V.intager X Bespoke Athens Capsule collection

V.intager X Bespoke Athens Capsule collection

Το Bespoke Athens συστήνει ’’V.intager x Bespoke Athens’’ capsule συλλογή υπό τη σχεδιαστική, δημιουργική διεύθυνση και styling της κα. Βίλλυ Μπάκα (V.intager) σε συνεργασία με τον κ. Βασίλη Μπουρτσάλα. 

Αυτή η συνεργασία, που διατηρεί την παράδοση του χειροποίητου ζωντανή, είναι φόρος τιμής στην αέναη δημιουργική περιέργεια και στην ανοικτόμυαλη στάση ζωής, δεδομένου πως και οι δυο προέρχονται από τον corporate κόσμο.  

Οι άνθρωποι είναι πολίτες του κόσμου, σύγχρονοι νομάδες που αντί να βλέπουν όρια στις επιδιώξεις, είναι πολυμαθείς, τολμούν και μαθαίνουν επιχειρώντας. Η capsule συλλογή δημιουργήθηκε με τα καλύτερα υφάσματα της υψηλής ραπτικής (sartorial) και δρα ως ένα παιχνίδι μεταξύ υφάσματος, σχεδίου και φύλου. Τα looks διαθέτουν μια κοσμοπολίτικη ζεστασιά, δόθηκε έμφαση στη χρωματική παλέτα με χειροποίητες λεπτομέρειες. Ο κάθε χαρακτήρας που παρουσιάζεται μέσα από την οπτική μου μετουσιώνει τη ψυχή του, τα θέλω του, το όραμα του, τη δύναμή του, τις αρετές του σε ρούχο. Τα κομμάτια της συλλογής είναι βελούδο- κασμίρι- μαλλί μέχρι λινό και ψάθα και μπορούν να φορεθούν με τελείως διαφορετικό τρόπο, σε κάθε εποχή και ηπείρο. Το ιδανικό κοστούμι για εμένα, διαθέτει μια φυσική ροή η οποία επιβάλλει μια χαλαρή πολυτέλεια, αντανακλά κομψότητα και μια αποσταγμένη εκκεντρικότητα. Μου αρέσει να ανακαλύπτω συνεχώς, να ενισχύω τη φαντασία με νέα ερεθίσματα. Μ’ ενδιαφέρει η επανάκτηση ενός πλαισίου όπου ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει τη μοναδικότητά του, τις εμπειρίες και την οπτική του. Η δημιουργικότητά είναι πράξη επιβίωσης που δρα λυτρωτικά συνδυαστικά με τη μουσική, τις τέχνες και εκεί αιχμαλωτίζεται μια ιστορία με εικόνα-ήχο-χρώμα που γίνεται κομμάτι μου. ’’ αναφέρει η κα. Βίλλυ Μπάκα δημιουργός του V.intager.

V.intager X Bespoke Athens 1

‘’Με την τεχνολογία, την παγκοσμιοποίηση και την υπερπληροφόρηση τα πάντα πλέον εξειδικεύονται.  Ο καθένας μπορεί να φτιάξει το δικό του μικρόκοσμο. Στο χώρο της ένδυσης για παράδειγμα, αν δούμε τους δύο πόλους- Μόδα και Υψηλή Ραπτική- σήμερα είναι τόσο απομονωμένοι όσο ποτέ άλλοτε. Πριν 20 χρόνια αυτά τα δύο ως σχέση γνώσης-τέχνης συνυπήρχαν αρμονικά και υπήρχε έντονη αλληλεπίδραση, υπηρετώντας πάντα την αισθητική και δημιουργούσαν πολιτισμό. Ο κοινός παρονομαστής της γενιάς μου με τις νεότερες είναι το έμφυτο μικρόβιο της υψηλής αισθητικής και ως ένα μυστικό συστατικό που είναι, πάντα αναπαράγεται. Η συνεργασία με τη Βίλλυ, για την capsule συλλογή ‘’V.intager x Bespoke Athens’’ γεννήθηκε από τον ανωτέρω προβληματισμό έχοντας ως συνδετικό κρίκο το σεβασμό στην αισθητική και την καινοτομία.’’ αναφέρει ο κ. Βασίλης Μπουρτσάλας.

V.intager X Bespoke Athens 2

  1. POSH SAFARI: Με χρώματα της γης, δυναμικός, κυνηγός, θαρραλέος
  2. JAGUAR PIED: tribute στη jaguar e-type με δερμάτινες και μπαμπού λεπτομέρειες. Αντιθετικός, speedy attitude, ακροβατεί στα όρια του ναρκισσισμού και της τόλμης
  3. PINK PANTHER: Είναι πάνθηρας.. και δεν χρειάζεται εξήγηση.
  4. TEA WITH GRANDPA: Η Κυριακάτικη βόλτα στο Βάρσο, μυρωδιά φθινοπώρου, τα μάτια του παππού, σταθερές αξίες, jazz βινύλια
  5. JACQUES (JAMAIS) DEAN: Τρίπτυχος, εκκεντρικός, με σανδαλόξυλο από τα members club που συχνάζει, δάνδης, γοητευτικός, όχι πάντα gentleman
  6. CAMO CIGAR: Μοναχικός, κρύβει έντεχνα το συναισθηματισμό του μέσα από την elegant διπλωματία του (πουκάμισο camouflage και σακάκι που διαθέτει υφή λινόσακου σαν τα κιλίμια που κουβαλά από τα ταξίδια του στην Ανατολή. Εμπνευσμένο από την ταινία ‘’The man who knew too much’’ A. Hitchcock και τον Λόρενς της Αραβίας.
  7. BRERA: Η συνοικία των καλλιτεχνών, εκεί που βρίσκονται τα ατελιέ των καλλιτεχνών και των ζωγράφων γεμάτη γκαλερί και αντικερί. Ο χαρακτήρας είναι Μεσογειακός, street smart από την πιάτσα του Μιλάνο.
  8. MONSIEUR MAJORELLE: Εμπνευσμένος από τον Οριενταλισμό και τους περίφημους κήπους στο Μαρόκο. Με πουκάμισο Cobalt blue Majorelle και φόδρα πράσινη όπως οι κάκτοι.

V.intager X Bespoke Athens 4

DOLLS:

  1. MATCH POINT: Από την ομότιτλη ταινία του Woody Allen, τυχοδιώχτης, σύγχρονος Machiavelli, επαγγελματίας καζανόβας. Preppy look αλλά όχι classy συμπεριφορά.

   10.TEXAN SNAKE: Μοντέρνος cowboy, περιπετειώδης, γενναίος, ένας σύγχρονος Gaucho της πόλης που κυκλοφορεί με vintage βαλίτσα, μπότες και ανοικτό jeep. Διανυκτερεύει στην έρημο του Joshua Tree, μαγεύεται από παιδί με το μωβ ουρανό κατά το σούρουπο που φαντάζει σαν φυσικό light installation του James Turrell. Στην φύση και στην ησυχία του βρίσκει πάντα τις απαντήσεις που αναζητά και συνδέεται βαθιά με την χαμαιλεοντική του φύση.

11. CAPRI: Καλοκαίρι στην ιταλική ριβιέρα, μπλε κοστούμι, λεμονί πουκάμισο που κουβαλά μαζί τις μυρωδιές από τα λεμόνια στο Νότο. Έτοιμος να πιει το aperol του και να γευτεί την ύψιστη γαστρονομία των απλών υλικών. Το κάθε καλοκαίρι είναι αυτά τα γεύματα και πειράγματα με τους φίλους. *Η συλλογή θα είναι διαθέσιμη στο Showroom του Βespoke Athens (Made to Order, Made to Measure, Bespoke)

V.intager X Bespoke Athens 5

V.intager X Bespoke Athens 7

V.intager X Bespoke Athens 9

Τα πιο Δημοφιλη > Style

Omega Speedmaster Chronoscope: 100 ημέρες μέχρι το Paris 2024

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι ξεκινούν σε μόλις 100 ημέρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Design

Firefly in the sky: Ο Matteo Thun δημιου…

Το φωτιστικό εξωτερικού χώρου Firefly in the sky αποτελεί μια...

Design