Tradition Quantième Rétrograde 7597: Βασιλική μονοχρωμία

Tradition Quantième Rétrograde 7597 gr

Η Manufacture Breguet παρουσιάζει μια οπτική παραλλαγή του εμβληματικού μοντέλου Tradition Quantième Rétrograde.

Αυτό το νέο ρολόι χαρακτηρίζεται από μια έντονη αντίθεση ανάμεσα στη μπλε μονοχρωμία του καντράν και στην ανθρακί απόχρωση του μηχανισμού.

Tradition Quantième Rétrograde 1

Το ρολόι 7597 εμβαθύνει στις ρίζες της εταιρείας. Από το σχήμα των γεφυρών μέχρι το αντικραδασμικό σύστημα pare-chute, και από το μέγεθος του τυμπάνου μέχρι τους τροχούς, όλα τα εξαρτήματα είναι έμμεσα εμπνευσμένα από τα ρολόγια «souscription» (κατά παραγγελία) και tact (αφής) που δημιούργησε ο Abraham- Louis Breguet. Το νέο Quantième Retrograde τραβάει την προσοχή χάρη στη συμμετρική αρχιτεκτονική του μηχανισμού του.

Το χρυσό καντράν φέρει το χαραγμένο με το χέρι μοτίβο «Clous de Paris», διαθέτει παραδοσιακή λατινική αρίθμηση και δείκτες με ανοιχτές ακμές. Όπως και στα ρολόγια από τα οποία είναι εμπνευσμένο, το καντράν είναι στερεωμένο με τρεις βίδες. Το μοντέλο 7597 διαθέτει επίσης παλινδρομικό δείκτη ημερομηνίας, μια αγαπημένη λειτουργία της Μάρκας, ο ιδρυτής της οποίας ήταν ανάμεσα στους πρώτους ωρολογοποιούς που δημιούργησαν ένα ρολόι με αυτό το περίτεχνο χαρακτηριστικό.

Tradition Quantième Rétrograde 2

Προκειμένου να διασφαλιστεί το ομαλό πέρασμα πάνω από τον μηχανισμό, η απόσταση ανάμεσα στο κέντρο και στην ένδειξη της ημερομηνίας κατέστησε απαραίτητη τη δημιουργία ενός πολυεπίπεδου μπλε δείκτη από ατσάλι. Επιπλέον, για να βελτιωθεί η αναγνωσιμότητα, το τμήμα που φέρει την ένδειξη ημερομηνίας εκτείνεται προς τα έξω κατά 180 μοίρες και είναι επενδυμένο με μπλε χρώμα που ταιριάζει με την απόχρωση του καντράν. Μεταξύ των αριθμών εναλλάσσονται ασημί σχέδια και χρυσά cabochon. Για να ρυθμίσει την ημερομηνία, ο χρήστης δεν έχει παρά να ξεβιδώσει το κούμπωμα στη θέση ώρας 10 και στη συνέχεια να πιέσει τον δείκτη διαδοχικά μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή ημερομηνία. Τέλος, η κεντρική πλάκα και οι γέφυρες είναι διακοσμημένες με ανθρακί επίστρωση που χαρίζει στο ρολόι τη δυναμική και εντυπωσιακή του εμφάνιση.

Tradition Quantième Rétrograde 3

Ένας μηχανισμός με αρχιτεκτονική κατασκευή
Η κάσα 40 mm από λευκόχρυσο φιλοξενεί τον αυτόματο μηχανισμό 505Q. Αυτός ο μηχανισμός είναι εξοπλισμένος με ανεστραμμένο μοχλό διαφυγής και βραχίονες από οξείδιο του πυριτίου. Αυτό το υλικό χρησιμοποιείται επίσης για την παραγωγή των ελατηρίων τυμπάνου της Breguet. Ανάμεσα στις πολλαπλές ιδιότητές του συγκαταλέγονται η αντοχή στη διάβρωση και τη φθορά, η απουσία ευαισθησίας στα μαγνητικά πεδία καθώς επίσης και η βελτιωμένη ακρίβεια στη χρονομέτρηση. Το τύμπανο του νέου Tradition Quantième Rétrograde ταλαντεύεται σε συχνότητα 3 Hz και έχει απόθεμα ισχύος 50 ωρών. Ο μηχανισμός αποτελείται από 269 εξαρτήματα και έχει πάχος 8.7 mm.

Το καντράν διαθέτει εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, ενώ το περίβλημα της κάσας από κρύσταλλο σαπφείρου αποκαλύπτει τον χρυσό ρότορα, το σχήμα του οποίου παραπέμπει στον ρότορα του ρολογιού perpétuelle που δημιουργήθηκε από τον Abraham-Louis Breguet το 1780.

Tradition Quantième Rétrograde 5

Το νέο Tradition 7597 είναι διαθέσιμο με σκούρο μπλε λουράκι από δέρμα αλιγάτορα, ασφαλισμένο με χρυσή αγκράφα.

 

Η συλλογή Tradition
Με αισθητική που συνδυάζει την παράδοση με την καινοτομία, η συλλογή Tradition κυκλοφόρησε το 2005 και αποτελεί την πρώτη σειρά της Μάρκας που παρουσιάζει όλα τα όργανα του μηχανισμού κίνησης στην πλευρά του καντράν, αναδεικνύοντας έτσι την έμπνευση που άντλησε από τα ρολόγια souscription (κατά παραγγελία) και tact (αφής). Το ρολόι souscription κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1797 και ήταν εξοπλισμένο με έναν μόνο δείκτη για την ανάγνωση των ωρών και των λεπτών. Ο σχεδιασμός αυτού του εκλεπτυσμένου αλλά λιτού ρολογιού ήταν πρωτοποριακός για την εποχή του, όπως ακριβώς και η φιλοσοφία του, καθώς το ένα τέταρτο της τιμής έπρεπε να καταβληθεί κατά την πραγματοποίηση της παραγγελίας.

Tradition Quantième Rétrograde 6

Ο ίδιος μηχανισμός calibre χρησιμοποιήθηκε από τον Abraham-Louis Breguet για τον σχεδιασμό των πρώτων ρολογιών αφής, τα οποία παρουσιάστηκαν έναν χρόνο αργότερα, στο πλαίσιο της Γαλλικής Βιομηχανικής Έκθεσης. Εκείνη την εποχή, ο περιορισμένος φωτισμός δυσχέραινε την ανάγνωση της ώρας στο καντράν. Ταυτόχρονα, δεν θεωρούνταν πολύ κομψό να κοιτάζει κανείς το ρολόι του κατά τη διάρκεια κοινωνικών εκδηλώσεων. Έτσι, ο ιδρυτής της ωρολογοποιίας φαντάστηκε ένα μοντέλο που θα επέτρεπε στον χρήστη να διαβάζει την ώρα χρησιμοποιώντας την αφή, χωρίς να βγάζει το ρολόι από την τσέπη του. Το μόνο που χρειαζόταν να κάνει ο χρήστης ήταν να ελέγξει την ώρα αγγίζοντας το βέλος ή τον δείκτη των ωρών ανοίγοντας το εξωτερικό μέρος της κάσας και συγκρίνοντας τη θέση του με τις ανυψωμένες ενδείξεις της ώρας στο περίβλημα.

Η τρέχουσα συλλογή Tradition χρησιμοποιεί τους κώδικες του Breguet με διαφορετικό και μοντέρνο τρόπο. Το μοντέλο Quantième Rétrograde 7597 κυκλοφορεί σε μπλε χρώμα και προετοιμάζει το έδαφος για έναν απόλυτα μοντέρνο, πρωτοποριακό σχεδιασμό.

  Tradition Quantième Rétrograde 7

Τεχνικές λεπτομέρειες:
Tradition Quantième Rétrograde 7597

Κάσα: Λευκόχρυσος, περίβλημα από κρύσταλλο σαπφείρου
Διάμετρος: 40 mm
Πάχος: 12,10 mm
Καντράν: Έκκεντρο, σε μπλε απόχρωση και κατασκευασμένο από χρυσό χαραγμένο στο χέρι σε ειδική μηχανή χάραξης
Μηχανισμός: αυτόματος
Λειτουργίες: Ώρες, λεπτά, παλινδρομικός δείκτης ημερομηνίας
Ελατήριο τυμπάνου: Τύπος Breguet, από οξείδιο του πυριτίου
Αντοχή στο νερό: 3 bar (30 m)
Μηχανισμός Calibre: 505Q
Συχνότητα: 3 Hz
Απόθεμα ισχύος: 50 ώρες
Εξαρτήματα: 269
Λουράκι: Σκούρο μπλε, δέρμα αλιγάτορα

Τα πιο Δημοφιλη > Style

Η Omega διευρύνει τη συλλογή Speedmaster 38 mm

Μοντέλα τόσο σε χρυσό όσο και σε ατσάλι, καθένα με μια αστραφτερή στεφάνη στολισμένη με...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Design

Firefly in the sky: Ο Matteo Thun δημιου…

Το φωτιστικό εξωτερικού χώρου Firefly in the sky αποτελεί μια...

Design