Cap Optimist 2022: Από το Μονακό στην Αθήνα σε Paddle board για φιλανθρωπικό σκοπό

Cap Optimist 2022 Monaco Athens

Με συγκίνηση, ενθουσιασμό και εκπέμποντας ισχυρά μηνύματα ολοκληρώθηκε το “Cap Optimist 2022”, το τολμηρό εγχείρημα της ομάδας των έξι αθλητριών από την Γαλλία που κωπηλατώντας σε paddle board για 14 μέρες και νύχτες.

CapOptimist Monaco 100622 EmmanuelleBescheron resul

Tερμάτισαν με επιτυχία στον Πειραιά, όπου τις υποδέχτηκε και συνεχάρη ο Δήμαρχος Πειραιά κος Μώραλης με την Φιλαρμονική του δήμου, παρουσία πλήθους κόσμου.

PAN 0107 resul

Ο Δήμαρχος Πειραιά, κος Γιάννης Μώραλης απένειμε κύπελλο στην αρχηγό της ομάδας

Με αφετηρία το Yacht Club Monaco, στις 5 Ιουνίου, η ομάδα διένυσε με επιτυχία, μια απόσταση 1.800 χιλιομέτρων στην θάλασσα, κωπηλατώντας συνεχώς και ασταμάτητα, και αντιμετωπίζοντας τους κινδύνους της ανοιχτής θάλασσας καθώς και τις ακραίες καιρικές συνθήκες.

3534983 resul

Οι έξι αθλήτριες στον τερματισμό στον Πειραιά, στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος (ΝΟΕ)

Το πρωτοφανές εγχείρημα είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Όλα τα ποσά που συγκεντρώθηκαν από χορηγούς, φίλους και υποστηρικτές διατίθενται υπέρ των σκοπών του «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» καθώς και του Ιδρύματος PRINCESS CHARLENE στο Μονακό.

3535006 resul

Κωνσταντίνος και Σοφία Τσουβελεκάκη μαζί με τις έξι αθλήτριες

Επίσης, έρχεται να διαδώσει ένα ισχυρό μήνυμα ότι μέσω του αθλητισμού και των σπορ αποκτούμε εσωτερική δύναμη και μπορούμε όλοι μας θέτοντας στόχους και διεκδικώντας τους, να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε.

CapOptimist Monaco 110622 StephanieGeyer Barneix resul

Σε τιμητική εκδήλωση που ακολούθησε προς τιμή των αθλητριών στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Όμιλου Ελλάδας (ΝΟΕ) , παρέστησαν ο Υπουργός Ναυτιλίας, η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος, ο Δήμαρχος Πειραιά, οι εκπρόσωποι του «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», και του Ιδρύματος Πριγκίπισσας Charlene του Μονακό. Η αρχηγός της αποστολής κα Stephanie Barneix ευχαρίστησε θερμά όλους όσους συμμετείχαν στην επιτυχή διοργάνωση και υλοποίηση του project και ειδικά:

  • Το Υπουργείο Ναυτιλίας και προσωπικά τον Υπουργό Πλακιωτάκη για την αμέριστη στήριξη που προσέφερε από την πρώτη στιγμή.
  • Τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος για την μεγάλη βοήθεια που παρασχέθηκε σε όλη την διάρκεια της παραμονής τους στις ελληνικές θάλασσες.
  • Τον Δήμαρχο Πειραιά για την θερμή υποδοχή.
  • Τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδας για την συμμετοχή στην διοργάνωση και την φιλοξενία στις εγκαταστάσεις του.
  • Τo ζεύγος Κωνσταντίνου και Σοφίας Τσουβελεκάκη, που αποτέλεσαν τον βασικό χορηγό της εκστρατείας Cap Optimist 2022.
  • Την Ελληνική Κοινότητα του Μονακό που συμμετείχε ενεργά προσφέροντας μεγάλη βοήθεια και υποστήριξη.
  • Τους χορηγούς και υποστηρικτές που χάρη σε αυτούς, συγκεντρώθηκε ένα σημαντικό ποσό για τους σκοπούς του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ και του Ιδρύματος Πριγκίπισσας Charlene.
  • Η βραδιά ολοκληρώθηκε με δημοπρασία έργου που προσέφερε η Laurence Jenkell, διάσημη σε όλο τον κόσμο για τα φημισμένα αγαλματίδια της “wrapped candy”
  • PAN 0112 resul

Η κα Ντόρα Ψαλτοπούλου-Δημοπούλου εκπροσωπώντας τον Σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ, απένειμε ανθοδέσμες και αναμνηστικά μετάλλια στις αθλήτριες

PAN 0233 resul

Ο Πρόεδρος του ΝΟΕ κος Γιώργος Προκοπίου με την σύζυγό του Αλεξάνδρα και τις έξι αθλήτριες στην εκδήλωση εορτασμού στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδας

PAN 0270 resul Ο Υπουργός Ναυτιλίας κος Γιάννης Πλακιωτάκης με τον Διευθυντή του Ιδρύματος Charlene of Monaco κο Pascal Granero και το ζεύγος Κωνσταντίνου και Σοφίας Τσουβελεκάκη, βασικούς χορηγούς της εκστρατείας. Μαζί με τις έξι τολμηρές πρωταγωνίστριες

PAN 0445 resul

Κωνσταντίνος και Σοφία Τσουβελεκάκη, ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, Pascal Granero Διευθυντής Ιδρύματος Πριγκίπισσας Charlene του Μονακό

PAN 0379 resul

Βραβείο και Τιμητικές πλακέτες για τις έξι τολμηρές αθλήτριες του Monaco – Athens Crossing by Paddle board. Από αριστερά: Marie Goyeneche, Emmanuelle Bescheron, Alexandra Lux, Margot Calvet, Itziar Abascal, Stephanie Barneix(αρχηγός της εκστρατείας)

PAN 0383 2 resul

Η διάσημη καλλιτέχνης Laurence Jenkell μαζί με την Safia el Malqui, Διευθύντρια του Art Monte Carlo κατά την δημοπρασία έργου “wrapped candy”

PAN 0173 resul

Αλεξάνδρα Πάλλη Γιαννακοπούλου, Χριστόφορος Στράτος, Σοφία Βαχάρη Τσουβελεκάκη

Τα πιο Δημοφιλη > Life

Revolution ‘21 Reframed exhibition nhmuseum

«EΠΑΝΑCΥΣΤΑΣΗ ’21: η πλωτή έκθεση», ξεκίνησε το ταξίδι…

Την Κυριακή 26 Ιουνίου εγκαινιάστηκε στο λιμάνι της Χίου πλωτή έκθεση με κειμήλια του Εθνικού...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

first aid on board AED

Αντιμετώπιση καρδιακ…

Η αιφνίδια καρδιακή ανακοπή μπορεί να εμφανιστεί οποιαδήποτε στιγμή, όντας...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

D Marin katharismos akton

D-Marin: Δεσμεύεται για τ…

10 μαρίνες ενώνουν τις προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση της...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η RIST Hellas welcomes PDPAOLA

Η RIST Hellas καλωσορίζει τ…

Η RIST Hellas με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζει στο portfolio της...

Style