Έκθεση "beautiful south" στο King George Hotel

King George Hotel beautiful south ekthesi

Μετά από πρωτοβουλία του King George Hotel, η ομαδική έκθεση «beautiful south» θα φιλοξενηθεί στο λόμπι από τις 20 Μαΐου έως τις 26 Ιουνίου.

Η έκθεση θα αναδείξει τη διπλή ταυτότητα του ξενοδοχείου ως ένα από τα παλαιότερα ξενοδοχεία και σημεία συνάντησης της Αθήνας και ταυτόχρονα ως ένας από τους χώρους που επιχειρεί να γεφυρώσει το παραδοσιακό με το σύγχρονο. Αποτελείται από έργα των Γιάννη Αδαμάκου, Olive Allen, Κωστής Βελώνης, Μαρία Γεωργούλα, Γιάννη Γκίζη, Διονύση Καβαλλιεράτο, Paul McCarthy, Μάρω Μιχαλακάκου, Ρόιλα Μπουζέα, Μαργαρίτα Μποφίλιου, Albert Oehlen, Μαλβίνα Παναγιωτίδη, Τάσος Παυλόπουλος, Σοφία Πετροπούλου, Γιώργος Σταμκόπουλος, Erik Steinbrecher και Νίκος Τρανός.

Η επιλογή των έργων βασίζεται αφενός σε έργα που ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές και αφετέρου σε μια επιλογή νέων Ελλήνων καλλιτεχνών που παίζουν σημαντικό ρόλο στη σκηνή. Αποτελεί μία πρώτη προσπάθεια έκθεσης ενός έργου τέχνης NFT σε ένα τέτοιο περιβάλλον στην Ελλάδα και θα είναι μια εξαιρετική προσθήκη στα πιο παραδοσιακά μέσα - όπως πίνακες και γλυπτά - που θα παρουσιαστούν.

KG Lobby D1C9562
Όπως υπονοεί ο τίτλος - όμορφος νότος - το κύριο θέμα της έκθεσης είναι οι τόποι που αλληλοεπιδρούμε. Ο νότος είναι ένας τόπος που διεγείρει τα συναισθήματα, που δίνει την αίσθηση της ελευθερίας (μέσα από το φυσικό του περιβάλλον). Μέσα από την πλουραλιστική επιλογή των έργων η έκθεση προσπαθεί να ενώσει και όχι να διχάσει, επιχειρεί να χτίσει γέφυρες και να βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση της σύγχρονης τέχνης.

Θα πραγματοποιηθεί επίσης μονοήμερο συμπόσιο για την τέχνη και την τεχνολογία. Ο Andrea Lissoni, διευθυντής του Haus Der Kunst στο Μόναχο, και ο Μίλτος Μανέτας, διακεκριμένος καλλιτέχνης πολυμέσων, θα έχουν καθοριστικό ρόλο στο συμπόσιο. Περισσότερες πληροφορίες θα ακολουθήσουν σύντομα.

Εγκαίνια: 20 Μαΐου 2022, 7:30 μ.μ. – 10:30 μ.μ.
Διάρκεια: 20 Μαΐου – 26 Ιουνίου 2022

Τα πιο Δημοφιλη > Life

illy bronze sponsor Vassilis Zoulias Fashion Show

Χορηγός στο fashion show του Βασίλη Ζούλια ο illy…

Ο illy και το σύστημα Iperespresso ήταν bronze χορηγός στην επίδειξη του Βασίλη Zουλια “...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

first aid on board AED

Αντιμετώπιση καρδιακ…

Η αιφνίδια καρδιακή ανακοπή μπορεί να εμφανιστεί οποιαδήποτε στιγμή, όντας...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

D Marin katharismos akton

D-Marin: Δεσμεύεται για τ…

10 μαρίνες ενώνουν τις προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση της...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η RIST Hellas welcomes PDPAOLA

Η RIST Hellas καλωσορίζει τ…

Η RIST Hellas με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζει στο portfolio της...

Style