Με την υπογραφή της ONDECK Media το νέο τεύχος του περιοδικού ΤΡΙΑΙΝΑ

Με την υπογραφή της ONDECK Media το νέο τεύχος του περιοδικού ΤΡΙΑΙΝΑ

Η έκδοση του νέου τεύχους του περιοδικού ΤΡΙΑΙΝΑ ολοκληρώθηκε από την ONDECK Media.

Riginos Yachts: Νέες αναπτυξιακές επενδύσεις ύψους 7,5 εκατ. ευρώ

Riginos Yachts: Νέες αναπτυξιακές επενδύσεις ύψους 7,5 εκατ. ευρώ

Η κορυφαία εταιρεία yachting στην Ελλάδα ενισχύει τις αναπτυξιακές προοπτικές της, με τη δημιουργία ναυπηγείου στις νέες εγκαταστάσεις της και εσωτερικού τμήματος financing.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην 9η Διεθνή Διάσκεψη «Our Ocean Conference»

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην 9η Διεθνή Διάσκεψη «Our Ocean Conference»

Η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη πήρε μέρος στην 9η Διεθνή Διάσκεψη «Our Ocean Conference» (OCC-9).

Κρ. Χατζημηνάς: Η τεχνολογία είναι σημαντική για την επιχειρηματικότητα

Κρ. Χατζημηνάς: Η τεχνολογία είναι σημαντική για την επιχειρηματικότητα

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε.), ιδρυτής & CEO ΤHEON GROUP, ιδρυτής EFA GROUP, έδωσε το παρών στο Delphi Economic Forum IX.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Η Υπουργός Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, παρευρέθηκε στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Π. Ξενοκώστας: Τα ελληνικά ναυπηγεία δεν είναι μηχανουργεία άλλων

Π. Ξενοκώστας: Τα ελληνικά ναυπηγεία δεν είναι μηχανουργεία άλλων

O Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Ναυπηγείων και Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΝΕΧ, συμμετείχε στο Delfi Economic Forum IX.

Ποσειδώνια 2024: σηματοδοτούν την αναγέννηση της Ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας

Ποσειδώνια 2024: σηματοδοτούν την αναγέννηση της Ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας

Πάνω από 85 ναυπηγεία από 26 χώρες έχουν ήδη επιβεβαιώσει ότι θα δώσουν το «παρών» για να παρουσιάσουν καινοτομίες στον σχεδιασμό και την παραγωγή πλοίων στις 3-7 Ιουνίου.

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες του 4ου Olympic Yacht Show

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες του 4ου Olympic Yacht Show

Από τις 10 έως τις 13 Οκτωβρίου 2024, το Olympic Yacht Show θα υποδεχθεί για 4η συνεχόμενη χρονιά το εκλεκτό κοινό του.

Previous Next Play Pause
Με την υπογραφή της ONDECK Media το νέο τεύχος του περιοδικού ΤΡΙΑΙΝΑ Με την υπογραφή της ONDECK Media το νέο τεύχος του περιοδικού ΤΡΙΑΙΝΑ
Riginos Yachts: Νέες αναπτυξιακές επενδύσεις ύψους 7,5 εκατ. ευρώ Riginos Yachts: Νέες αναπτυξιακές επενδύσεις ύψους 7,5 εκατ. ευρώ
Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην 9η Διεθνή Διάσκεψη «Our Ocean Conference» Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην 9η Διεθνή Διάσκεψη «Our Ocean Conference»
Κρ. Χατζημηνάς: Η τεχνολογία είναι σημαντική για την επιχειρηματικότητα Κρ. Χατζημηνάς: Η τεχνολογία είναι σημαντική για την επιχειρηματικότητα
Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας
Π. Ξενοκώστας: Τα ελληνικά ναυπηγεία δεν είναι μηχανουργεία άλλων            Π. Ξενοκώστας: Τα ελληνικά ναυπηγεία δεν είναι μηχανουργεία άλλων
Ποσειδώνια 2024: σηματοδοτούν την αναγέννηση της Ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας Ποσειδώνια 2024: σηματοδοτούν την αναγέννηση της Ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας
Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες του 4ου Olympic Yacht Show Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες του 4ου Olympic Yacht Show

Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας: προς επίλυση η απόδοση στην τοπική κοινωνία εκτάσεων στους λιμένες Συβότων, Πλαταριάς και Σαγιάδας

organismos limenon igoumenitsas

Ολοκληρώθηκε ο επανακαθορισμός αιγιαλού-παραλίας που είχε ζητήσει ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας για τους μικρότερους λιμένες που υπάγονται στη δικαιοδοσία του, συγκεκριμένα το καταφύγιο τουριστικών σκαφών (μαρίνα) Συβότων και τα αλιευτικά καταφύγια Πλαταριάς και Σαγιάδας.

Η συγκεκριμένη διαδικασία αποτελεί προϋπόθεση ώστε να είναι σε επόμενη φάση εφικτή η απόδοση στην τοπική κοινωνία εκτάσεων στα λιμάνια αυτά οι οποίες δεν εξυπηρετούν λιμενικές λειτουργίες.

Syvota 1

Ο επανακαθορισμός της χάραξης αιγιαλού και παραλίας έρχεται ως αποτέλεσμα της προτεραιότητας που απέδωσε από την αρχή της θητείας της η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας στην «εξυγίανση» των παραπάνω λιμένων. Είχε προηγηθεί η ολοκλήρωση της περιβαλλοντικής τους αδειοδότησης και λειτουργίας και η νομιμοποίηση των μη αδειοδοτημένων επί χρόνια προσχώσεων, με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Λιμενικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού που έχει επικυρωθεί από τη Γενική Συνέλευση του ΤΑΙΠΕΔ, τμήματα των λιμένων Συβότων, Πλαταριάς και Σαγιάδας στα οποία δεν αναπτύσσονται λιμενικές δραστηριότητες θα εξαιρεθούν από τις προς παραχώρηση εκτάσεις στον Προτιμητέο Επενδυτή (κοινοπραξία υπό τον Όμιλο Grimaldi) ώστε να είναι εφικτό να αποδοθούν έπειτα από το Ελληνικό Δημόσιο στην τοπική κοινωνία. Οι ίδιες διαδικασίες είναι σε εξέλιξη και ολοκληρώνονται σύντομα για τη Χερσαία Ζώνη Λιμένα Ηγουμενίτσας και αφορούν εκτάσεις στο παραλιακό μέτωπο της πόλης.

Plataria 3

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας Αθανάσιος Πορφύρης δήλωσε σχετικά: «Συνεχίζουμε να υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας για την εξυγίανση και απόδοση των τμημάτων και στη Χερσαία Ζώνη Λιμένα Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο των αναγκών του Λιμένα αλλά και της τοπικής κοινωνίας. Ευχαριστούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την αγαστή συνεργασία τους και ευελπιστούμε ότι σύντομα θα έχουμε περισσότερες θετικές εξελίξεις προς αυτή την κατεύθυνση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η Omega διευρύνει τη συλλογή Speedmaster…

Μοντέλα τόσο σε χρυσό όσο και σε ατσάλι, καθένα με...

Style