Το Νέο Σύγχρονο κρουαζιερόπλοιο Quantum of the Seas, Αποτελεί ένα Άλμα στη Βιομηχανία της Κρουαζιέρας

quantm6

Είναι έξυπνο, μοντέρνο, με τεχνολογικές καινοτομίες, απίστευτα περιπετειώδες και πανέτοιμο να οδηγήσει τη βιομηχανία της κρουαζιέρας στον 21ο αιώνα.

Το ολοκαίνουριο κρουαζιερόπλοιο της Royal Caribbean International Quantum of the Seas έφθασε στον Πειραιά φέρνοντας μαζί του μία σειρά από πρωτοφανείς καινοτομίες και παροχές εν πλω. Ασύρματη σύνδεση υψηλών ταχυτήτων στο διαδίκτυο, οι πρώτοι bartender ρομπότ παγκοσμίως, ένας εξομοιωτής skydiving, συγκρουόμενα αυτοκίνητα, φουτουριστική ψυχαγωγία και συνεργασίες με διάσημους σεφ όπως τους Jamie Oliver, Michael Schwartz και Devin Alexander είναι απλά ένα μικρό δείγμα της εξέλιξης της νέα εποχής κρουαζιέρας στο Quantum of the Seas.

“Το Quantum of the Seas δεν αλλάζει απλώς την αντίληψη για την κρουαζιέρα, αλλά μεταμορφώνει τις διακοπές των σημερινών ταξιδιωτών”, δήλωσε ο Ανδρέας Στυλιανόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Navigator Travel, αποκλειστικού αντιπροσώπου της Royal Caribbean LTD. “Δεν είναι μόνο το πώς ταξιδεύει κανείς αλλά η εμπειρία που ζει από την αρχή μέχρι το τέλος. Με το Quantum of the Seas ενθαρρύνουμε τους πελάτες μας να προσαρμόσουν σύμφωνα με τις ανάγκες τους κάθε πλευρά του ταξιδιού τους, δίνοντας τους τη δυνατότητα μιας ανεπανάληπτης ελευθερίας και επιλογών”.

Το πιο έξυπνο πλοίο στη θάλασσα
Πρωτοποριακά επίπεδα τεχνολογίας ενισχύουν την εμπειρία των διακοπών εν πλω με το Quantum of the Seas, το οποίο επιτρέπει την ύψιστη απλότητα, αποδοτικότητα και προσαρμοστικότητα. Οι επισκέπτες μπορούν να είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, χάρη στις πολύ γρήγορες ταχύτητες ασύρματης σύνδεσης, εφάμιλλες με τις ευρυζωνικές συνδέσεις της ξηράς, ενώ η RFID τεχνολογία στις αποσκευές παρέχει τη δυνατότητα παρακολούθησης των αποσκευών σε πραγματικό χρόνο μέσω των smartphone. Παράλληλα η λήψη της εφαρμογής Royal iQ στο κινητό, προτρέπει τους επισκέπτες να διαχειρίζονται κάθε πληροφορία των διακοπών τους κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας. Από τα πιο πρωτοποριακά στοιχεία του πλοίου είναι τα bartender robot! Η τεχνολογία που διαθέτει το πλοίο επιτρέπει ταυτόχρονα πολλές εκπλήξεις και στοιχεία απόλαυσης, έχοντας δημιουργήσει ένα ολοκαίνουριο χώρο, το Bionic Bar (με το βραβευμένο σύστημα Makr Shakr), το οποίο έχει ρυθμιστεί να δημιουργεί κύματα με ρομπότ σε μία κεντρική σκηνή.

quantm1

 (Από αριστερά) Ανδρέας Στυλιανόπουλος - Πρόεδρος του ταξιδιωτικού οργανισμού Navigator, Γιάννης Μώραλης - Δήμαρχος Πειραιά, Πάνος Λειβαδάς - Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ, Έλενα Κουντουρά – Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού, David Pearce - Πρέσβης Η.Π.Α. στην Ελλάδα, Γιώργος Ανωμερίτης - Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής ΟΛΠ

Δραστηριότητες που προκαλούν θαυμασμό και έκπληξη - “WOW” H Royal Caribbean πρόσθεσε στις υπηρεσίες της αποκλειστικές, πρωτοποριακές εμπειρίες εν πλω τις οποίες δεν είχε κανείς ποτέ φανταστεί στη θάλασσα, όπως η εμπειρία του skydiving RipCord από την iFLY, καθώς και το μηχανικό North Star, μια κάψουλα παρατηρητήριο η οποία ανεβαίνει αργά στον αέρα σε ύψος 91,44 μέτρα προκειμένου οι επισκέπτες να απολαύσουν τη μοναδική θέα σε 360 μοίρες. Πολλές ακόμα “πρωτιές” συμπεριλαμβανομένου την πίστα συγκρουόμενων, μια σχολή τσίρκου με αιώρα ακροβάτη και πίστα roller skating που μπορεί κανείς να βρει στο χώρο SeaPlex, το μεγαλύτερο εσωτερικό χώρο δραστηριοτήτων στη θάλασσα.

Πρωτοφανείς “Πρωτιές στη θάλασσα”
Όντας βήματα μπροστά στη βιομηχανία, εισάγοντας μοναδικές καινοτομίες εν πλω, όπως τον τοίχο αναρρίχησης, το παγοδρόμιο, τον εξομοιωτή σέρφινγκ FlowRider, το Central Park και το AquaTheater, η Royal Caribbean πρωτοπορεί ξανά στην δημιουργία νέων εμπειριών εν πλω, προσφέροντας μία σειρά από μοναδικές "πρωτιές" στα κρουαζιερόπλοια της κατηγορίας Quantum. Τα νέα αποκλειστικά χαρακτηριστικά της Royal Caribbean περιλαμβάνουν:

· Το RipCord από την iFly, η πρώτη εμπειρία προσομοιωτή ελεύθερης πτώσης στη θάλασσα η οποία επιτρέπει στον καθένα είτε αρχάριο skydiver είτε έμπειρο να απολαύσει την απόλυτη συγκίνηση και χαρά της ασφαλούς πτώσης skydiving, σε ελεγχόμενο περιβάλλον εξομοιωτή.
· Το North Star, ένα μηχανικό θαύμα, που ανεβάζει τους επισκέπτες σε νέα ύψη - κυριολεκτικά - σε σχήμα γυάλινης κάψουλας, τους μεταφέρει σε ένα φαντασμαγορικό ταξίδι σε ύψος 91,44 μέτρα πάνω από τον ωκεανό και πάνω από τις πλευρές του πλοίου αποκαλύπτονας μια θέα 360 μοιρών.

quantm4

(Από αριστερά) Γιώργος Ανωμερίτης - Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής ΟΛΠ, Srecko "Felix" Ban - Πλοίαρχος Quantum of the Seas

Μια νέα εποχή επιλογής γευμάτων στη Θάλασσα
Το δείπνο κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας έχει επίσης εκμοντερνιστεί πάνω στο Quantum of the Seas με το Dynamic Dining, όπου οι ταξιδιώτες έχουν απόλυτο έλεγχο του δικού τους γαστρονομικού ταξιδιού, έχοντας τη δυνατότητα να επιλέξουν μέσα από μία γκάμα 18 διακεκριμένων εστιατορίων. Πέντε συμπληρωματικά εστιατόρια αντικαθιστούν την παραδοσιακή, κεντρική τραπεζαρία, με μια ποικιλία εξειδικευμένων εστιατορίων που εκπλήσσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς, συμπεριλαμβανομένου του νέου χώρου Wonderland Imaginative Cuisine, καθώς επίσης θεματικά εστιατόρια εμπνευσμένα από βραβευμένους σεφ όπως τον Jamie Oliver, Michael Schwartz και τον Devin Alexander.

Αδιάκοπη Ψυχαγωγία
Η Τεχνολογία φέρνει στο προσκήνιο την ψυχαγωγία στο Quantum of the Seas, με μία σειρά από παραγωγές και παραστάσεις, και κυριαρχεί στο νέο χώρο Two70 που μπορεί και μεταμορφώνεται. Τα πιο προηγμένα ψηφιακά εκθέματα το Vistarama και το Roboscreens αλληλεπιδρούν μαζί με ερμηνευτές live, με τη μουσική και τα ειδικά εφέ ώστε να παρέχουν φαντασμαγορικά, πολυδιάστατα θεάματα και εκδηλώσεις τα οποία δεν έχουν λάβει χώρα ποτέ στη ξηρά (για να μην αναφέρουμε για τη θάλασσα). Το Royal Theater βρίσκεται εν πλω με τη μουσικοχορευτική παράσταση MAMMA MIA που έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία! Επίσης είναι ο χώρος που παρουσιάζεται ένα ολοκαίνουριο πασίγνωστο θέαμα, το Sonic Odyssey, του οποίου εμπνευστής είναι ο μουσικός, πρωτοπόρος William Close με μία πληθώρα μοναδικών μουσικών οργάνων. Μέρος της ψυχαγωγίας αποτελεί και το ολοκαίνουριο Music Hall που διαθέτει τη σκηνή του για ζωντανές συναυλίες συγκροτημάτων, μουσικών, DJ, θεματικά βραδινά πάρτυ και πολλά ακόμη.

Νέοι χώροι που μεταμορφώνονται
Στην κατηγορία Quantum, η Royal Caribbean παντρεύει τις νέες καινοτομίες με σημαντικά στοιχεία αρχιτεκτονικού σχεδιασμού με σκοπό την παρουσίαση εντυπωσιακών χώρων θεαμάτων. Στα Quantum of the Seas και Anthem of the Seas οι επισκέπτες μπορούν να βρουν ατέλειωτες δυνατότητες με τρεις νέους χώρους.

· Η επαναστατική ιδέα Two70° αφορά σε ένα πολυεπίπεδο χώρο ο οποίος είναι βέβαιο ότι θα γίνει ο πιο εικονικός χώρος της κατηγορίας Quantum. Ο χώρος εύστοχα πήρε την ονομασία του από την μεγαλοπρεπή θέα του, 270 μοιρών, προς τη θάλασσα μέσω τεράστιων γυάλινων τοίχων από το δάπεδο ως την οροφή που εκτείνονται σε τρία καταστρώματα της πρύμνης του κρουαζιερόπλοιου. Το Two70° συνδυάζει τη ψυχαγωγία και την τεχνολογία για να δημιουργήσει ένα ταξίδι που μεταμορφώνεται από τη μέρα στη νύχτα. Ο άψογα διαμορφωμένος χώρος προκειμένου να μείνει κανείς σε επαφή με τη θάλασσα κατά τη διάρκεια της ημέρας Two70°, παρέχει ένα μοντέρνο και άνετο καθιστικό ώστε οι επισκέπτες να ξεκουραστούν και να χαλαρώνουν. Καθώς ο ήλιος δύει και το φως μειώνεται, ο εκθαμβωτικός χώρος αποκαλύπτει σταδιακά το βραδινό του πρόσωπο, μαγεύοντας τους επισκέπτες με φαντασμαγορική, μυστηριώδη και απροσδόκητη ψυχαγωγία τη νύχτα. Η απαράμιλλη τεχνολογία μετατρέπει κάθε θέαμα στο Two70° σε πολυδιάστατο και βυθίζει το κοινό σε ένα συνδυασμό ερμηνευτών που τραγουδούν Live, μαζί με ακροβάτες και βίντεο που κόβουν την ανάσα αλλά και ψηφιακά σκηνικά

· Ο μεγαλύτερος εσωτερικός θαλάσσιος χώρος, το SeaPlex είναι ένας ξεχωριστός και ευέλικτος χώρος αθλητισμού και ψυχαγωγίας με νέα συναρπαστικά χαρακτηριστικά που θα εμπνεύσουν τους επισκέπτες κάθε ηλικίας να αφεθούν και να έρθουν σε επαφή με τις πιο ξένοιαστες τους πλευρές. Παρέχοντας ακόμη περισσότερες εμπειρίες για πρώτη φορά στη θάλασσα, οι επισκέπτες μπορούν να ζήσουν την εμπειρία μιας σχολής τσίρκου με ιπτάμενη αιώρα σχοινοβάτη ή να παίξουν μπάσκετ σε ένα ρυθμιζόμενο πλήρων διαστάσεων γήπεδο. Τη νύχτα για πρώτη φορά συγκρουόμενα και roller skating προσφέρουν άπλετη διασκέδαση. Εναλλακτικά, οι επισκέπτες μπορούν να χορέψουν υπό την μουσική που συντονίζει το DJ booth που ίπταται της δραστηριότητας που συμβαίνει στο χώρο.

· Ένας χώρος παραστάσεων και ο πιο ωραίος χώρος ζωντανής μουσικής στην κατηγορία Quantum, το Music Hall, είναι το ιδανικό μέρος για τους επισκέπτες που μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αποκλειστικές ζωντανές παραστάσεις, DJs, θεματικές νυχτερινές βραδιές, μπιλιάρδο και πολλά άλλα. Επαναστατικός και προχωρημένος ο σχεδιασμός του Music Hall έχει εμπνευστεί από το πνεύμα του rock and roll.

quantm5

(Από αριστερά) Ανδρέας Στυλιανόπουλος - Πρόεδρος του ταξιδιωτικού οργανισμού Navigator, Srecko "Felix" Ban - Πλοίαρχος Quantum of the Seas

Ευρύχωρα δωμάτια με Θέα
Με εκλεπτυσμένο σχεδιασμό και μεγάλες σε μέγεθος – με μέσο όρο 9% μεγαλύτερα από αυτά των πλοίων της κατηγορίας Oasis – οι 2,090 καμπίνες του Quantum of the Seas αποτελούν τις μεγαλύτερες και πιο προηγμένες της Royal Caribbean. Οι καλεσμένοι μπορούν να επιλέξουν από ένα ευρύ φάσμα κατηγοριών, όπως τις καμπίνες Family-Connected που είναι τέλειες για οικογένειες, ομάδες ή φίλους, τις καμπίνες Studio με τα νέα μπαλκόνια και τις εσωτερικές που έχουν δημιουργηθεί για επισκέπτες που ταξιδεύουν μόνοι, καθώς και οι καμπίνες Virtual Balcony με τα εικονικά μπαλκόνια, οι οποίες πρόκειται για εσωτερική διαμονή με μεγάλες ψηφιακές οθόνες οι οποίες σε πραγματικό χρόνο παρουσιάσουν εικόνες από τη θέα, εξασφαλίζοντας ότι κάθε δωμάτιο είναι με θέα.
Επιπλέον, τα loft του Quantum και οι σουίτες είναι ακόμη πιο πολυτελή και έχουν σχεδιαστεί υπό την επίβλεψη του HGTV star Genevieve Gorder, ο οποίος ήταν σύμβουλος σχεδιασμού του Quantum. 

Νέα γενιά Καμπινών

Έχοντας στο μυαλό μας την άνεση και την ευκολία η Royal Caribbean παρουσιάζει για πρώτη φορά τα πλέον άνετες και πολυτελείς επιλογές διαμονής, τα οποία είναι 9% μεγαλύτερα από αυτά των κρουαζιερόπλοιων κατηγορίας Oasis. Εξελιγμένα, με υψηλών προδιαγραφών σχεδιασμό και φινιρίσματα δημιουργούν ένα σπίτι μακριά από το σπίτι σας. Έχοντας υλοποιήσει μία νέα έξυπνη σχεδιαστική φιλοσοφία, κάθε καμπίνα χαρακτηρίζεται από σύγχρονο σχεδιασμό με εύχρηστα προσαρμοσμένα σχεδιαγράμματα και αισθητά μεγαλύτερους αποθηκευτικούς χώρους.

Κάθε καμπίνα στο Quantum of the Seas έχει θέα, με την εκπληκτική δημιουργία των καμπίνων με Εικονικά Μπαλκόνια. Αυτή η σχεδιαστική φιλοσοφία φέρνει τα εικονικά μπαλκόνια στις καμπίνες προσφέροντας διαρκή θέα του ωκεανού και μαγευτικούς προορισμούς σε πραγματικό χρόνο.
Για οικογένειες, οι καμπίνες Family-Connected παρέχουν περισσότερη ευελιξία, καθώς υπάρχουν τρεις κατηγορίες καμπινών οι οποίες συνδέονται μεταξύ τους προκειμένου να σχηματίσουν ένα ειδικό χώρο που παρέχει ξεχωριστά δωμάτια και μπάνια για όλους. Αυτά τα καταλύματα επιτρέπουν στις οικογένειες και τις ομάδες φίλων να ταξιδεύουν μαζί για να απολαύσουν στο μέγιστο το ταξίδι τους, είτε με παρέα είτε μόνοι.
Με την κατηγορία των πλοίων Quantum, η Royal Caribbean δημιουργεί τη μεγαλύτερη ποικιλία σε κατηγορίες καμπίνων, που συμπεριλαμβάνουν τις νέες καμπίνες Studio, τις καμπίνες με μπαλκόνια για επισκέπτες που ταξιδεύουν μόνοι, τρεις καμπίνες στην κατηγορία Junior Suite και ορισμένες μεγαλύτερες στην κατηγορία Loft Suites.

Αγορές, Ευεξία, Οικογένεια και πολλά ακόμη!
Κάθε πλευρά του Quantum of the Seas έχει βελτιωθεί, διαθέτοντας τα πιο νέα και εξελιγμένα χαρακτηριστικά εν πλω. Η διάθεση προϊόντων που βρίσκονται μεταξύ της Royal Esplanade και του The Via, αποτελούν μια απαράμιλλη συλλογή από διάσημες μάρκες όπως Cartier, Kiehl’s, BVLGARI και Hublot. Οι εγκαταστάσεις γυμναστηρίου εμπνέουν τους ταξιδιώτες να γυμναστούν κατά τη διάρκεια των διακοπών, με όλες τις νέες επιλογές συμπεριλαμβάνοντας τον εξοπλισμό Technogym, καθώς επίσης Flywheel, μαθήματα TRX και Beach Bootcamp, τα οποία είναι εμπνευσμένα από τον πρώην αμυντικό παίκτη της National Football League, Dhani Jones, ο οποίος είχε συνεργαστεί με τη Royal Caribbean ως εξειδικευμένος σύμβουλος άθλησης και ευεξίας του Quantum. Παράλληλα, όλη η οικογένεια διασκεδάζει χάρη σε ένα αριθμό νέων προσθηκών στο βραβευμένο πρόγραμμα Adventure Ocean της Royal Caribbean, που συμπεριλαμβάνει ένα πλήρως εξοπλισμένο Adventure Science Lab, καθώς επίσης και μία από τις πρώτες πισίνες στη θάλασσα η οποία ξεκινάει ως μέρος της DreamWorks Animation Madagascar-themed H2O Zone.

Τα κρουαζιερόπλοια της κατηγορίας του Quantum διαθέτουν 16 καταστρώματα επισκεπτών, ζυγίζουν 168,666 μικτούς τόνους, μεταφέρουν 4.180 καλεσμένους σε δίκλινες καμπίνες και αριθμούν 2,090 καμπίνες.

Το Quantum of the seas ξεκίνησε το ταξίδι του από το Cape Liberty προς την Ασία. Αυτή την περίοδο πραγματοποιεί την κρουαζιέρα Βαρκελώνη- Ντουμπάι και στην συνέχεια θα μεταβεί στη Σιγκαπούρη όπου και θα παραμείνει για να κάνει κρουαζιέρες όλη την καλοκαιρινή σαιζόν.

•Βαρκελώνη (Ισπανία), Τσιβιταβέκια/Ρώμη (Ιταλία), Νάπολη (Ιταλία), Αθήνα (Πειραιάς) (Ελλάδα), Διώρυγα του Σουέζ (διάπλους), Άκαμπα (Ιορδανία), Ντουμπάι (Η.Α.Ε.)
Ημερομηνίες Αναχώρησης: 13 Μαΐου
•Ντουμπάι (Η.Α.Ε.), Ντουμπάι (Η.Α.Ε.), Μουσκάτ (Ομάν), Κοτσίν (Ινδία), Κοτσίν (Ινδία), Πενάνγκ (Μαλαισία), Σιγκαπούρη, Σιγκαπούρη
Ημερομηνίες Αναχώρησης: 29 Μαΐου
•Κρουαζιέρα 3 νύχτες Ασία & Άπω Ανατολή
Σιγκαπούρη, Πορτ Κλάνγκ (Μαλαισία), Σιγκαπούρη
•Κρουαζιέρα 9 νύχτες Ασία & Άπω Ανατολή
Σιγκαπούρη, Χο Τσι Μινχ (Φου Μι), Χονγκ Κονγκ (Κίνα), Χονγκ Κονγκ (Κίνα), Ξιαμέν (Κίνα), Σαγκάη (Μπαοσάν)

Τα πιο Δημοφιλη > Life

Bolivar Beach Club: Opening στις 27 Απριλίου με τους…

To Bolivar επιστρέφει θριαμβευτικά το Σάββατο 27 Απριλίου με καλεσμένους του Blend, τους Ιταλούς Djs/Producers...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Omega Speedmaster Chronoscope: 100 ημέρε…

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι ξεκινούν σε μόλις 100 ημέρες.

Style