αποτελεί πλέον μέρος της βασικής συλλογής της Breitling, έλαβε premium αναβάθμιση, με την προσθήκη του Breitling Manufacture Calibre 01. Ο εκλεπτυσμένος μηχανισμός είναι πλέον ορατός μέσω ενός νέου σχεδιασμού με ανοιχτή κάσα. Το καντράν διαθέτει δυο υπό καντράν χρονογράφου με κλίμακα ταχύμετρου και τα λογότυπα Breitling και Triumph στις 12 και 6 η ώρα. Το συγκλονιστικό του χρώμα - μπλε του πάγου - συνδυάζεται είτε με ένα μαύρο δερμάτινο λουράκι σε αγωνιστικό στιλ ή με ένα mesh μεταλλικό bracelet.

Οι συλλέκτες είναι βέβαιο ότι θα αναγνωρίσουν μερικές λεπτομέρειες από vintage Breitling, οι οποίες περιλαμβάνουν το ρετρό λογότυπο, τα μπουτόν του χρονογράφου σε σχήμα μανιταριού και το σχέδιο στο καντράν που ονομάζεται «Zorro». Το μοτίβο αυτό, που παρουσιάστηκε στο Top Time της δεκαετίας του 1960 (και πήρε το παρατσούκλι από τη διαβόητη μάσκα του swashbuckler) ενσωματώνεται διακριτικά χρησιμοποιώντας μια τεχνική βουρτσίσματος μετάλλων ορατή μόνο κάτω από ορισμένο φως.

03 Top Time B01 Deus Ref AB01765A1B1X1 RGB

Ο ΤΕΛΕΙΟΣ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΟΣ: BREITLING’S MANUFACTURE CALIBER 01
Εάν παρακολουθείτε την ιστορία του Top Time, ίσως να θυμάστε ότι, τον Μάρτιο, το Breitling επανακυκλοφόρησε τη σειρά Top Time Classic Cars με το Breitling Calibre 01. Τώρα τα Top Time Triumph και Deus λαμβάνουν επίσης τον ίδιο κινητήρα Breitling 01. Τι κάνει λοιπόν αυτή τη μηχανή τόσο ιδιαίτερη; Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2009, και σχεδιάστηκε από την αρχή, ενσωματώνοντας πάνω από έναν αιώνα εμπειρίας στην ωρολογοποιία. Έχει φτάσει πλέον στο να θεωρείται σημείο αναφοράς για κινήσεις χρονογράφου, τόσο από άποψη λειτουργικότητας αλλά και αισθητικής. Το Caliber 01 είναι εξοπλισμένο με σύστημα column-wheel, το σήμα κατατεθέν των high end μηχανικών χρονογράφων και κατακόρυφο συμπλέκτη που παρέχει ακριβή και ομαλή λειτουργία. Η κίνηση διατηρεί τη δύναμή της για περίπου 70 ώρες (έναντι 38 έως 48 ώρες των περισσότερων). Ο έξυπνος αρθρωτός σχεδιασμός του επιτρέπει τον εύκολο καθαρισμό και σέρβις δίνοντας πρόσβαση σε συγκεκριμένες περιοχές χωρίς να απαιτείται πλήρης αποσυναρμολόγηση. Η Breitling είναι τόσο σίγουρη για την ποιότητα των χρονογράφων κατασκευής της που τους προσφέρει με 5 χρόνια εγγύηση (σε σύγκριση με 2 χρόνια για τους υπόλοιπους). Αυτό συμβαίνει επειδή υπόκεινται σε μια σχολαστική διαδικασία ποιοτικού ελέγχου. Χρειάζονται 10 μήνες παραγωγής και 1.000 δοκιμές για να κερδίσουν πιστοποίηση COSC για την ακρίβεια. Επιπλέον, η Breitling υποβάλει τους μηχανισμούς κατασκευής της μέσω μιας εξαντλητικής διαδικασίας ταχείας γήρανσης 16 ετών που περιλαμβάνει αυστηρές δοκιμές κραδασμών (περίπου 60.000 χτυπήματα στα 500 g), δοκιμή κορώνας (περισσότερες από 100.000 περιστροφές κορώνας), περιέλιξη του ταλαντευόμενου βάρους (3.456.000 στροφές) και δοκιμής χρονογράφου (περίπου 5.840 start-stop-reset των button). Μόνο όταν ένα ρολόι Breitling έχει περάσει αυτές τις δοκιμές μπορεί να φεύγει από το εργοστάσιο. «Η ενσωμάτωση του Breitling Caliber 01 στο Top Time range δείχνει την έμφαση που δίνουμε στη χειροτεχνία και την τεχνογνωσία μας», λέει ο Kern. «Μείνετε συντονισμένοι λοιπόν για μελλοντικές εξελίξεις από το Breitling Chronometrie. Γιατί αυτή είναι μόνο η αρχή".

Τα πιο Δημοφιλη > Life

Bolivar Beach Club: Opening στις 27 Απριλίου με τους…

To Bolivar επιστρέφει θριαμβευτικά το Σάββατο 27 Απριλίου με καλεσμένους του Blend, τους Ιταλούς Djs/Producers...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η Omega διευρύνει τη συλλογή Speedmaster…

Μοντέλα τόσο σε χρυσό όσο και σε ατσάλι, καθένα με...

Style