Με την υπογραφή της ONDECK Media το νέο τεύχος του περιοδικού ΤΡΙΑΙΝΑ

Με την υπογραφή της ONDECK Media το νέο τεύχος του περιοδικού ΤΡΙΑΙΝΑ

Η έκδοση του νέου τεύχους του περιοδικού ΤΡΙΑΙΝΑ ολοκληρώθηκε από την ONDECK Media.

Riginos Yachts: Νέες αναπτυξιακές επενδύσεις ύψους 7,5 εκατ. ευρώ

Riginos Yachts: Νέες αναπτυξιακές επενδύσεις ύψους 7,5 εκατ. ευρώ

Η κορυφαία εταιρεία yachting στην Ελλάδα ενισχύει τις αναπτυξιακές προοπτικές της, με τη δημιουργία ναυπηγείου στις νέες εγκαταστάσεις της και εσωτερικού τμήματος financing.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην 9η Διεθνή Διάσκεψη «Our Ocean Conference»

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην 9η Διεθνή Διάσκεψη «Our Ocean Conference»

Η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη πήρε μέρος στην 9η Διεθνή Διάσκεψη «Our Ocean Conference» (OCC-9).

Κρ. Χατζημηνάς: Η τεχνολογία είναι σημαντική για την επιχειρηματικότητα

Κρ. Χατζημηνάς: Η τεχνολογία είναι σημαντική για την επιχειρηματικότητα

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε.), ιδρυτής & CEO ΤHEON GROUP, ιδρυτής EFA GROUP, έδωσε το παρών στο Delphi Economic Forum IX.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Η Υπουργός Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, παρευρέθηκε στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Π. Ξενοκώστας: Τα ελληνικά ναυπηγεία δεν είναι μηχανουργεία άλλων

Π. Ξενοκώστας: Τα ελληνικά ναυπηγεία δεν είναι μηχανουργεία άλλων

O Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Ναυπηγείων και Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΝΕΧ, συμμετείχε στο Delfi Economic Forum IX.

Ποσειδώνια 2024: σηματοδοτούν την αναγέννηση της Ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας

Ποσειδώνια 2024: σηματοδοτούν την αναγέννηση της Ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας

Πάνω από 85 ναυπηγεία από 26 χώρες έχουν ήδη επιβεβαιώσει ότι θα δώσουν το «παρών» για να παρουσιάσουν καινοτομίες στον σχεδιασμό και την παραγωγή πλοίων στις 3-7 Ιουνίου.

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες του 4ου Olympic Yacht Show

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες του 4ου Olympic Yacht Show

Από τις 10 έως τις 13 Οκτωβρίου 2024, το Olympic Yacht Show θα υποδεχθεί για 4η συνεχόμενη χρονιά το εκλεκτό κοινό του.

Previous Next Play Pause
Με την υπογραφή της ONDECK Media το νέο τεύχος του περιοδικού ΤΡΙΑΙΝΑ Με την υπογραφή της ONDECK Media το νέο τεύχος του περιοδικού ΤΡΙΑΙΝΑ
Riginos Yachts: Νέες αναπτυξιακές επενδύσεις ύψους 7,5 εκατ. ευρώ Riginos Yachts: Νέες αναπτυξιακές επενδύσεις ύψους 7,5 εκατ. ευρώ
Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην 9η Διεθνή Διάσκεψη «Our Ocean Conference» Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην 9η Διεθνή Διάσκεψη «Our Ocean Conference»
Κρ. Χατζημηνάς: Η τεχνολογία είναι σημαντική για την επιχειρηματικότητα Κρ. Χατζημηνάς: Η τεχνολογία είναι σημαντική για την επιχειρηματικότητα
Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας
Π. Ξενοκώστας: Τα ελληνικά ναυπηγεία δεν είναι μηχανουργεία άλλων            Π. Ξενοκώστας: Τα ελληνικά ναυπηγεία δεν είναι μηχανουργεία άλλων
Ποσειδώνια 2024: σηματοδοτούν την αναγέννηση της Ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας Ποσειδώνια 2024: σηματοδοτούν την αναγέννηση της Ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας
Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες του 4ου Olympic Yacht Show Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες του 4ου Olympic Yacht Show

Η Όλ. Κεφαλογιάννη στην Άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Τουρισμού

kefalogianni stin atypi synodo ton ypourgon tourismou

Τις πρωτοβουλίες της Ελλάδας και του Υπουργείου Τουρισμού που προωθούν ενεργά την ατζέντα της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, παρουσίασε η Υπουργός Τουρισμού, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη στην Άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Τουρισμού της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε στο Βέλγιο με βασικό θέμα τη διασφάλιση της ανθεκτικότητας του τουριστικού οικοσυστήματος.

Ειδικότερα, η κυρία Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στη σύσταση του Παρατηρητηρίου Παράκτιου και Θαλάσσιου Τουρισμού στη Μεσόγειο που παρακολουθεί, καταγράφει, σχεδιάζει και εφαρμόζει στοχευμένες θεματικές πολιτικές για τη βιώσιμη ανάπτυξη του παράκτιου και θαλάσσιου τουρισμού στη Μεσόγειο. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ήδη εννιά χώρες έχουν δηλώσει ότι θα συμμετέχουν σε αυτό το στρατηγικής σημασίας έργο και απηύθυνε πρόσκληση στους ομολόγους της να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε αυτή τη σημαντική προσπάθεια.

H Υπουργός τόνισε ότι βρισκόμαστε σε μια κομβική στιγμή, όπου συγκεκριμένες πρωτοβουλίες μπορούν να διαμορφώσουν την πορεία του τουριστικού τομέα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και αναφέρθηκε σε βασικές πτυχές, που χρήζουν προσοχής σε επίπεδο ηγεσίας.

IMG 20240220 WA0010

Ειδικότερα, επεσήμανε την ανάγκη ενίσχυσης και αναγνώρισης της αξίας του τουρισμού στην Ε.Ε., και για τον λόγο αυτόν πρότεινε η Άτυπη Σύνοδος των Υπουργών Τουρισμού, να αποκτήσει τυπικό χαρακτήρα και να πραγματοποιείται στο πλαίσιο κάθε νέας Προεδρίας της ΕΕ.

Ταυτόχρονα σημείωσε τη χρησιμότητα θεσμοθέτησης διαρκούς Επιτροπής Τουρισμού (Tourism Task Force) σε επίπεδο Ε.Ε..

Στη συνέχεια η κυρία Κεφαλογιάννη επισήμανε την σημασία πρόβλεψης ειδικών κονδυλίων από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, που θα παρέχουν απ’ ευθείας χρηματοδοτικές δυνατότητες στον τουριστικό τομέα.

IMG 20240220 WA0012

Υπογράμμισε ακόμα ότι πρέπει να αναζητηθούν και να προωθηθούν τρόποι για την αντιμετώπιση της έλλειψης εργατικού δυναμικού, και πρότεινε τη δημιουργία ειδικής πλατφόρμας (EU Talent Pool) για τη διασύνδεση της Ε.Ε. με εργαζόμενους από τρίτες χώρες, αλλά και την παράλληλη ανάπτυξη συμφωνιών συνεργασίας στον τομέα της απασχόλησης με τρίτες χώρες.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην ανάγκη διευκόλυνσης των προγραμμάτων κατάρτισης με σκοπό την αναβάθμιση δεξιοτήτων και την επανεκπαίδευση του προσωπικού στον κλάδο του τουρισμού.

IMG 20240220 WA0013

Όσον αφορά την προώθηση ενός δίκαιου ψηφιακού περιβάλλοντος για την τουριστική δραστηριότητα στην Ε.Ε., η υπουργός σημείωσε την ανάγκη συστηματικής παρακολούθησης της εφαρμογής των Πράξεων της Ε.Ε. για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες και για τις Ψηφιακές Αγορές, προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων του κλάδου, σε σχέση με τις επιχειρησιακές πρακτικές των διαδικτυακών πλατφορμών.

Περαιτέρω όσον αφορά τις Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις, η υπουργός υποστήριξε την υιοθέτηση μιας κοινής πολιτικής από την Ε.Ε., για την παροχή ευκαιριών χρηματοδότησης που θα επικεντρώνεται ιδιαίτερα στην ενίσχυση της ανθεκτικότητάς τους και την μετάβασή τους στην ψηφιακή εποχή, κάτι που ενισχύει, μεταξύ άλλων, και τη διαδικασία προσαρμογής του τουριστικού κλάδου στις συνεχώς μεταβαλλόμενες προτιμήσεις και συμπεριφορές των καταναλωτών, στο πλαίσιο της ψηφιακής και πράσινης μετάβασης.

IMG 20240220 WA0014

Σχετικά με την ανάγκη επένδυσης στη βιωσιμότητα και την έξυπνη ανάπτυξη, η Υπουργός πρότεινε την ανάπτυξη συνεργασιών για τη δημιουργία ενός επιχειρηματικού περιβάλλοντος που θα επιτρέπει στις επιχειρήσεις να υιοθετούν χωρίς εμπόδια τα ευρωπαϊκά νομοθετήματα με βάση την αρχή «think small principle», ενισχύοντας κατ’ αυτό τον τρόπο την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.

Τέλος, στο περιθώριο της Άτυπης Συνόδου των Υπουργών Τουρισμού, η κυρία Κεφαλογιάννη είχε διμερείς συναντήσεις με τους ομολόγους της από την Ιταλία, την Κροατία και τη Βουλγαρία, με τους οποίους είχε την ευκαιρία να συζητήσει θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος για την ανάπτυξη συνεργιών σε διμερές και ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η Omega διευρύνει τη συλλογή Speedmaster…

Μοντέλα τόσο σε χρυσό όσο και σε ατσάλι, καθένα με...

Style