Με την υπογραφή της ONDECK Media το νέο τεύχος του περιοδικού ΤΡΙΑΙΝΑ

Με την υπογραφή της ONDECK Media το νέο τεύχος του περιοδικού ΤΡΙΑΙΝΑ

Η έκδοση του νέου τεύχους του περιοδικού ΤΡΙΑΙΝΑ ολοκληρώθηκε από την ONDECK Media.

Riginos Yachts: Νέες αναπτυξιακές επενδύσεις ύψους 7,5 εκατ. ευρώ

Riginos Yachts: Νέες αναπτυξιακές επενδύσεις ύψους 7,5 εκατ. ευρώ

Η κορυφαία εταιρεία yachting στην Ελλάδα ενισχύει τις αναπτυξιακές προοπτικές της, με τη δημιουργία ναυπηγείου στις νέες εγκαταστάσεις της και εσωτερικού τμήματος financing.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην 9η Διεθνή Διάσκεψη «Our Ocean Conference»

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην 9η Διεθνή Διάσκεψη «Our Ocean Conference»

Η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη πήρε μέρος στην 9η Διεθνή Διάσκεψη «Our Ocean Conference» (OCC-9).

Κρ. Χατζημηνάς: Η τεχνολογία είναι σημαντική για την επιχειρηματικότητα

Κρ. Χατζημηνάς: Η τεχνολογία είναι σημαντική για την επιχειρηματικότητα

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε.), ιδρυτής & CEO ΤHEON GROUP, ιδρυτής EFA GROUP, έδωσε το παρών στο Delphi Economic Forum IX.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Η Υπουργός Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, παρευρέθηκε στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Π. Ξενοκώστας: Τα ελληνικά ναυπηγεία δεν είναι μηχανουργεία άλλων

Π. Ξενοκώστας: Τα ελληνικά ναυπηγεία δεν είναι μηχανουργεία άλλων

O Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Ναυπηγείων και Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΝΕΧ, συμμετείχε στο Delfi Economic Forum IX.

Ποσειδώνια 2024: σηματοδοτούν την αναγέννηση της Ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας

Ποσειδώνια 2024: σηματοδοτούν την αναγέννηση της Ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας

Πάνω από 85 ναυπηγεία από 26 χώρες έχουν ήδη επιβεβαιώσει ότι θα δώσουν το «παρών» για να παρουσιάσουν καινοτομίες στον σχεδιασμό και την παραγωγή πλοίων στις 3-7 Ιουνίου.

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες του 4ου Olympic Yacht Show

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες του 4ου Olympic Yacht Show

Από τις 10 έως τις 13 Οκτωβρίου 2024, το Olympic Yacht Show θα υποδεχθεί για 4η συνεχόμενη χρονιά το εκλεκτό κοινό του.

Previous Next Play Pause
Με την υπογραφή της ONDECK Media το νέο τεύχος του περιοδικού ΤΡΙΑΙΝΑ Με την υπογραφή της ONDECK Media το νέο τεύχος του περιοδικού ΤΡΙΑΙΝΑ
Riginos Yachts: Νέες αναπτυξιακές επενδύσεις ύψους 7,5 εκατ. ευρώ Riginos Yachts: Νέες αναπτυξιακές επενδύσεις ύψους 7,5 εκατ. ευρώ
Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην 9η Διεθνή Διάσκεψη «Our Ocean Conference» Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην 9η Διεθνή Διάσκεψη «Our Ocean Conference»
Κρ. Χατζημηνάς: Η τεχνολογία είναι σημαντική για την επιχειρηματικότητα Κρ. Χατζημηνάς: Η τεχνολογία είναι σημαντική για την επιχειρηματικότητα
Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας
Π. Ξενοκώστας: Τα ελληνικά ναυπηγεία δεν είναι μηχανουργεία άλλων            Π. Ξενοκώστας: Τα ελληνικά ναυπηγεία δεν είναι μηχανουργεία άλλων
Ποσειδώνια 2024: σηματοδοτούν την αναγέννηση της Ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας Ποσειδώνια 2024: σηματοδοτούν την αναγέννηση της Ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας
Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες του 4ου Olympic Yacht Show Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες του 4ου Olympic Yacht Show

ελίν: Σημαντική ανάπτυξη των πωλήσεων και αύξηση των μικτών κερδών

elin apotelesmata enniaminou simantiki anaptyksi

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου της ΕΛΙΝΟΙΛ Α.Ε. ανήλθε κατά το εννεάμηνο του 2023 σε €1.880 εκατ. έναντι €2.801 εκατ. του εννεαμήνου του 2022, καταγράφοντας μείωση 33%.

Για την ίδια χρονική περίοδο, τα μικτά κέρδη του Ομίλου ανήλθαν σε € 51,1 εκατ. έναντι €45,8 εκατ. του εννεαμήνου του 2022 και τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε €22,6 εκατ. έναντι €23,2 εκατ. του αντίστοιχου διαστήματος του 2022, παρουσιάζοντας μείωση 2,8%. Τα ενοποιημένα προ φόρων αποτελέσματα του ομίλου (EBT) κατά το εννεάμηνο του 2023 ανήλθαν σε κέρδη €11,0 εκατ. έναντι €11,1 εκατ. του εννεαμήνου του 2022.

Όσον αφορά στη μητρική εταιρία ΕΛΙΝΟΙΛ Α.Ε., κατά το εννεάμηνο του 2023 τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε €21,6 εκατ. έναντι €22,3 εκατ. του εννεαμήνου του 2022. Τα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν σε κέρδη €11,6 εκατ. έναντι €11,2 εκατ. του αντιστοίχου διαστήματος του 2022.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα εννεαμήνου ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΙΝΟΙΛ Α.Ε., κ. Γιάννης Αληγιζάκης, επεσήμανε: «Η εταιρεία παρουσιάζει στο β’ εξάμηνο του 2023 μια σημαντική ανάπτυξη των πωλήσεων της, αξιοποιώντας και την καλή πορεία του τουρισμού στην χώρα μας. Η ανάπτυξη αυτή αναμένεται να συνεχισθεί στο τελευταίο τρίμηνο κυρίως με την ενίσχυση του Δικτύου με νέα πρατήρια στα μεγάλα αστικά κέντρα, ενώ παράλληλα θα συνεχισθεί η ανάπτυξη σε νέες αγορές στο Διεθνές Εμπόριο.»

Στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, το διεθνές ενεργειακό περιβάλλον συνεχίζει να χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητα και μεταβλητότητα, με αποτέλεσμα και η ζήτηση των καυσίμων να επηρεάζεται από την οικονομική δραστηριότητα και τις γεωπολιτικές εξελίξεις. Παρά την αρχική κλιμάκωση των τιμών υπό τον φόβο μιας γενικευμένης σύρραξης, το γεγονός ότι επί του παρόντος δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι δυσμενείς προβλέψεις, συνέβαλε ώστε να υπάρξει μια σημαντική αποκλιμάκωση των διεθνών τιμών, οι οποίες πλέον κινούνται σε αισθητά χαμηλότερα επίπεδα από τα υψηλά του 2022.

Πέραν του συνεχιζόμενου πολέμου Ουκρανίας - Ρωσίας και των επιπτώσεων που έχουν επιφέρει στην ενεργειακή αγορά οι κλιμακούμενες κυρώσεις της Ε.Ε. προς την Ρωσία, είναι πλέον διάχυτος ο προβληματισμός για τις επιπτώσεις του νέου πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Αυτές οι γεωπολιτικές εξελίξεις έχουν σαν αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά δύσκολη και επισφαλής οποιαδήποτε πρόβλεψη σχετικά με την πορεία των τιμών.
Ταυτόχρονα, εξακολουθούν να υπάρχουν κίνδυνοι για περαιτέρω επιβράδυνση της οικονομίας και είναι εμφανές ότι η οικονομική δραστηριότητα χάνει σταδιακά την κεκτημένη ταχύτητα της. Η παγκόσμια στροφή σε μια περιορισμένη νομισματική πολιτική έχει φέρει τα επιτόκια δανεισμού σε επίπεδα που προκαλούν ύφεση, επηρεάζοντας την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, επιβαρύνοντας τα νοικοκυριά από δόσεις δανείων που οφείλουν να καταβάλουν και δημιουργώντας πληθωριστικές πιέσεις, οι οποίες μειώνουν περαιτέρω το διαθέσιμο εισόδημα του καταναλωτή.

Τα παραπάνω γεγονότα, σε συνδυασμό με τις πολύ ήπιες κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στην χώρα μας τους δύο τελευταίους μήνες, οι οποίες έχουν οδηγήσει τις πωλήσεις του πετρελαίου θέρμανσης σε οριακό χαμηλό επίπεδο, δημιουργούν επιφυλακτικότητα για την πορεία του τελευταίου τριμήνου και αναδεικνύουν το δύσκολο περιβάλλον στο οποίο θα κινηθεί η αγορά καυσίμων στη χώρα το επόμενο τρίμηνο. Η εκτίμηση αυτή ενισχύεται περαιτέρω και από την αναμενόμενη αρνητική επίδραση των αποθεμάτων στα αποτελέσματα του κλάδου λόγω της αποκλιμάκωσης των τιμών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η Omega διευρύνει τη συλλογή Speedmaster…

Μοντέλα τόσο σε χρυσό όσο και σε ατσάλι, καθένα με...

Style