Με την υπογραφή της ONDECK Media το νέο τεύχος του περιοδικού ΤΡΙΑΙΝΑ

Με την υπογραφή της ONDECK Media το νέο τεύχος του περιοδικού ΤΡΙΑΙΝΑ

Η έκδοση του νέου τεύχους του περιοδικού ΤΡΙΑΙΝΑ ολοκληρώθηκε από την ONDECK Media.

Riginos Yachts: Νέες αναπτυξιακές επενδύσεις ύψους 7,5 εκατ. ευρώ

Riginos Yachts: Νέες αναπτυξιακές επενδύσεις ύψους 7,5 εκατ. ευρώ

Η κορυφαία εταιρεία yachting στην Ελλάδα ενισχύει τις αναπτυξιακές προοπτικές της, με τη δημιουργία ναυπηγείου στις νέες εγκαταστάσεις της και εσωτερικού τμήματος financing.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην 9η Διεθνή Διάσκεψη «Our Ocean Conference»

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην 9η Διεθνή Διάσκεψη «Our Ocean Conference»

Η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη πήρε μέρος στην 9η Διεθνή Διάσκεψη «Our Ocean Conference» (OCC-9).

Κρ. Χατζημηνάς: Η τεχνολογία είναι σημαντική για την επιχειρηματικότητα

Κρ. Χατζημηνάς: Η τεχνολογία είναι σημαντική για την επιχειρηματικότητα

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε.), ιδρυτής & CEO ΤHEON GROUP, ιδρυτής EFA GROUP, έδωσε το παρών στο Delphi Economic Forum IX.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Η Υπουργός Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, παρευρέθηκε στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Π. Ξενοκώστας: Τα ελληνικά ναυπηγεία δεν είναι μηχανουργεία άλλων

Π. Ξενοκώστας: Τα ελληνικά ναυπηγεία δεν είναι μηχανουργεία άλλων

O Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Ναυπηγείων και Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΝΕΧ, συμμετείχε στο Delfi Economic Forum IX.

Ποσειδώνια 2024: σηματοδοτούν την αναγέννηση της Ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας

Ποσειδώνια 2024: σηματοδοτούν την αναγέννηση της Ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας

Πάνω από 85 ναυπηγεία από 26 χώρες έχουν ήδη επιβεβαιώσει ότι θα δώσουν το «παρών» για να παρουσιάσουν καινοτομίες στον σχεδιασμό και την παραγωγή πλοίων στις 3-7 Ιουνίου.

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες του 4ου Olympic Yacht Show

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες του 4ου Olympic Yacht Show

Από τις 10 έως τις 13 Οκτωβρίου 2024, το Olympic Yacht Show θα υποδεχθεί για 4η συνεχόμενη χρονιά το εκλεκτό κοινό του.

Previous Next Play Pause
Με την υπογραφή της ONDECK Media το νέο τεύχος του περιοδικού ΤΡΙΑΙΝΑ Με την υπογραφή της ONDECK Media το νέο τεύχος του περιοδικού ΤΡΙΑΙΝΑ
Riginos Yachts: Νέες αναπτυξιακές επενδύσεις ύψους 7,5 εκατ. ευρώ Riginos Yachts: Νέες αναπτυξιακές επενδύσεις ύψους 7,5 εκατ. ευρώ
Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην 9η Διεθνή Διάσκεψη «Our Ocean Conference» Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην 9η Διεθνή Διάσκεψη «Our Ocean Conference»
Κρ. Χατζημηνάς: Η τεχνολογία είναι σημαντική για την επιχειρηματικότητα Κρ. Χατζημηνάς: Η τεχνολογία είναι σημαντική για την επιχειρηματικότητα
Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας
Π. Ξενοκώστας: Τα ελληνικά ναυπηγεία δεν είναι μηχανουργεία άλλων            Π. Ξενοκώστας: Τα ελληνικά ναυπηγεία δεν είναι μηχανουργεία άλλων
Ποσειδώνια 2024: σηματοδοτούν την αναγέννηση της Ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας Ποσειδώνια 2024: σηματοδοτούν την αναγέννηση της Ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας
Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες του 4ου Olympic Yacht Show Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες του 4ου Olympic Yacht Show

ΣΙΤΕΣΑΠ: Συμμετοχή στην boot Dusseldorf

sitesap boot23


Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος (ΣΙΤΕΣΑΠ) εκπροσωπήθηκε στην Έκθεση ΒΟΟΤ Θαλάσσιου Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε στο Dusseldorf της Γερμανίας (21-29 Ιανουαρίου).

O ΣΙΤΕΣΑΠ έλαβε μέρος στη Γενική Συνέλευση της European Boating Industry (EBI)  και στο «8ο International Breakfast Meeting» με θέμα: «Qualifications & skills: Addressing the current and future challenges» για τις ανάγκες στελεχών και πληρωμάτων του κλάδου.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος – ΣΙΤΕΣΑΠ, Πάρις Λουτριώτης, στο πλαίσιο της Έκθεσης ΒΟΟΤ – Θαλάσσιου Τουρισμού, συμμετείχε στην Τακτική Γενική Συνέλευση της 24ης Ιανουαρίου 2023, της European Boating Association – EBI που πραγματοποιήθηκε εκεί.

Ήταν η πρώτη επίσημη συμμετοχή σε Γενική Συνέλευση, μετά την εκλογή του ΣΙΤΕΣΑΠ ως τακτικού μέλους της EBI. Ο κ. Λουτριώτης αναφέρθηκε στην ελληνική δραστηριότητα του yachting, τόνισε την δημοφιλή εικόνα της Ελλάδας ως προορισμός θαλάσσιου τουρισμού στην Μεσόγειο και εξέθεσε τις ελληνικές απόψεις στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης. Αναφέρθηκε στις ανάγκες προσαρμογής του κλάδου στην μείωση επιβαρυντικών περιβαλλοντικών επιπτώσεων, στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών στην κατασκευή σκαφών, στην αντιμετώπιση του προβλήματος της έλλειψης πληρωμάτων και στελεχών και σε θέματα ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

 Στη διάρκεια της έκθεσης, ο πρόεδρος του ΣΙΤΕΣΑΠ επισκέφθηκε σχεδόν όλα τα Ελληνικά περίπτερα των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του επαγγελματικού τουριστικού σκάφους και είχε επαφές και με πολλούς επαγγελματίες που προωθούν ναυλώσεις στον ελληνικό χώρο. Οι εντυπώσεις τους ήταν ότι η Γερμανική αγορά που ήταν αρκετά δραστήρια το 2022, θα συνεχίσει και δίνει καλά δείγματα και ότι το 2023 θα είναι επίσης ένα καλό έτος για το ελληνικό yachting. Περισσότερες από δέκα επιχειρήσεις ναύλωσης σκαφών, είχαν δικά τους περίπτερα στην Έκθεση, ενώ και άλλοι επαγγελματίες φιλοξενήθηκαν σε περίπτερα συνεργαζόμενων επιχειρήσεων.

sitesap boot23 MT39616 25

Στο πλαίσιο της έκθεσης BOOT- Θαλάσσιου Τουρισμού πραγματοποιήθηκε και το 8ο International Breakfast Meeting που διοργανώνει κάθε χρόνο μαζί με την ΒΟΟΤ η European Boating Industry (ΕΒΙ). Το θέμα της φετινής συνάντησης ήταν «Qualifications & skills: Addressing the current and future challenges» για ανάγκες σε πληρώματα και στελέχη των επιχειρήσεων του κλάδου, όπως έχουν διαμορφωθεί μετά την πανδημία, καθώς και για τους τρόπους αντιμετώπισης της έλλειψης των εργαζομένων, θέματα που άλλωστε αντιμετωπίζει και ο τουρισμός σε όλους τους κλάδους γενικότερα.

sitesap boot23091920 26

Ο κ. Λουτριώτης, απευθυνόμενος σε ένα πολυπληθές, κυρίως ευρωπαϊκό ακροατήριο, περιέγραψε την λειτουργία της δραστηριότητας στην Ελλάδα και αναφέρθηκε στις ανάγκες όχι μόνο προσέλκυσης νέων εργαζομένων στον κλάδο ως πληρώματα αλλά και ως στελέχη για τις υπηρεσίες στην ξηρά. Δεν παρέλειψε να τονίσει τη σημασία της επικαιροποίησης των γνώσεων, τόσο των θεωρητικών αλλά κυρίως των πρακτικών, δεδομένου ότι πλέον νέες τεχνολογικές εξελίξεις αλλάζουν κατασκευαστικά τα σκάφη καθώς και τον εξοπλισμό τους. Η ευαισθητοποίηση για περιβαλλοντικά φιλικές πηγές ενέργειας και η ένταξη της ψηφιοποίησης στις λειτουργίες, απαιτούν πολύ συχνότερη εξειδικευμένη κατάρτιση, επεσήμανε ο κ. Λουτριώτης.

Ο Επιστημονικός Σύμβουλος του ΣΙΤΕΣΑΠ Χρήστος Πετρέας, στη διάρκεια του International Breakfast Meeting έκανε εισήγηση προσεγγίζοντας τεχνοκρατικά το θέμα, σχετικά με τις διαδικασίες και τις προϋποθέσεις για την προσέλκυση εργαζομένων στον κλάδο. Αναφέρθηκε περισσότερο στο περιεχόμενο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που απαιτούνται, λόγω τεχνολογικών εξελίξεων, και στις σημαντικές αλλαγές και την ανάγκη τακτικής επικαιροποίησης των γνώσεων και των δεξιοτήτων των πληρωμάτων και των σκαφών.

Το International Breakfast Meeting έκλεισε με απολογισμό των δράσεων της ΕΒΙ από τον Πρόεδρό της κ. Jean Pierre Goudant. Την όλη εκδήλωση συντόνισε ο κ. Philip Easthill, Γενικός Γραμματέας της European Boating Industry.

sitesap boot23elliniko periptero

Η European Boating Industry (EBI) αντιπροσωπεύει τα συλλογικά Ευρωπαϊκά εθνικά όργανα της δραστηριότητας των σκαφών αναψυχής, την βιομηχανία κατασκευής σκαφών και ναυτικού τουρισμού στην Ευρώπη, που περιλαμβάνει όλους τους υποτομείς, την κατασκευή σκαφών, κινητήρων, εξοπλισμού, εμπορία, μαρίνες και λιμάνια, εταιρείες ναύλωσης και ενοικίασης, και ακόμη και εταιρείες με συναφές επιχειρηματικό αντικείμενο.
Η έκθεση ΒΟΟΤ- Θαλάσσιου Τουρισμού πραγματοποιείται στο Dusseldorf, στον μεγαλύτερο σε έκταση εκθεσιακό χώρο της Ευρώπης και καλύπτει όλες τις δραστηριότητες του θαλάσσιου τουρισμού, καθώς και τις κατασκευαστικές εξελίξεις τόσο των σκαφών, του εξοπλισμού θαλασσίων σπορ, του κλάδου των καταδύσεων, και γενικά τις δραστηριότητες στο υδάτινο περιβάλλον, γιατί περιλαμβάνονται και οι δράσεις στα εσωτερικά ύδατα, ποταμούς, κανάλια και λίμνες, που είναι αρκετά εκτεταμένα στην κεντρική Ευρώπη.

Σημειώνεται ότι η Έκθεση ΒΟΟΤ πραγματοποιήθηκε εφέτος μετά από δύο χρόνια αποχής λόγω πανδημίας. Την Έκθεση επισκέφθηκαν περισσότεροι από 230.000 επαγγελματίες και ενδιαφερόμενοι για τα σκάφη, για τα θαλάσσια σπορ και για επαγγελματικές συναντήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η Omega διευρύνει τη συλλογή Speedmaster…

Μοντέλα τόσο σε χρυσό όσο και σε ατσάλι, καθένα με...

Style