Quantcast

Τα ηλεκτρικά σκάφη X Shore στην Ελλάδα από την Green eMotion

Την ανάληψη της αντιπροσωπείας των Σουηδικών ηλεκτρικών σκαφών X Shore ανέλαβε η Green eMotion για την Ελλάδα και την Κύπρο.

H X Shore είναι η Σουηδική τεχνολογική startup πίσω από τη καινοτόμα γενιά πλήρως ηλεκτρικών, αθόρυβων σκαφών, με δυνατότητα παραγωγής σε μεγάλη κλίμακα.  Η εταιρεία αναπτύχθηκε για να φέρει την αειφορία και την καινοτομία στον θαλάσσιο τουρισμό. Η ιδέα σχεδιάστηκε στα τέλη της δεκαετίας του '90, και το 2016 με την ανάπτυξη της τεχνολογίας πραγματοποιήθηκε από τον ιδρυτή της κ. Konrad Bergström.

Τα X Shore προσαρμόζονται και καλύπτουν κάθε ανάγκη για καταναλωτική και ψυχαγωγική χρήση και έχουν ήδη κυκλοφορήσει στην αγορά με το μοντέλο Eelex να είναι διαθέσιμο για παραγγελία από τον Ιανουάριο του 2019. Το νεότερο μοντέλο της XShore, Eelord 6000 και η νέα έκδοση του Eelex 8000 αποκαλύφθηκαν στην έκθεση σκαφών, στο Düsseldorf, τον Ιανουάριο του 2020.

XSHORE DG 356708
Η έμπνευση για το σκάφος X Shore προέρχεται από το χέλι της Νότιας Αμερικής: ένα πλάσμα που ορίζεται από τη δύναμη και τη χάρη του. Ο σχεδιασμός τους συμμορφώνεται με τη σκανδιναβική μινιμαλιστική αισθητική αν και ενσωματώνει ένα μοναδικό σπορ στυλ. Τα σκάφη διαμορφώνονται με στιβαρή κεφαλή και βελτιωμένο σώμα, λειτουργούν εξ ολοκλήρου με ηλεκτρική ενέργεια με αποτέλεσμα ένα αθόρυβο, δυναμικό σκάφος. Το XShore προσπαθεί να είναι το πιο βιώσιμο σκάφος και τα υλικά που χρησιμοποιούνται σε αυτό εγγυώνται χαμηλές περιβαλλοντικές επιπτώσειςγια να αποφευχθεί κάθε αναστάτωση του φυσικού περιβάλλοντος του ωκεανού.

Τα επιμέρους σχεδιαστικά στοιχεία όπως τραπέζια, καρέκλες και ξαπλώστρες είναι αρθρωτά και μπορούν να προστεθούν, να επανατοποθετηθούν ή να αφαιρεθούν χάρη στο σύστημα κιγκλιδωμάτων του σκάφους. Ο κινητήρας περιλαμβάνει έναν μετατροπέα σχεδιασμένο για να χειρίζεται την πίεση, μια μπαταρία που έχει εξαιρετική αναλογία ισχύος ως προς βάρος, και ένα μαγνητικό κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο εξασφαλίζει αθόρυβη και μηδενική τριβή.

XSHORE DGDJI 0177 v2
To σκάφος έχει τελική ταχύτητα τους 40 κόμβους και καλύπτει μία απόσταση 70 ναυτικών μιλίων όταν ταξιδεύει με χαμηλή ταχύτητα. Με τη χρήση ταχυφορτιστή, το σκάφος τελεί μία πλήρη φόρτιση σε μία ώρα.

Το Eelord 6000 έχει μήκος 5.8 μέτρα και η τιμή αγοράς του ξεκινά από 149,000 EUR, ενώ το 8μετρο Eelex 8000, η τιμή του ξεκινά από τα 249,000 EUR.Η Green eMotion ξεκίνησε τον Ιανουάριου του 2019 με ένα όραμα να ακολουθεί όλες τις τεχνολογικές εξελίξεις και να προσφέρει στην Ελληνική και Κυπριακή αγορά προϊόντα και υπηρεσίες που προάγουν τη βιωσιμότητα και αφήνουν πράσινο αποτύπωμα στον πλανήτη.

Στο portfolio της θα βρούμε τα ολλανδικά, 100% ηλεκτρικά τρίκυκλα etuks, τα 100% fashionable ιταλικά οχήματα πόλης TazzariEVZero και τα πράσινα, γερμανικά λιπαντικά Bizol.
Η δραστηριότητα της εταιρείας αναπτύσσεται και στην παροχή υπηρεσιών, με τη δημιουργία της βιώσιμης εταιρείας τουρισμού tuktuktours όπου μέσα από ηλεκτρικά οχήματα προσφέρει 2ωρες – 3ωρες περιηγήσεις στην Αθήνα, τη Σαντορίνη, την Μύκονο και την Κέρκυρα.


Green eMotion SA
Evangelistrias 16, Malema
3031, Cyprus
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
+30 213 041 64 84

 

Τα πιο Δημοφιλη > Ειδησεις

Στην τελική ευθεία η υλοποίηση του Εθνικού Συστήματος Ολοκληρωμένης…

«Το Εθνικό Σύστημα Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης (ΕΣΟΘΕ) αφορά ένα κορυφαίο έργο, όχι μόνο για το...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Άντζελα Γκερέκου

Άντζελα Γκερέκου: Βασική ενέργεια η εφαρ…

Προτάσεις αντιμετώπισης της ύφεσης που πλήττει τον κλάδο του Σκάφους...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Νεκρές μεσογειακές φώκιες στο Αιγαίο

Τα περιοριστικά μέτρα μετακίνησης λόγω του κορωνοιού και η έλλειψη...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Black Bay Fifty-Eight “Navy Blue”

H TUDOR, πιστή στην παράδοση των μπλε σπορ ρολογιών της...

Style