Breguet: Nέα εμβληματική συλλογή

BREGUET

Η Breguet αποτίει φόρο τιμής στη θηλυκότητα αποκαλύπτοντας μια νέα έκδοση της εμβληματικής συλλογής της. Το Reine de Naples είναι διακοσμημένο για την περίσταση σε μια εξαιρετική φρέσκια απόχρωση σε πράσινο της μέντας.


Η Breguet γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας παρουσιάζοντας μια νέα εκδοχή του εμβληματικού Reine de Naples. Αυτό το ρολόι αποτελεί μια αληθινή ωδή στη θηλυκότητα, αποτίοντας φόρο τιμής στις γυναίκες που έχουν αφήσει ανεξίτηλα σημάδια στην ιστορία, που δημιουργούν τάσεις και εργάζονται για το μέλλον. Η μικρότερη αδερφή του Ναπολέοντα Βοναπάρτη, Caroline Murat, ήταν μία από αυτές τις λαμπρές, εμπνευσμένες προσωπικότητες. Ήταν μια γυναίκα με μεγάλη ευφυΐα και λογοτεχνική κουλτούρα, προστάτιδα των τεχνών και συλλέκτρια. Έδειξε έντονο ενδιαφέρον όχι μόνο για τον κόσμο της τέχνης, αλλά και για οικονομικά, κοινωνικά και εκπαιδευτικά ζητήματα στο βασίλειό της, πρωτοστατώντας σε έργα όπως η δημιουργία σχολείων για νεαρά κορίτσια και η μεταρρύθμιση των εργοστασίων κοραλλιών.

 

Το πρώτο ρολόι χειρός: το φαντάστηκε μια γυναίκα, το δημιούργησε ένας άνδρας

 

Η Caroline Murat αγαπούσε ιδιαίτερα τα ρολόγια του Abraham-Louis Breguet και συγκέντρωσε μια εντυπωσιακή συλλογή με πάνω από 30 ρολόγια. Σε μια εποχή που οι κυρίες φορούσαν τα ρολόγια τους ως κολιέ, έκανε μια τολμηρή και πρωτοποριακή παραγγελία στον Abraham-Louis Breguet, για ένα ρολόι που θα μπορούσε να φορέσει στον καρπό της. Ήταν το έτος 1810 και ο ιδρυτής της Breguet άρχισε να εργάζεται πάνω σε αυτό το μοναδικό στο είδος του μοντέλο: το πρώτο ρολόι χειρός στον κόσμο.


Από την παράδοσή του το 1812 έως τις επισκευές στις οποίες υποβλήθηκε το 1849 και το 1855, τα αρχεία Breguet ανατρέχουν στην ιστορία και τα χαρακτηριστικά αυτού του εξαφανισμένου πλέον ρολογιού. Αυτό το λεπτό επίμηκες δημιούργημα, που πλαισιώνει ένα ασημένιο καντράν, περιλάμβανε πολλά πρόσθετα στοιχεία: επαναλήπτη τετάρτων, φάση σελήνης και θερμόμετρο. Για να φορεθεί σε αυτή τη νέα θέση χρησιμοποιήθηκε λαστιχάκι για τα μαλλιά πλεγμένο με χρυσή κλωστή.

 

Πληθώρα λεπτομερειών

  breguet2024 005

Η συλλογή Reine de Naples διατίθεται πλέον σε μια παλέτα απαλών χρωμάτων. Μετά από ροζ, γκρι και λευκές εκδοχές, η σειρά υποδέχεται ένα ρολόι σε πράσινο της μέντας, το χρώμα της ελπίδας. Μια σειρά αποχρώσεων που ταιριάζουν σε κάθε καρπό.
Το καντράν αυτής της νέας έκδοσης, σε λευκό φίλντισι, διαθέτει αστραφτερό δακτύλιο ωρών, φτιαγμένο με την τεχνική του snow-setting. Περιβάλλεται από μια διακριτική ένδειξη λεπτών σε μαύρο χρώμα, διακοσμημένη με σύμβολα εμπνευσμένα από τα ρολόγια τσέπης που αναπτύχθηκαν από τον Abraham-Louis Breguet. Οι εμβληματικοί δείκτες με ανοιχτές άκρες της Breguet δείχνουν τις ώρες και τα λεπτά, ενώ ένα διαμάντι σε σχήμα αχλαδιού στην ώρα 6:00 προσθέτει μια ποιητική διακοσμητική πινελιά.
Οι δύο αποχρώσεις του πράσινου στους αραβικούς αριθμούς προσδίδουν μια δισδιάστατη εμφάνιση. Ο μοναδικός αριθμός του ρολογιού, που εγγυάται την αυθεντικότητά του, εμφανίζεται μεταξύ της ώρας 11 και της ώρας 12. Αυτή η παράδοση στο σύστημα αρίθμησης χρονολογείται από τα πρώτα χρόνια της Breguet και επιτρέπει την παρακολούθηση κάθε ρολογιού σε όλη τη διάρκεια της ζωής του.
Η εσωτερική φλάντζα και η στεφάνη είναι διακοσμημένες με 117 διαμάντια, προσδίδοντας στο καντράν μια ακόμη πιο φωτεινή λάμψη. Όπως αρμόζει στις μεγαλύτερες βασίλισσες, το στέμμα καλύπτεται με ένα διαμάντι σε μπριολέ κοπή.
Τέλος, το λουράκι από δέρμα αλιγάτορα διαθέτει πτυσσόμενο κούμπωμα στολισμένο με 28 διαμάντια σε μπριγιάν κοπή.


Ένας έξυπνος αλλά κομψός μηχανισμός

breguet2024 001

Τοποθετημένος μέσα σε μια ωοειδή θήκη διαστάσεων 36,5 x 28,45 mm, ο μηχανισμός αυτόματης περιέλιξης 191 εξαρτημάτων 537/3 με αυτονομία 45 ωρών είναι εξοπλισμένος με σπιράλ ταλάντωσης και ελβετικό μηχανισμό διαφυγής, σε σειρά από πυρίτιο. Αυτό το υλικό έχει πολλές ιδιότητες. Πέραν του ότι είναι ανθεκτικό στη διάβρωση και τη φθορά, δεν επηρεάζεται από την επίδραση των μαγνητικών πεδίων και βελτιώνει την ακρίβεια του ρολογιού. Όλα τα εξαρτήματα του μηχανισμού Calibre είναι προσεκτικά κατασκευασμένα στο χέρι σύμφωνα με την παράδοση της Breguet, είτε είναι εμφανή είτε κρυφά. Στο πίσω μέρος της κάσας από κρύσταλλο σαπφείρου σε λευκό χρυσό αναγράφεται το βάρος της πλατίνας και φέρει διακοσμητικά στοιχεία, όπως το μοτίβο Côtes de Genève, γυαλιστερές βίδες και τη λοξότμηση στα εξαρτήματα του μηχανισμού. Γύρω από το χρυσό πλαίσιο είναι χαραγμένος ο ατομικός αριθμός του ρολογιού.


Προδιαγραφές του ρολογιού
Reine de Naples – παραλλαγή σε πράσινο της μέντας 8918BB5D964D0
Κάσα: από λευκό χρυσό 18 καρατίων με 117 διαμάντια σε μπριγιάν κοπή, κάσα από κρύσταλλο σαπφείρου, κορώνα με διαμάντι σε μπριολέ κοπή
Διαστάσεις: 36,5 mm x 28,45 mm
Πάχος: 10,1 mm
Καντράν: χρυσό διακοσμημένο με 121 διαμάντια σε φυσικό λευκό φίλντισι, δακτύλιος ωρών με λιθογραφική εκτύπωση και τυπωμένους αραβικούς αριθμούς Breguet και διαμάντι σε σχήμα αχλαδιού
Δείκτες: δείκτες Breguet με ανοιχτές άκρες Λειτουργίες: ώρες, λεπτά
Μηχανισμός διαφυγής: επίπεδο σπιράλ ταλάντωσης και ενσωματωμένη ελβετική άγκυρα (pallet lever) από πυρίτιο
Μηχανισμός: αυτόματης περιέλιξης
Calibre: 537/3
Συχνότητα: 3,5 Hz
Αντοχή στο νερό: 30 μέτρα Αυτονομία: 45 ώρες
Λουράκι: δέρμα αλιγάτορα, τριπλό αναδιπλούμενο κούμπωμα με 28 διαμάντια μπριγιάν κοπής

Τα πιο Δημοφιλη > Style

Omega Speedmaster Chronoscope: 100 ημέρες μέχρι το Paris 2024

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι ξεκινούν σε μόλις 100 ημέρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Design

Firefly in the sky: Ο Matteo Thun δημιου…

Το φωτιστικό εξωτερικού χώρου Firefly in the sky αποτελεί μια...

Design