Mercury Marine: παρουσιάζει τους ηλεκτρικούς κινητήρες AvatorTM 75e και 110e.

Διευρύνει τη γκάμα της βραβευμένης σειράς Ηλεκτρικής Πρόωσης AvatorΤΜ με σκοπό την μεγαλύτερη κάλυψη των αναγκών για βιώσιμες περιπέτειες στο νερό.

Μετά τις επιτυχημένες παρουσιάσεις στην έκθεση Consumer Electronics Show (CES) στο Λας Βέγκας και στη Διεθνή Έκθεση Σκαφών Discover Boating Miami, η Mercury Marine®, θυγατρική της Brunswick Corporation (NYSE: BC), παρουσίασε σήμερα επίσημα τους ηλεκτρικούς εξωλέμβιους κινητήρες AvatorTM 75e και 110e. Αυτά τα νέα μοντέλα είναι τα πιο πρόσφατα που εντάσσονται στη σειρά αμιγώς ηλεκτρικών κινητήρων της Mercury, η οποία περιλαμβάνει επίσης τους εξωλέμβιους κινητήρες Avator 7.5e, 20e και 35e.

Από την πρώτη παρουσίαση της το 2023, η σειρά ηλεκτρικής πρόωσης AvatorTM της Mercury Marine®, έχει κερδίσει πολλά βραβεία σχεδιασμού και καινοτομίας, τόσο στη βιομηχανία σκαφών όσο και στη βιομηχανία ηλεκτρονικών ειδών. Πιο πρόσφατα, οι Avator 20e και 35e έλαβαν τα Βραβεία Καινοτομίας 2024 CES στην κατηγορία Βιωσιμότητα, Οικολογικός Σχεδιασμός και Έξυπνη Ενέργεια, καθώς και τα Βραβεία 2024 Boating Industry Top Products Awards.

«Είμαστε υπερήφανοι για όλες τις διακρίσεις που έχουμε λάβει μέχρι σήμερα για τους ηλεκτρικούς εξωλέμβιους κινητήρες Avator και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα παρουσιάζουμε τα πιο ισχυρά νέα μοντέλα μας», δήλωσε ο John Buelow, Πρόεδρος της Mercury Marine®. «Οι ηλεκτρικοί εξωλέμβιοι κινητήρες 75e και 110e είναι κατάλληλοι για την πρόωση εύρους σκαφών, συμπεριλαμβανομένων σκαφών pontoon, των runabouts, των skiffs και των RIBs που κυμαίνονται μέχρι περίπου 22 πόδια, παρέχοντας σε περισσότερους ιδιοκτήτες σκαφών μια φιλική προς το χρήστη, βιώσιμη εμπειρία πλεύσης».

Ισχυρή απόδοση
Διαθέτοντας την πρώτη στον κλάδο τεχνολογία κινητήρα εγκάρσιας ροής της Avator, η οποία παρέχει άμεση ροπή και αξιόπιστη, αποδοτική ισχύ, ο νέος 75e παράγει 7500 Watt στον άξονα της προπέλας, τα οποία αντιστοιχούν σε 10 ίππους. Ο 110e παράγει 11000 Watt στον άξονα της προπέλας, τα οποία αντιστοιχούν σε 15 ίππους.

Και τα δύο μοντέλα διατίθενται με ψηφιακά τηλεχειριστήρια για σκάφη με κονσόλα. O 75e διατίθεται επίσης με λαγουδέρα πολλαπλών λειτουργιών. Το σύστημα ηλεκτρικής κλίσης στον βασικό εξοπλισμό καθιστά επίσης εύκολη την προσαρμογή για μέγιστη απόδοση ή την ανύψωση του κινητήρα σε ρηχά νερά.

 

Μπαταρίες και φόρτιση
Οι νέοι εξωλέμβιοι κινητήρες συνδέονται με ένα Avator 5400 Power Center, το οποίο διευκολύνει την απρόσκοπτη ενσωμάτωση μπαταριών, παρέχοντας ευελιξία σύνδεσης έως και τεσσάρων ανθεκτικών, στεγανοποιημένων από τις καιρικές συνθήκες μπαταριών ιόντων λιθίου Avator 5400Wh για μεγαλύτερη εμβέλεια και χρόνο λειτουργίας. Ένας εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος της Mercury μπορεί να βοηθήσει τους πελάτες να επιλέξουν τον σωστό αριθμό μπαταριών και να διαμορφώσουν το σύστημα ηλεκτρικής πρόωσης Avator ώστε να ταιριάζει στο σκάφος τους.

Το Power Center παρέχει βολική φόρτιση ενός σημείου για πολλαπλές μπαταρίες ταυτόχρονα. Οι ιδιοκτήτες σκαφών μπορούν να επιλέξουν τον δικό τους χρόνο φόρτισης. Ο φορητός φορτιστής Avator 520W θα επαναφορτίσει δύο εξαντλημένες μπαταρίες 5400Wh σε περίπου 20 ώρες, ενώ ο προαιρετικός φορτιστής 1040W μπορεί να μειώσει το χρόνο φόρτισης κατά το ήμισυ (απαιτείται είσοδος και διακόπτης συμβατός με το εναλλασσόμενο ρεύμα).

Όλα τα μοντέλα Avator διαθέτουν έξυπνη ψηφιακή οθόνη στο βασικό εξοπλισμό, που επιτρέπει στους χειριστές να παρακολουθούν την ταχύτητα, την απόσταση, την εμβέλεια ως προς τον υπολειπόμενο χρόνο πλεύσης, το επίπεδο της μπαταρίας, την ισχύ εξόδου και τις ειδοποιήσεις σε μια πλήρως έγχρωμη οθόνη βελτιστοποιημένη για αναγνωσιμότητα σε όλες τις συνθήκες φωτισμού. Υπάρχουν δύο επιλογές τοποθέτησης της ψηφιακής οθόνης στις διαμορφώσεις απομακρυσμένης κονσόλας 75e και 110e: χωνευτή τοποθέτηση ή τοποθέτηση σε βάση. Στο μοντέλο 75e με τιμόνι, η οθόνη είναι ενσωματωμένη στον κινητήρα για άμεση και εύκολη προβολή.

Συνδεσιμότητα
Τα μοντέλα Avator 75e και 110e διαθέτουν προεγκατεστημένη μονάδα Mercury SmartCraft® Connect, που συνδέει ασύρματα τον κινητήρα με την εφαρμογή Mercury Marine® σε smart συσκευή. Η εφαρμογή μπορεί να παρακολουθεί την εμβέλεια, την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας και άλλα δεδομένα απόδοσης. Διαθέτει χάρτη GPS με οπτικοποιημένες εκτιμήσεις εμβέλειας για τον προγραμματισμό ταξιδίων.

Οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν την εφαρμογή ώστε να τους στέλνει ειδοποιήσεις και μηνύματα. Ο ιδιοκτήτης μπορεί να παρακολουθεί το μειωμένο αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα με βάση τις εκτιμώμενες εκπομπές που αποφεύγονται κατά τη διάρκεια της πλεύσης με τον ηλεκτρικό εξωλέμβιο κινητήρα Avator.


Δέσμευση στη βιωσιμότητα
Το πρόγραμμα AvatorTM συνεχίζει να επιβεβαιώνει τη δέσμευση της Mercury να επαναπροσδιορίσει την πρόωση στο νερό, σε όλες τις σειρές προϊόντων, με τρόπους που αφήνουν θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον. Οι εξωλέμβιοι κινητήρες Avator μεταμορφώνουν την εμπειρία πλεύσης, καθιστώντας τη δυνατή χωρίς καυσαέρια και με μηδενικές άμεσες εκπομπές.

Κάθε ηλεκτρικός εξωλέμβιος κινητήρας είναι επίσης κατασκευασμένος από πολλά εξαρτήματα που είναι ανακυκλώσιμα ή επαναχρησιμοποιήσιμα.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους ηλεκτρικούς εξωλέμβιους κινητήρες Avator, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα mercurymarine.com/Avator.

Τα πιο Δημοφιλη > Ειδησεις

Η Athenian Yachts στην Πρέβεζα - Η 4η βάση…

Η Athenian Yachts ανακοινώνει την έναρξη των δραστηριοτήτων της στην πόλη της Πρέβεζας, εγκαινιάζοντας την...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Στο 2o στάδιο υλοποίησης μπαίνει το πρόγ…

Έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία τον πρώτο χρόνο του προγράμματος «Καμία...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

OMEGA: Η κομψή συλλογή Aqua Terra σε τρί…

Tο μαύρο καντράν παραμένει διαχρονικά στα ρολόγια ένα από τα...

Style