Το «7o Κύπελλο Optimist-Τρόπαιο Νίκος Σαρικαβάζης» του Ν.Ο.Π.Φ. επιστρέφει

Nopf Sarikavazis

Η γιορτή των μελλοντικών Ολυμπιονικών επιστρέφει στον Φαληρικό Όρμο.

Ιστιοπλόοι ηλικίας 7-15 ετών, με σύμμαχο τον άνεμο, βάζουν πλώρη για ένα τριήμερο (11-13/2) απολαυστικής ιστιοπλοΐας στην κλάση Optimist. Ο Ναυτικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου, πιστός στην πλούσια ιστιοπλοϊκή του ιστορία και τηρώντας κατά γράμμα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, διοργανώνει τον Ανοικτό Διεθνή Ιστιοπλοϊκό αγώνα «7o ΝΟΠΦ Κύπελλο Optimist» και το επαμειβόμενο «Κύπελλο Νίκος Σαρικαβάζη», διοργάνωση που από το 2019 περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα της διεθνούς ομοσπονδίας της κλάσης Optimist (IODA).

«Είμαστε πανέτοιμοι για την διοργάνωση από την οποία στο μέλλον θα βγουν οι επόμενοι Ολυμπιονίκες. Η οργανωτική επιτροπή έχει σχεδιάσει έναν αγώνα ασφαλή, τηρώντας αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Είμαστε σίγουροι ότι οι συμμετέχοντες στον αγώνα που γίνεται στη μνήμη του Νίκου Σαρικαβάζη θα γεμίσουν ιστιοπλοϊκές εμπειρίες και γνώσεις που θα αποτελέσει την καλύτερη προίκα για το μέλλον» σχολίασε εν όψει της εκκίνησης των αγώνων ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου κ. Τάσος Βατίστας.

Τιμώμενο πρόσωπο η Αιμιλία Τσουλφά

Οι διοργανωτές του Ναυτικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου έχουν ετοιμάσει πολλές εκπλήξεις στους λιλιπούτειους ιστιοπλόους που θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στα νερά του Σαρωνικού. Το νεοσύστατο δίδυμο στην κλάση 470, Βασίλης Παπουτσόγλου και Ραφαηλίνα Κλωναρίδου, το Σάββατο 12/02 το απόγευμα θα βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Ομίλου προκειμένου να μιλήσει στους νεαρούς ιστιοπλόους και να απαντήσει στα ερωτήματά τους. Την Κυριακή 13/02, στην απονομή των επάθλων στους νικητές, θα τιμηθεί για την προσφορά της στον ελληνικό αθλητισμό η χρυσή Ολυμπιονίκης της Αθήνας στην κλάση 470, Αιμιλία Τσουλφά.

Στο «7ο Nikos Sarikavazis Trophy», για πρώτη φορά σε διασυλλογικό αγώνα στην Ελλάδα, όλα τα σκάφη που θα λάβουν μέρος στον αγώνα θα είναι εφοδιασμένα με GPS tracker. Έτσι όλοι οι φίλοι του αθλήματος θα μπορούν να παρακολουθούν ζωντανά είτε από PC είτε από Tablet είτε και από το κινητό τους τηλέφωνο την πορεία των σκαφών.

Την διοργάνωση αγκαλιάζουν για μια ακόμη χρονιά οι υποστηρικτές-χορηγοί «S&M Sailing And More.com», «BEWISE», «Κάμπος Χίου», «Pantaenius Sail & Yacht insurance»,
«E-Fresh.gr» ,«OIKONOMOU organizing & Promotion», «Multi taste Catering” και «JGP Hellas”.

Το «7o Κύπελλο Optimist-Τρόπαιο Νίκου Σαρικαβάζη» στηρίζουν η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών και η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Το πρόγραμμα των αγώνων: https://nopf.gr/trophy/programma/

Τα πιο Δημοφιλη > Events

Από αριστερά: Δημήτρης Χριστοφιλέας, Πόπη Καλαϊτζή, Χριστίνα Αλούπη, Γιώργος Ντάβλας

4 χρόνια δράσεις «Δίπλα στη Γυναίκα»

Μαζική στήριξη στο Σύλλογο Φίλων Μ/Γ Κλινικής Αρεταίειου Νοσοκομείου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η Omega διευρύνει τη συλλογή Speedmaster…

Μοντέλα τόσο σε χρυσό όσο και σε ατσάλι, καθένα με...

Style