PROLIGHT: 3 βραβεία Lighting Design στα Interiors Awards 2023

PROLIGHT: 3 vraveia Lighting Design Interiors Awards 2023

Mε την απόκτηση τριών σημαντικών Bραβείων στον πυλώνα Lighting Design Projects των Interiors Awards 2023, του καταξιωμένου θεσμού στον χώρο της Αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων, του Interior και του Lighting Design, τιμήθηκε η PROLIGHT την Τρίτη 6 Ιουνίου 2023.

Oι τρεις υποψηφιότητες της στις κατηγορίες HoReCa και Commercial Spaces απέσπασαν ισάριθμα βραβεία, αποτελώντας την αναγνώριση της δέσμευσή της στην υψηλή ποιότητα, την τεχνολογική καινοτομία και την τεχνική αρτιότητα για τη δημιουργία λειτουργικών και αειφόρων έργων με βασική παράμετρο τη βέλτιστη εμπειρία για τον χρήστη.

PROLIGHT Lighting Design Interiors Awards 2023 2

GOLD Award (HoReCa)
Εργο: Cali Mykonos Hotel στη Μύκονο.
Αρχιτεκτονική μελέτη: STFNLAB Architecture & Engineering Development

Ο στόχος της μελέτης φωτισμού του Cali Mykonos ήταν ο ήπιος, χαμηλής κλίμακας και έντασης φωτισμός, με πλήρη απουσία οπτικής ενόχλησης ώστε συνολικά όλο το αποτέλεσμα να ενσωματώνεται με το εντυπωσιακό φυσικό τοπίο και την ιδιαίτερη φυσική ροή του εδάφους. Ένα ενδιαφέρον κομμάτι του έργου αποτέλεσε ο φωτισμός της 125 μέτρων πισίνας η οποία αποτελεί το σήμα κατατεθέν του Cali Mykonos. Επιλέχθηκαν δύο layers φωτισμού για το εσωτερικό της πισίνας, ένα που φωτίζει προς την θέα και το infinity τελείωμα της αλλά και ένα συνεχόμενο, εύκαμπτο γραμμικό σύστημα φωτισμού το οποίο διατρέχει όλο της το μήκος των 125 μέτρων. Για να δοθεί η μέγιστη δυνατότητα ευελιξίας στην χρήση πολλαπλών σεναρίων φωτισμού, χρησιμοποιήθηκαν LED RGBW, ελεγχόμενα με dimmable πρωτόκολλο DMX, ώστε αν και όταν χρειάζεται η πισίνα εκτός από το λευκό χρώμα να μπορεί να χρωματιστεί με μεγάλη ευκολία και με χιλιάδες άλλες αποχρώσεις, είτε στατικά, είτε δυναμικά.

PROLIGHT Lighting Design Interiors Awards 2023 3

SILVER Award (HoReCa)
Εργο: ON Residence Hotel στη Θεσσαλονίκη.
Αρχιτεκτονική μελέτη: Divercity Architects, Dimitris Thomopoulos Architects / Interior Design: Fabienne Spahn, Νίκος Φλετορίδης

Ο φωτισμός του πιο iconic κτιρίου της Θεσσαλονίκης αποτέλεσε μια ευκαιρία για την PROLIGHT να αναδείξει φωτιστικά τη διαχρονικότητα και την ιστορική αύρα του, δίνοντας του ταυτόχρονα μια σύγχρονη αισθητική. Ο κύριος στόχος του concept επομένως και του φωτισμού ήταν να διατηρηθεί ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του εστιατορίου Oλυμπος Νάουσα σε όλο το ξενοδοχείο και επιτεύχθηκε μέσω της ρετρό αισθητικής και του μοναδικού design φωτιστικών σωμάτων που επιλέχθηκαν συνδυάζοντας άψογα το παλαιό με το νέο. Στο εστιατόριο, την reception και το business lounge του ημι-ορόφου χρησιμοποιήθηκε κατά κύριο λόγω διάχυτος θερμός φωτισμός με δυνατότητα dimming ώστε ο χώρος να αποπνέει τον αστική αύρα που πάντα τον χαρακτήριζε.

 PROLIGHT Lighting Design Interiors Awards 2023 1

SILVER Award (Commercial Space)
Εργο: Πρότυπο Νεφρολογικό Κέντρο στην Πάτρα.
Αρχιτεκτονική μελέτη: METE ΣΥΣΜ

Ο φωτισμός του συγκεκριμένου έργου αποτέλεσε πρόκληση για την μελετητική ομάδα της PROLIGHT καθώς έπρεπε να συγκεραστούν οι ιδιαίτερες ανάγκες φωτισμού και οι απαιτήσεις που έχει ένας χώρος του ιατρικού κλάδου. Ο φωτισμός του Κέντρου έπρεπε να δίνει την αίσθηση της καθαρότητας και του επαγγελματισμού, χωρίς να θεωρείται «ψυχρός» ή «νοσοκομειακός» και η ατμόσφαιρα έπρεπε να είναι φιλόξενη, χαλαρωτική αλλά ταυτόχρονα να αποπνέει μια νότα επισημότητας. Επιλέχθηκαν γραμμικά συνεχόμενα στοιχεία, αλλού με σταθερό βήμα και αλλού σε πιο «τυχαίο», μοτίβο στη λογική του barcode. Η εκτενής χρήση κρυφών φωτισμών ισορροπούν τα contrast στους χώρους παρέχοντας έναν έμμεσο και ξεκούραστο φωτισμό.

Τα πιο Δημοφιλη > Life

Bolivar Beach Club: Opening στις 27 Απριλίου με τους…

To Bolivar επιστρέφει θριαμβευτικά το Σάββατο 27 Απριλίου με καλεσμένους του Blend, τους Ιταλούς Djs/Producers...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Omega Speedmaster Chronoscope: 100 ημέρε…

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι ξεκινούν σε μόλις 100 ημέρες.

Style