Ολοκληρώθηκε η Εκστρατεία της HELMEPA στη Θεσσαλονίκη

hel2m

Με το σεμινάριο για εκπαιδευτικούς στο Κολλέγιο Ανατόλια και θέμα «Θάλασσα και Άνθρωπος: Διασφαλίζοντας Ένα Βιώσιμο Μέλλον», ολοκληρώθηκε την 26 Μαρτίου η Εκστρατεία Ενημέρωσης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και του Ευρύτερου Κοινού για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τις Επιστήμες της HELMEPA, στη Θεσσαλονίκη.

Την Εκστρατεία που υλοποιείται σε 14 πόλεις της Ελλάδας μέχρι το 2017, υποστηρίζει το Bρετανικό κοινωφελές ίδρυμα Lloyd’s Register Foundation (LRF). Το σεμινάριο προλόγισε η κα Χρ. Τσαλίκη, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Αν.. Θεσσαλονίκης, αναφερόμενη στη σημασία της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητών και εκπαιδευτικών για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και ευχαριστώντας HELMEPA και LRF για την πρωτοβουλία καθώς και το Κολλέγιο Ανατόλια για τη φιλοξενία.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί έλαβαν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης του και έγιναν μέλη του νέου «Δικτύου Εθελοντών Εκπαιδευτικών για το Θαλάσσιο Περιβάλλον» της HELMEPA. Το 80% των εκπαιδευτικών αξιολόγησε ως Άριστο το περιεχόμενο του Σεμιναρίου.

Την Έκθεση που φιλοξενήθηκε για 16 ημέρες στη βιβλιοθήκη Bissell του Κολλεγίου Ανατόλια επισκέφθηκαν συνολικά 1.050 μαθητές από 24 δημόσια Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσια της Θεσσαλονίκης με δαπάνες της Εκστρατείας, καθώς και 330 μαθητές και σπουδαστές του Ανατόλια.

hel1m

Στιγμιότυπο από το σεμινάριο προς εκπαιδευτικούς

Από τα ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν οι μαθητές στο πλαίσιο έρευνας για την περιβαλλοντική ενημέρωση, προκύπτει ότι 90% αυτών συμμετέχει σε πρόγραμμα ανακύκλωσης, ενώ το σχολείο αποτελεί την κύρια πηγή πληροφόρησής τους για περιβαλλοντικά θέματα. Ένας στους δύο μαθητές Δημοτικού θεωρεί τα απορρίμματα σε δρόμους και ακτές ως το σοβαρότερο πρόβλημα ρύπανσης στην περιοχή τους, ενώ 73% των μαθητών Γυμνασίου ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν επάγγελμα σχετικό με τη θάλασσα.

Επίσης, στο πλαίσιο της Εκστρατείας και σε συνεργασία με το Τμήμα Περιβαλλοντικών Δράσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, 375 μέλη της Παιδικής HELMEPA και 18 εκπαιδευτικοί από 10 δημόσια δημοτικά σχολεία συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Από Πλαστικό Ποιώ». Οι μαθητές ενημερώθηκαν για το οικοσύστημα του Θερμαϊκού Κόλπου και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει από τη ρύπανση ενώ συμμετείχαν στην κατασκευή αντικειμένων από «άχρηστα» πλαστικά, υπό την επίβλεψη μελών του Σωματείου Τέχνης «Μορφογέννεσις».

hel3m

Στιγμιότυπο από δράση Ομάδας της Παιδικής HELMEPA

Η HELMEPA ευχαριστεί το Δήμο Θεσσαλονίκης που έθεσε την Εκστρατεία υπό την αιγίδα του, το Τμήμα Περιβαλλοντικών Δράσεων του Δήμου και τις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. και Δυτ. Θεσσαλονίκης για τη συνεργασία τους και τέλος το Κολλέγιο Ανατόλια για τη θερμή φιλοξενία.

Τα πιο Δημοφιλη > Περιβαλλον

Η D-Marin Λευκάδας μέγας χορηγός του Πράσινου Ημιμαραθωνίου Λευκάδας

Η D-Marin Λευκάδας για μια ακόμη χρονιά υπήρξε μέγας χορηγός του Πράσινου Ημιμαραθωνίου Λευκάδας, επιβεβαιώνοντας...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

Shopping

ΑΒΑΞ: Floor Sample Sale από 5-8 Απριλίου…

Για 4 ημέρες, μπορείτε να επωφεληθείτε από εξαιρετικές εκπτώσεις σε...

Shopping

Style

Το νέο TUDOR Pelagos FXD Chrono “Cycling…

Με αφορμή την έναρξη του Giro d’Italia 2024, η TUDOR...

Style