«Θαλάσσιο Περιβάλλον, Ναυτιλία και Επιστήμες» H Νέα Εκστρατεία της HELMEPA στη Θεσσαλονίκη στο Κολλέγιο Ανατόλια

helm3

Eγκαινιάστηκε στη Βιβλιοθήκη Bissell του American College of Thessaloniki (ACT), μέλος του Κολλεγίου Ανατόλια, η Έκθεση «Θαλάσσιο Περιβάλλον - Ναυτιλία - Επιστήμες», της Εκστρατείας Ενημέρωσης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και του Ευρύτερου Κοινού της HELMEPA.

Η Εκστρατεία υποστηρίζεται οικονομικά από το Βρετανικό Κοινωφελές Ίδρυμα Lloyd’s Register Foundation (LRF)* και στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Πρόξενος των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη κ. Robert Sanders, εκπρόσωποι του Δημάρχου και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, καθώς και άλλων φορέων και στελέχη του Κολλεγίου Ανατόλια.

Στο χαιρετισμό του, ο οικοδεσπότης Δρ. Πάνος Βλάχος, Πρόεδρος του Κολλεγίου Ανατόλια, τόνισε πως στόχος του Κολλεγίου είναι οι μαθητές του να γίνουν υπεύθυνοι πολίτες που αντιλαμβάνονται τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος. Είναι μακρά, συνέχισε, η συνεργασία Κολλεγίου-HELMEPA η οποία και θα συνεχιστεί.

helm2

Ο Γενικός Διευθυντής της HELMEPA, κ. Δημήτρης Κ. Μητσάτσος, ευχαρίστησε το LRF για την υποστήριξή του και το Κολλέγιο Ανατόλια για τη φιλοξενία του. Κάνοντας συνοπτική διαδρομή της HELMEPA, υπογράμμισε πως σκοπός της παραμένει από το 1982 που ιδρύθηκε, η ενημέρωση του ανθρώπινου παράγοντα στη ναυτιλία και την κοινωνία για να διατηρήσουμε το περιβάλλον μας όπως το όρισε η φύση.

Ο κ. Θεοδόσης Σταματέλλος, Area Marine Manager, Greece, East Mediterranean and Adriatic, του Hellenic Lloyd's S.A., αναφέρθηκε στην αποστολή του LRF τονίζοντας πως για να αλλάξει κάτι και να προστατέψουμε τις θάλασσες και το περιβάλλον μας, χρειάζεται πρώτα να απευθυνθούμε στα παιδιά, γιατί αυτά είναι το μέλλον.

Ο εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης για την κυκλοφορία, το περιβάλλον και τη βιώσιμη κινητικότητα, κ. Γιώργος Δημαρέλλος, επανέλαβε αυτό που είχε πει ο Δήμαρχος ότι η «Θεσσαλονίκη, παραθαλάσσια πόλη, έχει γυρίσει την πλάτη στη θάλασσα» και γι αυτό ο Δήμος Θεσσαλονίκης συνεργάζεται με τη HELMEPA γιατί πιστεύει στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών για σωστή περιβαλλοντική συμπεριφορά στο μέλλον.

Η εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Μαρία Δοκοπούλου, αναφέρθηκε στον Δαρβίνο που επέμενε πως «επιβιώνει στη φύση ο καλύτερα προσαρμοσμένος» και επομένως, είπε, σε έναν κόσμο που αλλάζει, οι μαθητές χρειάζονται πολλές και σύγχρονες δεξιότητες, στοιχεία που προσφέρουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα της HELMEPA.

helm1

Η Έκθεση που εγκαινίασαν οι κύριοι Βλάχος, Σταματέλλος, Δημαρέλλος και Μητσάτσος, θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη μέχρι την 26 Μαρτίου 2015 και θα την επισκεφθούν περισσότεροι από 1000 μαθητές δημοσίων δημοτικών και γυμνασίων όπως και του Κολλεγίου Ανατόλια.

Την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015, μεταξύ 17:00 και 20:00, η HELMEPA θα πραγματοποιήσει στον ίδιο χώρο Ενημερωτικό Σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς που έχει θέμα «Θάλασσα και Άνθρωπος: Διασφαλίζοντας ένα Βιώσιμο Μέλλον».

Τέλος, η Εκστρατεία θα συνεχιστεί σε άλλες 13 πόλεις στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα και θα ολοκληρωθεί το Νοέμβριο του 2017.

 

Τα πιο Δημοφιλη > Περιβαλλον

Η D-Marin Λευκάδας μέγας χορηγός του Πράσινου Ημιμαραθωνίου Λευκάδας

Η D-Marin Λευκάδας για μια ακόμη χρονιά υπήρξε μέγας χορηγός του Πράσινου Ημιμαραθωνίου Λευκάδας, επιβεβαιώνοντας...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

Shopping

ΑΒΑΞ: Floor Sample Sale από 5-8 Απριλίου…

Για 4 ημέρες, μπορείτε να επωφεληθείτε από εξαιρετικές εκπτώσεις σε...

Shopping

Style

Το νέο TUDOR Pelagos FXD Chrono “Cycling…

Με αφορμή την έναρξη του Giro d’Italia 2024, η TUDOR...

Style