1ο Ναυτιλιακό Forum Ναυτεμποριικής

naftemp1

Εξέχουσες προσωπικότητες από την Ελλάδα και τον κόσμο θα δώσουν το παρών στο 1ο Ναυτιλιακό Forum με θέμα «Ο πρωταγωνιστικός ρόλος της Ελληνικής Ναυτιλίας στο παγκόσμιο εμπόριο και η προσφορά της στην Ελληνική Οικονομία». 

Tο 1ο Ναυτιλιακό Forum διοργανώνει η εφημερίδα «Η Ναυτεμπορική», στις 22 Ιανουαρίου 2015, στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso στη Βουλιαγμένη.

Μεταξύ των μέχρι τώρα επιβεβαιωμένων ομιλητών είναι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης, ο αντιπρόεδρος του NASDAD Meyer "Sandy" Frucher, ο διευθύνων σύμβουλος της Clarkson PLC Martin Stopford, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο πρόεδρος της European Community Shipowners' Association (ECSA) Thomas Rehder. Στους ομιλητές περιλαμβάνονται ακόμη εκπρόσωποι θεσμικών φορέων και πολιτικών κομμάτων, καθώς και εξέχοντα μέλη της ναυτιλιακής κοινότητας.

Στις συνεδρίες του Forum θα αναλυθούν μέσω παρουσιάσεων και πάνελ συζητήσεων:

• Η προσφορά της ναυτιλίας στην ευρωπαϊκή και ελληνική οικονομία με έμφαση στη διαχρονική συνεισφορά του ελληνικού εφοπλισμού στην οικονομία και την κοινωνία της Ελλάδας,
• Οι παραδοσιακοί και σύγχρονοι τρόποι χρηματοδότησης της ναυτιλίας, με έμφαση στις διαφαινόμενες τάσεις στην εξασφάλιση ρευστότητας για λειτουργικούς και επενδυτικούς σκοπούς των ναυτιλιακών εταιρειών.
• Ο ρόλος της Ελλάδας ως διεθνές ναυτιλιακό κέντρο, με έμφαση στη συμβολή των υποστηρικτών προς τη ναυτιλία υπηρεσιών για την ενίσχυση αυτού του ρόλου.
• η πορεία των ναυλαγορών και οι νέοι δρόμοι του θαλάσσιου εμπορίου με τα εμπόδια, τις προκλήσεις και τις προοπτικές τους.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα και τους ομιλητές του Forum

http://events.naftemporiki.gr/ShippingForum

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα πιο Δημοφιλη > Events

Από αριστερά: Δημήτρης Χριστοφιλέας, Πόπη Καλαϊτζή, Χριστίνα Αλούπη, Γιώργος Ντάβλας

4 χρόνια δράσεις «Δίπλα στη Γυναίκα»

Μαζική στήριξη στο Σύλλογο Φίλων Μ/Γ Κλινικής Αρεταίειου Νοσοκομείου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η Omega διευρύνει τη συλλογή Speedmaster…

Μοντέλα τόσο σε χρυσό όσο και σε ατσάλι, καθένα με...

Style