Quantcast

Διεθνής αναγνώριση της Ελλάδας και της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της συμμετοχής της Ελλάδας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση World Travel Market και των επαφών για την δυναμική προώθηση του ελληνικού τουρισμού.

Η κα Κουντουρά συμμετείχε ως κεντρική ομιλήτρια σε τέσσερα διεθνή φόρα και συναντήσεις ηγετών του παγκόσμιου τουρισμού που πραγματοποιήθηκαν στο Λονδίνο, αποδεικνύοντας τη διεθνή αναγνώριση της Ελλάδας και της Υπουργού για την επιτυχημένη τουριστική πολιτική που εφάρμοσε την τελευταία τετραετία, τον αναβαθμισμένο ρόλο της στη διαμόρφωση πολιτικών για τον τουρισμό σε παγκόσμιο επίπεδο και την ισχυρή εκπροσώπηση σε διεθνείς οργανισμούς.

Κατόπιν πρόσκλησης της Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων & Τουρισμού (WTTC), κας Gloria Guevarra, η κα Κουντουρά παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση στο Λονδίνο που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της World Travel Market, τις καλές πρακτικές που εφάρμοσε η Ελλάδα για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και οδήγησαν στην αλματώδη αύξηση του ελληνικού τουρισμού κατά 33% την τελευταία τετραετία. Οι Υπουργοί Tουρισμού της Αιγύπτου, κα Rania Al Mashat, και της Βουλγαρίας, κα Nikolina Angelkova, που συμμετείχαν στο ίδιο πάνελ, ευχαρίστησαν δημόσια την κα Κουντουρά που μοιράστηκε μαζί τους τα προηγούμενα χρόνια βέλτιστες πρακτικές της Ελλάδας στον τουρισμό και εφάρμοσαν με ανάλογη επιτυχία στις χώρες τους.

WTrMarket 2

H Yπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά στη συνεδρίαση του Global Tourism Resilience & Crisis Management Center,
προσκεκλημένη του τέως Γ.Γ. του UNWTO Taleb Rifai και του Υπουργού Τουρισμού της Τζαμάικα, Edmund Bartlett

Η Υπουργός ήταν επίτιμη προσκεκλημένη και στη πρώτη συνεδρίαση του Global Tourism Resilience & Crisis Management Center, της νέας διεθνούς πρωτοβουλίας για τη διαχείριση κρίσεων στον τουρισμό του τέως Γενικού Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO) κ.Τaleb Rifai και του Υπουργού Τουρισμού της Τζαμάικα, κ.Edmund Bartlett. Η κα Κουντουρά μετέφερε το μήνυμα ότι η Ελλάδα στηρίζει ενεργά την παγκόσμια συνεργασία στη διαχείριση κρίσεων στoν τουρισμό και στην ανθεκτικότητα των προορισμών.

WTrMarket 3

H Yπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά με τον ομόλογό της Υπουργό Εμπορίου Τουρισμού Γιώργο Λακκοτρύπη

Η Υπουργός ήταν επίσης κεντρική ομιλήτρια στη Διεθνή Διάσκεψη για την Διαχείριση Κρίσεων στον Τουρισμό ITCMS 2018 που πραγματοποιήθηκε στο Royal Institute του Λονδίνου. Παρουσίασε το στρατηγικό σχεδιασμό επιχειρησιακών και πολιτικών δράσεων που εφάρμοσε η Ελλάδα την περίοδο 2015-2018 για την άμεση αντιμετώπιση και την αποτελεσματική διαχείριση των διαδοχικών προκλήσεων στον τουρισμό - τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, τα γεγονότα στα θέματα ασφαλείας και στο προσφυγικό ζήτημα που επηρέασαν την Ευρώπη, το οικονομικό περιβάλλον αλλά και τις φυσικές καταστροφές- , επιτυγχάνοντας τις υψηλότερες τουριστικές επιδόσεις όλων των εποχών

WTrMarket 4

H Yπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά με την Υπουργό Τουρισμού της Βουλγαρίας Nikolina Angelkova

Ακόμη, η κα Κουντουρά εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Υπουργική Διάσκεψη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO) του Λονδίνου με συντονιστή το δημοφιλή παρουσιαστή του CNN, κ. Richard Quest, και τη συμμετοχή εκπροσώπων κορυφαίων εταιρειών τεχνολογίας, startups και επενδυτικών σχημάτων venturecapital. H Υπουργός αναφέρθηκε στις ελληνικές θέσεις την ψηφιακή μετεξέλιξη του τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο. Παρουσίασε τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Τουρισμού για την εφαρμογή της καινοτομίας στον ελληνικό τουρισμό, όπως και τον ευρύτερο σχεδιασμό ώστε να καταστούν περισσότερο «προσβάσιμοι» οι ελληνικοί προορισμοί για τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας.

Τέλος, το πλαίσιο της World Travel Market, η Υπουργός πραγματοποίησε διμερείς συναντήσεις με Ομολόγους της, ανάμεσά τους την Υπουργό Τουρισμού της Βουλγαρίας, κα Nikolina Angelkova, της Αιγύπτου καRania Al Mashat, του Μαυροβουνίου, κ. Pavle Radulovic και της Κύπρου, κ. Γιώργο Λακκοτρύπη. Συζήτησε μαζί τους τις δυνατότητες ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας στους τομείς των θεματικών ταξιδιωτικών εμπειριών και της κρουαζιέρας, καθώς επίσης και τις προοπτικές για την ανάπτυξη κοινών δράσεων με στόχο την προσέλκυση μεγαλύτερου τουριστικού ρεύματος από μακρινές αγορές, όπως της Ασίας και της Αμερικής.

Τα πιο Δημοφιλη > Life

Varoulko Seaside με Χριστουγεννιάτικες γεύσεις

Αρώματα Χριστουγέννων και θάλασσας συνδυάζει το εορταστικό μενού του Varoulko Seaside.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Που βρίσκω το Skipper ONDECK. Δείτε τα H…

Το περιοδικό Skipper ONDECK διατίθεται σε επιλεγμένα σημεία,Yacht Club και...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μπορώ χωρίς πλαστικό η καμπάνια του Δικτ…

Οι βασικοί στόχοι του «Δικτύου Συνεργασίας Για το Θαλάσσιο Περιβάλλον»...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η παρουσίαση της νέας συλλογής Seamaster…

Την νέα συλλογή Seamaster Diver 300M παρουσίασε η εταιρεία OMEGA...

Style